Publicat: 13/06/2016

Amigues i amics, hui dilluns, 13 de juny de 2016, es compleix un any des de la formació del nou govern de Gandia. Tal dia com hui fa 365 dies, el Plenari Municipal de Gandia va viure una votació que va portar a la nostra ciutat el canvi necessari, el canvi per a retornar Gandia al camí de la legalitat, la decència i l’honradesa. Ha estat un any complicat, però amb valentia i molt d’esforç, hem aconseguit posar moltes coses al seu lloc (com diu el meu company Miguel Ángel Picornell,A poc a poc, tot al puesto). Però no m’allargaré més comentant aquest primer any. Compartisc amb vosaltres l’entrevista de hui a Ràdio Gandia on faig un resum del que ha estat més important en aquest primer any de govern.

Però afegiré una cosa, donat que alguns em pregunten en les entrevistes de balanç que hem fet estos dies: què canviaries d’aquest primer any? Com m’agrada dir, tot és millorable, però tal volta canviaria dues coses: atendre més a les coses importants que hem hagut de deixar de costat per resoldre les urgències, i estar molt més al carrer, amb la gent. Posar solució als problemes de Gandia ens ha arraconat als despatxos aquest primer any. Però ara que ja estem a prop de tenir pressupost i la ciutat ja ha tornat al camí de la legalitat i la recuperació econòmica, estarem més amb els veïns de Gandia, i farem de la nostra ciutat, una ciutat còmoda per viure tot l’any.

MÉS BONES NOTÍCIES PER AL TURISME DE GANDIA

La setmana va començar, com ja us vaig comentar, lluny de Gandia, a Eivissa, on la Spain Convention Bureau de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies em va escollir com a vocal de la seua Junta de Govern. A Gandia estem acollits a aquesta xarxa que treballa intensament el turisme de reunions i congressos des de 2013, però l’anterior govern no va desenvolupar com cal el projecte, i a dia de hui a Gandia no hi ha qui treballe específicament aquest model de Turisme. Anem a posar-li solució i a desenvolupar, juntament amb l’empresariat, un projecte per dinamitzar Gandia com a destinació perfecta per a aquest turisme de poder adquisitiu alt que busca molt més que el sol i platja en temporada baixa.

Spain Convention Bureau

Allí a Eivissa ens va sorprendre la notícia trista de la “desaparició” de les obres d’art del Museu de les Clarisses. No parlaré molt d’aquest tema que lamente profundament. I no ho faré perquè espere que, finalment, aconseguim una solució per tal que Gandia puga gaudir d’unes obres que, no oblidem, s’han restaurat amb diners de tots els gandians. Però sí que vull deixar clara una cosa: hem anat als tribunals perquè quede constància que les obres, la custòdia de les quals recau sobre l’Ajuntament de Gandia mentre estiguen al Museu, ja no estan allí, i s’han retirat sense el nostre consentiment, per la qual cosa, ara mateix no podem responsabilitzar-nos d’allò que els puga passar. És una mesura de garantia davant una acció que considerem greu i inadequada.

LA FESTA DE LA FIDEUÀ DE GANDIA ÉS DE TOTS

De tornada a Gandia, dimecres vam celebrar la 42 edició del Concurs Internacional Fideuà de Gandia. Molt bon ambient i molt bona acollida al nou format del concurs: més obert, participatiu i amb major protagonisme de la Fideuà de Gandia que mai, donat que tots els assistents van tenir la possibilitat de tastar el nostre plat per excel·lència. La meua felicitació a l’Associació Gastronòmica i Cultural Fideuà de Gandia, en especial al seu President, Avelino Alfaro. Han estat valents assumint canvis, i els ha anat d’allò més bé.

FIDEUA_DE_GANDIA

I la meua sincera i emocionada enhorabona als guanyadors del concurs: els amics i les amigues de Boga, un bonic projecte que vaig tenir la sort de poder inaugurar amb els companys d’Espurna fa quasi un any, ja sent Alcaldessa de Gandia. Un magnífic treball d’integració d’una associació de la qual tots ens sentim quasi com de la família.

