Publicat: 16/06/2019

Hui estem ací reunits 25 dones i homes als quals els gandians i gandianes ens han confiat la RESPONSABILITAT de fer front als problemes de la nostra ciutat; de reactivar un nou període polític basat en l’entesa entre els diferents partits i ideologies; i d’avançar.

Cada vegada que ens retrobem en este Saló de Plenaris per a la investidura d’un alcalde o d’una alcaldessa, som testimonis de la solidesa de les lleis que ens permeten viure i conviure en DEMOCRÀCIA. Esta és la sèptima vegada que s’investeix un alcalde o alcaldessa i jo tinc l’honor de prometre el meu càrrec com a alcaldessa de Gandia per segona vegada. Vos assegure que ho faig amb la mateixa determinació, responsabilitat i estima per la meua ciutat que fa quatre anys.

L’essència de la democràcia és el diàleg. El diàleg obri la ment, mentre que l’obcecació la tanca. I nosaltres tornem a desenvolupar la cultura dels pactes, dels consensos, perquè si els governants no ens entenem i no som capaços d’arribar a acords mai podrà avançar una ciutat. L’acord gratifica; mentre que la imposició debilita.

PACTE DEL SERPIS

Els nous temps ens diuen que les majories no es guanyen, s’acorden. La pluralitat i les exigències ètiques ens porten pel camí de la revisió dels acords i a centrar molts esforços en la rendició de comptes davant de la ciutadania i de nosaltres mateixos.

Hui, a Gandia, fem història. Per primera vegada, sumem 15 persones en el govern més ampli conformat per dues forces progressistes. La signatura el Pacte del Serpis és un reflex de la veu de la ciutadania i què donarà continuïtat a la legislatura que hem deixat enrere. Hem passat de la legislatura de la recuperació econòmica a la del Pacte de Govern de les oportunitats.

El resultat de les urnes ha avalat, en primer lloc, les polítiques, i en segon lloc la forma de fer política (amb humilitat, honestedat, sensatesa, coherència, i sobretot, honradesa. Sense crispació.

Res no descobrisc si els dic que estos quatre anys han estat molt complicats per la situació econòmica de l’Ajuntament. Però Gandia, que és una ciutat que sempre s’alça i tira endavant en les pitjors circumstàncies, ha tornat a brillar i a ser una ciutat on molts municipis es miren. I ho ha fet gràcies a una bona, responsable i seriosa gestió, però sobretot, gràcies a la implicació de la seua ciutadania, que ha sabut comprendre els problemes i afrontar-los.

SEMPRE, GOVERNANT PER A LES PERSONES

Tot i que hem reconduït els comptes, hem pagat a tots els proveïdors, hem tancat l’empresa pública i hem reduït el deute 70 milions d’euros en sols una legislatura, som molt conscients que, mirem on mirem, encara ens resta molt per fer i molt per millorar.

Des de la meua posició com alcaldessa els dic que la gent que més pateix i la gent que més ajuda necessita, continuarà sent la prioritat màxima dels que governem per a les persones. Ho hem fet en la darrera legislatura, en la qual hem augmentat la partida de Benestar Social, hem garantit el menjador i els llibres als xiquets que menys tenen, i hem facilitat l’accés a la vivenda… I continuarem fent-ho en esta.

Seguirem facilitant les coses al teixit empresarial de Gandia, ja que són ells els vertaders generadors d’ocupació i riquesa. Volem que els nostres veïns tinguen una ocupació digna i de qualitat, i continuarem impulsant polítiques per a tots aquells emprenedors que cada matí busquen un aliat en esta administració. Seguirem actuant amb audàcia i rapidesa, i amb talant negociador amb altres administracions superiors, per tractar de millorar els comptes i també la ciutat.diana morant alcaldesa de gandia pleno investidura ayuntamientoSeguirem donant suport als col·lectius socials, culturals i esportius, fonamentals perquè Gandia es mantinga viva i activa. Seguirem apostant, més encara si cap, per la innovació, perquè Gandia ha de caminar cap al futur. De la mà de la Universitat, tornarem a apostar pel coneixement i per les noves tecnologies en un territori i en una ciutat que sempre ho ha sigut de gent precursora i emprenedora. I seguirem apel·lant a la igualtat enfront de la violència masclista, a la diversitat i solidaritat enfront de la intolerància, i a la integració enfront de l’exclusió com a eixos principals de la nostra forma de fer política.

