Publicat: 26/08/2016

Garantir la seguretat i la convivència tant en Gandia com a la Platja de Gandia ha estat prioritat màxima per a aquesta campanya d’estiu. Una campanya que, com hem estat dient al llarg d’aquestes setmanes, ha estat la millor des del 2008 a la nostra ciutat.

Un dels problemes que arrossega Gandia des de fa uns anys i que ens preocupava al nou govern era el del soroll i la convivència. No només en estiu i no només en la platja, sinó durant tot l’any i també a Gandia. Però és cert que els mesos d’estiu i l’increment de població que viu Gandia durant els mesos de juliol i agost, fa que la preocupació en aquesta època de l’any i en la zona de la platja siga, si cap, major.

Des del primer dia, hem tingut molt clar que al departament de Seguretat Ciutadana que dirigeix la meua companya Àngels Pérez, la prioritat màxima havia d’estar la convivència. Pensem, i creguem fermament, que als nostres carrers poden conviure eixes dues maneres d’entendre les vacances: com a període de descans, però també com a temps d’oci i diversió.

angels perez ajuntament gandia

TREBALLEM AMB TRANSPARÈNCIA I CONTUNDÈNCIA

Per això, des de la Policia Local, durant els mesos d’estiu hem incrementat la plantilla i hem fet un esforç extraordinari per a aconseguir millorar la convivència. I ho hem fet amb més contundència i amb més transparència que mai. Setmanalment hem publicat totes i cadascuna de les accions que ha realitzat la Policia Local, explicant a la ciutadania quina és la tasca dels nostres agents i marcant, de manera clara i decidida, quin és el seu principal objectiu: la lluita per aconseguir la convivència, que no és altra cosa que un equilibri sa entre el dret al descans i el dret a gaudir de l’oci.

S’ha actuat de manera directa sobre el ‘botellón‘, el vandalisme, el soroll, el consum de drogues i sobre totes aquelles coses molestes que provoquen problemes i dificultats en la convivència. El treball de la Policia Local a Gandia s’ha vist traduït en un increment considerable de les actuacions policials que comporten en multes per incompliments de les ordenances, però també en una disminució molt notable de les denúncies veïnals per aquests problemes. Les dades són clares:  fins el 20 d’agost, les actuacions de la Policia Local han augmentat un 21 % respecte al 2015. Hem passat de 3.848 actuacions de l’any passat a un total de 4.664 enguany. I ací el detall de les actes que han estat imposades per la Policia Local de Gandia:

actes que han estat imposades pels integrants de la Policia Local de Gandia

Vull remarcar que l’increment de les actuacions policials no significa que haja estat un estiu més problemàtic o conflictiu que altres anys, sinó que és resultat del canvi en les prioritats de les actuacions de la Policia Local, que enguany s’ha centrat amb més contundència sobre aquests problemes. Per això, les telefonades de veïns molestos per problemes de convivència s’han disminuït, i en línies generals, ha estat un estiu tranquil. A més, moltes de les actuacions de la Policia també han estat per a tasques socials i d’ajuda a la població, que també han augmentat enguany degut a que el nombre de persones que ens ha visitat ha estat major al d’altres anys.

TOLERÀNCIA ZERO

Sabem que encara hi ha molt de treball per fer. Sabem que hi ha focus problemàtics que encara pateixen, i molt, problemes de convivència derivats, fonamentalment, d’actituds incíviques que no respecten les normes mínimes de convivència. I ja anunciem que seguirem treballant en aquest sentit per tal de llençar un missatge clar: Gandia és un destí per al descans i també per a l’oci, però no és un destí on tot està permès.

Hem de distingir molt clarament entre llibertat i llibertinatge. I en aquesta ciutat, molta gent ha vingut a passar uns dies amb la idea de què ací tot està permès, i no és així. Augmentarem la contundència sobre els lloguers d’apartaments que resulten problemàtics, amb els quals ja estem estudiant accions legals, i mantindrem la línia de tolerància zero amb les actuacions incíviques als carrers de la nostra ciutat.

GRAN TASCA DELS NOSTRES AGENTS

Per a concloure, vull aprofitar Per a felicitar i agrair als agents de la Policia Local de Gandia per la seua tasca i el gran esforç que han realitzat durant aquesta campanya d’estiu. No només en matèria de convivència, sinó també garantit la seguretat en els carrers de la platja i garantint el compliment de les normatives i ordenances vigents.

_MG_4246 copia

Gràcies al seu treball, Gandia no només ha tingut les millors dades d’ocupació hotelera, també ha tingut les millors dades en matèria de seguretat, i no hem hagut de lamentar cap incident important. A més, s’han estat complint les ordenances i pràcticament no hi han hagut problemes que en altres ocasions han estat recurrents, com ara la venda ambulant. Per tant, no em queda més que insistir en l’agraïment a la Policia Local de Gandia per la seua tasca al servei de la ciutadania i que ha fet possible, una vegada més, que Gandia tinga un estiu tranquil i segur.

blog