Publicat: 11/04/2016

Setmana curta, la que finalitzàvem ahir, però plena de moments importants per a Gandia. El dilluns de Sant Vicent, patró dels valencians, ens va deixar la segona setmana de quatre dies consecutiva. Però la gestió municipal i el treball per la nostra ciutat no entén de setmanes curtes, i aquesta, com deia, l’hem viscut amb molta intensitat.

Com bé diu el títol del Punt i Seguit de la setmana, l’economia ha estat una de les grans protagonistes de la setmana. En realitat, ho és del que portem de legislatura, perquè aquest govern estem treballant amb molta cura buscant la solució econòmica a la nefasta herència rebuda per part de l’anterior govern. I, a poc a poc, ho estem aconseguint. Aquesta setmana, per exemple, hem aconseguit pagar, de cop, 4,1 milions d’euros a proveïdors. Una gestió que ens ha permés pagar a 635 xicotetes i mitjanes empreses de Gandia, així com a entitats i col·lectius socials de la nostra ciutat als qui l’anterior govern els va deixar un deute pendent.

Amb aquest pagament hem liquidat el deute amb el 93% dels proveïdors amb els quals l’Ajuntament de Gandia mantenia algun deute en 2015. Així, a hores d’ara, només devem diners a 48 proveïdors, la majoria dels quals són grans empreses amb les quals mantenim deutes milionaris de l’anterior govern, a qui li agradava gastar molt i no pagar res.PAGAMENT A PROVEÏDORS GANDIA

El més important d’aquesta gestió és que, a diferència de l’altra ocasió en la qual vam pagar una bona suma de diners del deute comercial (17 milions d’euros), ara, els diners no provenen de cap injecció econòmica de cap administració superior. Els 4,1 milions d’euros són fruit de la gestió responsable i honesta de l’actual govern, que hem aconseguit estalviar esta suma de diners per a poder alleujar el deute comercial i aconseguir crear economia i treball a la nostra ciutat. Perquè cada euro que es devia a cada PIME de Gandia, era un llast que, a vegades, podia suposar el tancament de la mateixa.

Aquest sa exercici de pagar, tot i que hem pagat despeses de l’anterior govern, ens ha proporcionat la majoria de les alegries que hem viscut des del govern en estos primers nou mesos de gestió. Però no hem de parar, ja que encara són més de 30 milions els que es deuen a empreses que ja han fet el seu treball per a l’Ajuntament de Gandia i encara no han cobrat.

Com vaig dir en la roda de premsa en la qual ho vam anunciar, ens resistim a pensar que la dolenta gestió del PP els darrers quatre anys haja de suposar la paralització d’una ciutat com Gandia. Perquè no ens ho mereixem. I per això, continuem treballant per fer de la nostra, una ciutat amb futur, una ciutat d’oportunitats. I en aquest sentit, hem conegut dues magnífiques notícies en els darrers dies: la futura arribada de Decathlon a Gandia i el desenvolupament de la tecnologia de Fibra Òptica per part de Telefónica.

_MG_9682 copia

Fa poc més d’un any, l’empresa de telecomunicacions informava que paralitzava la seua política expansiva de la tecnologia de la Fibra Òptica a Gandia. Una mala notícia per a les empreses tecnològiques de la nostra ciutat i per a poder atreure altres empreses del sector. Ara, la situació s’ha normalitzat i Telefónica anuncia Fibra Òptica per a 22.000 vivendes i per al polígon Alcodar, convertint Gandia en un punt atractiu perquè empreses tecnològiques s’interessen per a instal·lar-se en Gandia.

Molt bones notícies per a una ciutat que va recuperant-se de la crisi i que en el mes de març, de la mà de les contractacions de Falles i Setmana Santa, ha vist baixar el seu nombre d’aturats per baix de les 8.000 persones (7.893 persones), una dada que no es donava en els darrers 5 anys. I les xifres d’ocupació turística conviden a l’optimisme per a un pont de maig i un estiu que estan al girar la cantonada. Per cert, un pont de maig que vos recorde que arribarà amb la primera edició que celebrarem a Gandia del Festival de Cinema d’Animació Cortoons!

