Publicat: 09/01/2016

Ahir vaig tindre el plaer d’assistir a la gala de presentació de la Volta Ciclista a España 2016, que es va celebrar al palau de Congressos i Exposicions de Santiago de Compostela. He anat també en representació de la Diputació de València, que és la qui patrocina i costeja l’etapa 18 de La Vuelta (la que recórre la província de València entre Requena i Gandia). Allí vaig coincidir amb històrics ciclistes espanyols com Fernando Escartín, Perico Delgado o Óscar Pereiro, així com amb patrocinadors, equips ciclistes, membres de l’staff organitzatiu i representants polítics de les institucions que acullen etapes de la Vuelta 2016.

Amb Perico Delgado, Óscar Pereiro i Fernando Escartín
Amb Perico Delgado, Óscar Pereiro i Fernando Escartín

Sens dubte, la repercussió que té la Vuelta ens ajudarà a promocionar una imatge de Gandia acollidora, saludable i esportista. Sabeu que la cursa es retransmet a 190 països diferents i en 37 cadenes de televisió de tot el món es televisa en directe? Unes dades que, segons ha destacat el propi President de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijoo, equival a una audiència que arriba fins als 1.000 milions de persones.

En total, s’acrediten 1.400 periodistes de 26 països diferents. A més, la Vuelta també té un impacte considerable a Internet, on es produeixen més de 30 milions de consultes sobre la prova ciclista, de les quals un 70% són realitzades per ciutadans estrangers.

Gala Vuelta Ciclista Teledeporte

Des de ahir, Gandia ja ha començat a promocionar-se: durant la gala, que ha estat emesa en directa per la cadena pública de televisió Teledeporte (de RTVE), han anat repassant una per una les etapes del recorregut, acompanyades per imatges de les principals ciutats, entre les quals ha destacat Gandia. Els assistents i teleespectadors de la gala han pogut veure imatges de la Colegiata de Gandia, la platja, el Port o la Platja de l’Auir.

Ja estem treballant des del departament de Turisme per a preparar paquets temàtics i tractarem d’allargar la influència de LaVuelta, que arriba dijous, per a oferir contingut als turistes durant tot el cap de setmana de setembre. Parlem de la possibilitat de fer una fira gastronòmica, activitats musicals i esportives i altres opcions que ja hem començat a treballar. S’admeten suggerències!

blog