LA LEGISLATURA DE LES OPORTUNITATS

diana morant alcaldesa de gandia pleno investidura ayuntamiento

La nova etapa que obrim hui per a Gandia serà molt millor que la que acabem de deixar enrere. Serà l’etapa de l’arribada de les inversions, de l’arribada d’oportunitats, després de seure les bases del Palau de Justícia, l’Espai Socio Sanitari de Roís de Corella i la reforma de tots els centres educatius públics. I, a més, després de modernitzar tots els polígons industrials de Gandia.

Com ho hem fet en la darrera legislatura, ens seguirem deixant la pell treballant per Gandia. I, una vegada més, volem comptar amb tots els partits polítics i amb tota la ciutadania. Nosaltres governem, és cert, però volem fer-ho SEMPRE del costat de la gent, escoltant-la i fent-la partícip de la política. Perquè la política mai serà útil si no resol els problemes de les persones.

UN BON GOVERN AL COSTAT DE LA GENT

El nostre full de ruta, de fet, ve marcat pel BON GOVERN. I el bon govern, per valors com la participació d’homes i dones, la legalitat, la transparència, la responsabilitat, el consens, l’equitat, l’eficàcia, l’eficiència i la sensibilitat. Insistisc en estos valors perquè tota política ha d’assentar-se en conviccions. No pot convertir-se en mera administració dels assumptes públics sinó que ha de marcar les pautes de l’acció col·lectiva i reflectir les aspiracions de la societat, el seu empeny a véncer els obstacles i superar els desafiaments.

diana morant alcaldesa de gandia pleno investidura ayuntamiento

Un BON GOVERN té en compte durant la presa de decisions a la minoria i a les seues peticions, així com la veu dels més desfavorits. I també treballa per a les necessitats presents i futures de la societat. Aristóteles va dir que “Un Estat sempre estarà millor governat per una bona persona abans que per una bona llei”, i jo vos assegure que el BON GOVERN de Gandia està conformat per bones persones, per les millors persones.

El nostre BON GOVERN no serà mai ni personalista ni excloent. El nostre BON GOVERN dignificarà la política. I a Gandia s’ha conformat hui un BON GOVERN, OBERT a tots aquells que vulguen participar en ell, sempre baix la premissa de la lleialtat, de la responsabilitat, el diàleg i la confiança. Un govern, els reitere, que governe amb el poble i per al poble. Un govern que, com va dir el poeta valencià Vicent Andrés Estellés, continuarà sent «la veu del poble».

Una ciutat és eixa enorme plaça pública on conviuen xiquets, majors, dones i homes. Una enorme plaça pública on conviuen diferents sentiments, desitjos i esperances. La ciutat ha de ser un espai on es resolen les qüestions, on prime l’interés general, on les diferències es vegen superades per les expectatives i on es dibuixe un horitzó il·lusionant. I hui, totes i tots, fem un gran pas per construir eixa Gandia.

GRÀCIES PER ESTIMAR GANDIA

Gràcies. Gràcies, en primer lloc, al poble de Gandia, per haver-nos dit que continuem en esta meravellosa tasca de fer una ciutat més feliç. Vull agrair l’altura de mires dels representants de Compromís Més Gandia Unida, amb els quals els socialistes reeditem un pacte que tantes coses bones ha portat a la nostra ciutat i que tornarà a ser exemplar. Vull agrair el talant i la disposició dels partits de l’oposició, amb els quals estic segura que arribarem a molts acords puntuals perquè a tots ens uneix l’estima per Gandia. Agraïsc també el suport unànime que qui els parla ha tingut i té dels seus companys del partit i del grup municipal socialista. De la seua lleialtat i de la seua confiança.

diana morant alcaldesa de gandia pleno investidura ayuntamiento

Senyores i senyors, amigues i amics. Tenim molts reptes al davant en esta nova i apassionant etapa. El que ara se’ns exigeix és la responsabilitat de saber que tenim unes obligacions contretes amb totes i tots les gandianes i els gandians. Assumim, de bon grat, que res no hi ha més satisfactori com l’entrega total a una tasca que sabem difícil, però esperançadora. Fem-ho, totes i tots els que hui estem en este Saló de Plenaris representant als nostres conciutadans, per Gandia, una ciutat que hui és més lliure, més plural, més oberta i més cohesionada.

Per últim, sols em resta dir-vos que, en l’àmbit personal, vos assegure que no hi ha major honor que el de representar a la ciutat que t’ha vist nàixer i que tant vols: Gandia. Moltes gràcies.

blog En Portada