A més de les notícies econòmiques, l’esport ha sigut altre dels grans protagonistes del cap de setmana. Així, primer que res, cal donar l’enhorabona al Hispagan Units pel Bàsquet Gandia, que aquest cap de setmana s’ha proclamat campió del seu grup i ha aconseguit per a Gandia ser la seu organitzadora dels Play-Off a la LEB Plata. Els jugadors de Víctor Rubio van guanyar a casa del segon classificat, el filial del València Bàsquet, garantint-se així el primer lloc en la classificació. El bàsquet torna a donar-nos alegries a la ciutat i els resultats han fet que l’Hispagan guanye la lliga restant encara quatre jornades per a finalitzar la competició. Enhorabona equip!!!

La victòria de l’Hispagan ha coincidit en el cap de setmana en què a la platja de Gandia se celebrava la huitena edició del Triatló. Molts valents i valentes van aprofitar el magnífic oratge a la nostra ciutat per marcar-se una gran carrera amb un emocionant final, que va acabar deixant com a guanyador al triatleta local, Jesús Gomar. En la secció femenina la guanyadora va ser Noelia Juan. La meua felicitació als dos pel gran resultat i a la resta d’atletes per la seua participació.

triatlo gandia

I també hem estat a la inauguració del circuit d’Enduro que homenatjava al pilot Salvador Sanchis, que ens va deixar fa poc en un accident mentre practicava esport amb la seua moto.

motos enduro gandia

La festa esportiva a la ciutat, però, es va reunir al barri de Roís de Corella amb la celebració de la I edició de la Fira de l’Esport. Una magnífica iniciativa del nou govern local on es van reunir empreses i entitats esportives, amb moltíssima representació local, per mostrar a la ciutadania la rica oferta esportiva de la nostra ciutat. Un gran ambient amb demostracions, exercicis en públic i molta marxa!

fira esport gandia

Gandia ja va agafant eixa imatge de ciutat saludable i amigable amb la pràctica de l’esport. De fet, l’esport a Gandia aquesta setmana no l’hem practicat només els humans, a la platja de Gandia ha tingut lloc el Torneig caní Agility, amb una prova nacional i puntuable per al Campionat d’Espanya d’aquesta especialitat. Prop de 200 gossos han participat en aquesta prova que s’ha celebrat a les instal·lacions del camp de beisbol de la platja. Tot un luxe poder veure’ls en acció.

perros concurso gandia

Però, sens dubte, m’he deixat per al final el més important. Perquè a Gandia, més enllà dels problemes econòmics i de la nostra passió per l’esport, el més bonic és l’esperit solidari de la nostra ciutadania. Aquesta setmana s’ha demostrat de la mà del col·lectiu Benvinguts Refugiats Gandia, que han conformat un moviment ciutadà que ha confirmat la nostra ciutat com un model de solidaritat a seguir. Amb la col·laboració del parc de Bombers de Gandia, són més de 900 les caixes amb material que aquesta setmana salparan cap als camps de refugiats gràcies a la solidaritat de l’empresa gandiana Navarro i Boronad.

refugiats benvinguts gandia

Gestos que demostren que Gandia, per damunt de totes les coses, és capital de la solidaritat. Només podem donar les gràcies a aquest moviment que, vos recorde, continua reunint-se cada dimecres, a les 20 hores, a la Plaça Major de Gandia, en senyal de protesta per la gestió que del drama dels refugiats està realitzant la Unió Europea. Un 10 per a totes les persones que, d’una o una altra manera, han col·laborat amb el moviment Benvinguts Refugiats Gandia des d’aquella festa que van fer al parc de Sant Pere, fins a aquest cap de setmana de preparació del material que enviaran. GRÀCIES!

blog