Publicat: 07/06/2016

Esta setmana vos salude des de la distància. Concretament des d’Eivissa, on m’he desplaçat per a participar de l’Assemblea anual de l’Spain Convention Bureau de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Aquest organisme especialitzat en el turisme de reunions, té com a membre a la ciutat de Gandia, concretament des de fa tres anys. I ara, la FEMP ha tingut a bé escollir-me com a vocal per a formar part de la Junta de Govern d’aquesta SCB. Tot un plaer i un luxe, així com una nova oportunitat per a seguir treballant en un model turístic de qualitat i que ens ajude a desestacionalitzar la nostra destinació turística. A la tornada vos contaré amb més detalls la reunió, però ara és moment de repassar tot el que va donar de sí la setmana anterior.

Una setmana marcada, com sabreu, per la presentació en societat dels pressupostos municipals per a l’any 2016. Els més complicats d’elaborar de tota la història de Gandia, com ja hem dit en alguna ocasió. Ha estat un treball complicadíssim aconseguir uns pressupostos dignes que asseguren l’oportunitat que mereix Gandia. Hem hagut de prendre decisions molt complicades i fer front a molts problemes amb valentia i convicció que som un govern responsable, que pren decisions pensant en allò que és millor per a la ciutat i no en allò que dóna vots.

RP pressupostos 2016

Els trets fonamentals d’aquests comptes són:

1.- Són uns pressupostos LEGALS.
2.- Són uns pressupostos REALISTES.
3.- Són uns pressupostos RESPONSABLES.
4.- Són uns pressupostos PER A REDUIR DEUTE.
5.- Són uns pressupostos per a PAGAR I GENERAR ECONOMIA I LLOCS DE TREBALL.

I a tota la complicadíssima tasca de quadrar els pressupostos, li afegim les gestions que jo mateixa, com a Diputada Provincial, he fet amb els meus companys de la Diputació, i amb l’ajuda també de la Vicealcaldessa, Lorena Milvaques. Amb injeccions de diners i estalvis, hem aconseguit més de dos milions d’euros de la Diputació que ens permeten tenir un pressupost digne, que garantisca serveis públics de qualitat i una ciutat viva que no para mai.

Per davant queda ara encara un dur treball: comissions informatives, Junta de Govern, enviar els comptes al Ministeri, que ens els aproven i poder passar-los a votació plenària. Però el més complicat, que era tornar a fer uns pressupostos que garantisquen la viabilitat per a Gandia, ja està fet. Ara cal seguir treballant.

FIBRA ÒPTICA I MÉS INVERSIONS A GANDIA

De la resta de la setmana voldria destacar la reunió que vam mantenir amb empresaris de Gandia per compartir amb ells una altra bona notícia per al futur econòmic i empresarial de la ciutat: la instal·lació, per part de Telefònica, de fibra òptica a la nostra ciutat. Un fet que ens afegirà un element diferenciador respecte a moltes altres ciutats a l’hora d’atreure inversors i empreses. Una oportunitat per créixer, crear economia i, el que és més important, generar llocs de treball que tanta falta fan a la nostra ciutat. Telefònica invertirà a Gandia 5 milions d’euros, i en el primer trimestre de 2017, tots els polígons industrials de Gandia comptaran ja amb aquesta tecnologia. Ara cal que junts treballem per tal d’aprofitar aquesta inversió i fer de Gandia una ciutat atractiva per a implantar empreses que necessiten la fibra òptica per millorar el seu rendiment, i, per descomptat, també perquè empreses que ja estan ací, puguen créixer i generar economia a Gandia.

fibra optica gandia
Levante / Safor

Una empresa que creix a la nostra ciutat és Leroy Merlin, que esta setmana m’han visitat per comunicar-nos que inauguren l’ampliació de la botiga que tenen a Gandia. Una aposta i una inversió per a generar llocs de treball. Serà aquest proper divendres quan la secció de Jardineria de Leroy Merlin, la que més èxit té, cresca i oferisca major qualitat als seus clients.

GESTORS RESPONSABLES EN POLÍTICA

Per la resta, ha estat també una setmana de plenari. Com sempre, un plenari marcat per les polèmiques que vol obrir el PP, que continua encabotat en anar en contra d’aquesta ciutat, fins i tot reconeguent factures que ells mateixos es van deixar sense pagar. Una crua irresponsabilitat que, per sort, no paralitza la ciutat gràcies al vot responsable i compromès del regidor de C’s, Ciro Palmer, que entén perfectament la situació dels proveïdors que no han cobrat pel treball realitzat.

Per fer polèmica, han volgut polemitzar, fins i tot, amb la salut. Ho han fet amb el problema que hem tingut a la piscina del Grau. Un problema, sí, però davant el qual han actuat a la perfecció les meues dues companyes de govern, la regidora d’Esports, Lydia Morant, i la de Sanitat, Liduvina Gil. Van tancar la piscina només van saber que alguna cosa no havia anat bé en les darreres analítiques realitzades a l’aigua, i van esperar a la confirmació de Salut Pública per anunciar concretament quin era el problema: legionel·la. La piscina romandrà tancada un mes per actuar sobre ella i tornar a obrir amb plenes garanties per als seus usuaris. A més, obrirem amb nous preus i noves propostes per a fer-la, si cap, més atractiva.

I acabe el resum amb un toc de ciutat: el fi de curs de la UPG. Més de 30 anys fent créixer el nivell cultural, educatiu i social d’aquesta ciutat. Moltes gràcies a la Universitat Popular de Gandia per aquesta tasca, i un fort reconeixement al seu pare, l’amic i company Toni Durà, a qui van reconèixer el seu treball a la festa de fi de curs. Un luxe comptar amb propostes com aquesta a Gandia.

toni durá UPG

Tant de bo aquesta setmana ens deixe tants somriures com l’anterior. Anem per ella que comença la campanya electoral del CANVI!

blog