Publicat: 23/05/2016

Aquesta setmana l’encetem amb la ressaca dels èxits esportius d’un cap de setmana on l’esport gandià ha tornat a escriure pàgines en la història de la nostra ciutat. Cada setmana compartisc i felicite a esportistes i equips locals que triomfen a les seues categories i especialitats cada cap de setmana. Un fet que ens enorgulleix com a ciutat que aposta per l’esport base i que vol vendre aquesta destinació com una ciutat perfecta per a practicar esport.

UNITS PEL BÀSQUET GANDIA, A LA LEB PLATA

I aquest cap de setmana, dos dels esports anomenats “majoritaris” o de masses, el futbol i el bàsquet, ens han regalat dues alegries. Una, la del bàsquet, ja definitiva: l’Hispagan Units pel Bàsquet Gandia ha aconseguit el somni de l’ascens, i jugarà la propera temporada en la LEB Plata, a només dos passets de la glòria de l’ACB. Tot un èxit per a un equip fort però modest, treballat des de la pedrera i amb gent de Gandia al capdavant. Un equip amb president de casa, entrenador de casa i capità de casa que ens ha fet recordar velles gestes d’un equip que ha patit molt, però ha tornat a treure el cap.

Units pel basquet gandia

La meua més sincera felicitació a l’equip, a la directiva i, sobretot, a l’afició, que va espentar des de les grades del Pavelló Esportiu per a portar a l’equip fins a l’ascens en un vibrant segon partit de la lligueta que enfrontava als dos grans favorits a l’ascens: el Gandia i el Coín, de Màlaga. Ara cal celebrar-ho i gaudir-ho, i treballar per a planificar la propera temporada i per a apuntalar una pedrera que no deixa de donar bons jugadors i grans alegries.

EL FUTBOL I EL TAEKWONDO TAMBÉ CELEBREN ÈXITS.

L’altra gran notícia esportiva del cap de setmana l’ha donat la UE Gandia, que ha aconseguit classificar-se per a la fase d’ascens a la Tercera Divisió. Fins al darrer minut del darrer partit va lluitar l’equip que entrena Ximo Enguix per a aconseguir un objectiu que han perseguit tota la temporada.

UE GANDIA
Foto: UE GANDIA

Sens dubte, tot un premi a la perseverança. La ciutat, que aquesta setmana ha estat bolcada amb el bàsquet, ho estarà les properes amb el futbol, per tal d’aconseguir que un equip de la ciutat torne a pujar un esglaó en el futbol nacional. Des de l’Ajuntament donarem tot el nostre suport a un equip que també ha lluitat contra dificultats de tot tipus i ha acabat imposant-se on cal fer-ho, al terreny de joc. Enhorabona i a per l’ascens!

L’esport individual també ha donat una nova alegria a la ciutat. I ho ha tornat a fer amb Blanca Palmer en Taekwondo, aconseguint el subcampionat d’Europa absolut. La fam d’aquesta jove esportista no té límits i ha aconseguit una nova medalla des de Suïssa, després de proclamar-se fa unes setmanes campiona d’Espanya absoluta i sub 21. Una vegada més, la nostra enhorabona a Blanca, qui sens dubte tornarà a portar el Taekwondo nacional al més alt possible.

Blanca Palmer
Blanca Palmer (de blau), durant el campionat d’Espanya de 2016. Foto: Juan Aguado (MARCA)

 

MALGRAT EL PP, GANDIA OBTÉ MÉS AJUDES DE LA DIPUTACIÓ

Les alegries del cap de setmana han tancat una setmana que també ens ha portat bones notícies en l’àmbit polític i de gestió. Des de la Diputació, com he dit moltes vegades, treballe per a Gandia i per a aconseguir recursos per a la ciutat, i poder superar la complicadíssima situació econòmica amb garanties. Dimarts passat, al plenari de la Dipu, es va aprovar una de les mesures que ajudaran a Gandia i a altres municipis que, com el nostre, han heretat una administració ofegada pels deutes. Ens estalviarem aproximadament 300.000 euros del que ens cobra la Diputació per recaptar els nostres impostos. És la primera d’altres mesures que ens permetran tenir uns pressupostos dignes i mantenir serveis i projectes que considerem enriquidors per a Gandia. En aquesta entrada del meu blog explique amb detalls aquesta primera mesura que ha aprovat la Diputació.

GANDIA, DESTÍ TURÍSTIC DE REFERÈNCIA A ALEMANYA

El turisme també ha estat present aquesta setmana i també amb una bona notícia: haver estat seleccionats per Trivago a Alemanya com una de les 10 destinacions per a oferir al seu públic. Sens dubte, és el fruit del treball que realitzem des del departament de Turisme. De fet, aquesta setmana i a petició del sector empresarial (mitjançant FAES), hem fet una reunió per a unir esforços.

Reunió_CDT_Gandia_Turisme

Tots els sectors turístics, tots els partits polítics i els empresaris ens hem marcat l’objectiu d’establir unes línies mestres que definisquen el model turístic de la nostra ciutat i que es puguen mantenir en el temps, governe qui governe. En definitiva, un pacte per tal que el mateix sector turístic vaja definint cap a quin model volem caminar, quins són els punts forts de la nostra ciutat i treballar amb ells amb el suport polític de tots els partits amb representació.

UNA NIT ESPECIAL A FOMENT I PER A LES FALLERES

També vull destacar de la setmana el sopar anual dels socis de Foment d’Agricultura, Indústria i Comerç, una cita en la qual enguany s’ha reconegut la trajectòria dels socis veterans amb la imposició d’unes insígnies especials. Va ser tot un luxe poder acompanyar els amics de Foment en la seua nit especial.

Foment_Gandia

Una nit especial que també han tingut esta setmana Raquel i Lluna, les Falleres Majors de Gandia en l’any 2016, que han tancat el seu exercici faller i donen pas a les noves falleres Majors, a les qui coneixerem aquesta mateixa setmana. Moltes gràcies per tot, Lluna i Raquel, i que pugueu imprimir en la vostra vida l’alegria i vitalitat que heu donat a les Falles.

falles_Gandia_Sopar

I comencem així una nova setmana, a les portes dels pressupostos de 2016. Una setmana on presentarem oficialment el 42 Concurs Internacional Fideuà de Gandia, farem un pas més en la recuperació del projecte de les Comarques Centrals Valencianes i constituirem el nou òrgan directiu del CEIC Alfons el Vell, entre moltes altres gestions que compartirem el proper dilluns. Molt bona setmana a totes i a tots!

blog