FIDEUA_GANDIA

PRIMER ANIVERSARI DEL NOU GOVERN

Dijous vaig viure un intens dia d’entrevistes a mitjans de comunicació locals. Unes entrevistes que han anat veient la llum aquests dies, commemorant el primer aniversari del nou govern.

També va ser el dia d’inici de la campanya electoral. Una campanya que, per molt estranya i austera que siga, és la campanya d’unes eleccions en les quals ens juguem molt. Durant dues setmanes intentarem convéncer als ciutadans que la millor opció de canvi és la que representem els socialistes, tal com ho estem demostrant a totes les ciutats i autonomies on governem. A més, som la força política de l’enteniment, acostumats a governar amb pactes i arribant a acords, tal com hui en dia reclama la ciutadania. Per això, cal que anem al carrer i expliquem als amics, veïnes, familiars, companys de treball… que els socialistes som la gent del SÍ al canvi. Així, per fi, direm adéu a la corrupció, les retallades i la falsa solució econòmica del PP de Rajoy i companyia.

campanya_psoe_pspv_gandia
Divendres, a les portes del cap de setmana, vam assistir a l’ampliació de la botiga de Leroy Merlin a Gandia. Una aposta clara d’una gran empresa per generar economia i llocs de treball a la nostra ciutat.

leroy_merlin_gandia_nueva_tienda

I el mateix dia, al Centre de dia «Los Brezos» ens van sorprendre amb molta festa i ball per part dels majors de la ciutat.

los brezos gandia

Divendres també va ser el dia de l’inici del vuité congrés de la Setmana Santa de Gandia, on aquest important col·lectiu de la ciutat triarà el projecte a desenvolupar en els propers quatre anys i l’equip humà que el farà possible. Tot un encert pensar en la solidaritat com l’esperit del nou projecte, perquè sens dubte, Gandia necessita la solidaritat dels seus col·lectius per poder eixir de la dura crisi que encara ens colpeja.

semana santa gandia congreso

GANDIA AL CARRER

Aquesta ha estat una setmana de moltíssima activitat veïnal. Es nota que arriba el bon temps i els col·lectius, associacions i districtes de Gandia comencen a eixir al carrer i omplin d’animació i oci les agendes de la ciutat. No hem parat: hem estat amb les campiones del Club Gimnàstica Artística de Gandia, que van fer la seua exhibició de final de curs.

gimnastica_artistica_gandia

Vam estar també al passeig fent campanya electoral, i vam assistir al Festival d’Havaneres celebrat a l’església del Beato i organitzat per la Coral i la Rondalla de Santa Cecília, i on per cert ens van acompanyar representants de Quart de Poblet i l’Alcalde de l’Alcúdia.concert_habaneras_gandia

Vam acompanyar també a la comunitat de russoparlants de la nostra ciutat, que va organitzar un bonic festival de les seues tradicions al Teatre Serrano.

rusia_gandia_festival

I a la nit vam sopar amb els veïns del barri de la PlaçaEl·líptica, que han celebrat estos dies les seues festes. Per cert, emocionant Pep Botifarra i per a no parar de riure Eugeni Alemany. Un 10 per a ells!

festes plaça el·liptica
I per a acabar, diumenge vam celebrar el Dia Nacional de la Moto amb els amics de la Moto Club Gandia, que sempre asseguren bon ambient i un característic soroll de motor que tant agrada als amants de les dues rodes.

dia moto gandia

També vam estar animant als valents i les valentes que van participar en la Iberian Race de Gandia i vam compartir dinar amb els membres de la UD Portuaris, que han acabat una magnífica temporada amb molts èxits.

iberian race gandia

Aquesta cultura de l’esforç que practiquen els esportistes de la nostra ciutat és un dels exemples a seguir per part del nostre govern. Un govern que, des de hui mateix, enceta el segon any de legislatura, l’inici d’una nova etapa on, amb els principals problemes en vies de solució, treballarem per donar-li a Gandia l’oportunitat que mereix. ANEM!

blog