Publicat: 30/11/2016

Ahir vam saber que el San San Festival es celebrarà a Benicàssim. Eixa és la novetat, perquè que no es faria a Gandia ja ho sabia aquest govern des de fa mesos. Els motius? Que l’organització de l’esdeveniment no assumeix dues senzilles premisses que l’Ajuntament de Gandia ha posat en la taula, com qualsevol administració pública en la mateixa situació haguera fet:

  1. no aportar diners de les arques municipals
  2. celebrar-se en un recinte que compleix amb la normativa

Si a aquesta no acceptació de les condicions li sumem el xantatge i l’extorsió com a element de negociació que va mostrar l’interlocutor del festival, la resposta és clara: adéu i bona sort.

El nostre Govern ja fa temps que explora opcions per a celebrar festivals i esdeveniments musicals que siguen de qualitat i d’acord al model turístic de Gandia. I qualsevol acord serà transparent, legal, consensuat i ajustat a la realitat econòmica del consistori.

Som una administració pública que gestiona els diners dels gandians. No podem pagar-li a ningú 150.000 euros si no té un contracte firmat, com pretenia que férem els responsables del festival, per ‘la paraula donada’ de l’anterior alcalde. I no podem deixar fer un festival en un lloc on la llei diu clarament que no es pot fer. Si paguem diners a un particular sense un contracte, què pensarien vostés? Que estem robant-los, no? Si deixem que es realitze un festival en un recinte que no compleix la llei, què pensarien vostés? Que qualsevol podria fer-ho! I si passara alguna desgràcia? Què pensarien vostés? Que aquest ajuntament és un irresponsable, no?

SÍ A LA MÚSICA. NO AL SOROLL DELS ‘PUFOS‘ DEL PP

Nosaltres gestionem diners públics, no fem ‘pufos‘ com el govern anterior. Al PP local, ara en l’oposició i campions del ‘coste cero’, només dir-vos que ja sabem que no vos interessa treballar pel bé general dels gandians, però almenys feu el favor de tindre un poquet de vergonya i deixeu d’alimentar els vostres propis ‘pufos‘.

Un últim recordatori. Sembla que alguns han inventat els concerts o han portat la música a Gandia. Una miqueta més d’humilitat no els vindria malament. També és aconsellable un poc de respecte a aquesta ciutat i a la seua història recent. La música popular ha sigut protagonista a GANDIA des de fa dècades. I ho seguira sent, per descomptat. Continuarem dansant, com sempre hem fet.


COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE GANDIA – 29 DE NOVEMBRE DEL 2016

Pel que fa a les informacions publicades sobre el trasllat del San San Festival a la ciutat de Benicàssim, l’Ajuntament de Gandia vol manifestar el següent:

1.- Les gestions per a la celebració del San San 2016 van ser de les més complicades de la legislatura perquè, com tantes altres coses, portaven aparellada la gestió d’un ‘pufo’ de l’anterior govern, que va prometre, sense cap contracte, 150.000 euros als organitzadors de l’edició anterior. Deute que, no estant plasmat en cap acord, l’actual govern no reconeix. Per això, la marxa del San San és la solució a l’enèsim ‘pufo’ del PP.

2.- En tot moment, el govern municipal va mostrar la seua voluntat i predisposició a facilitar la celebració del Festival, sempre que es compliren dues premisses: no aportar ni un euro de les arques municipals, i celebrar-se en un recinte que compleix amb la normativa. Tot i les desenes de reunions, l’organització va fer cas omís als compromisos adquirits i va incomplir la normativa municipal pel que fa a emissió de soroll i horaris d’activitat.

3.- Conscients de la importància que per al Turisme de la nostra ciutat té la preparació d’una oferta música i d’oci, des del departament de Turisme ja s’han iniciat converses amb altres empreses interessades a celebrar concerts a Gandia. La premissa segueix sent que el consistori no aporte ajuda econòmica i que l’oferta s’adapte a un espai legalment habilitat per a la celebració d’espectacles musicals. Apostem per una oferta musical com a atractiu turístic però busquem opcions serioses, solvents i que no utilitzen el xantatge i l’extorsió com a element de negociació.

4.- A diferència de l’anterior govern, l’executiu garanteix que explora opcions que siguen de qualitat, d’acord al model turístic de Gandia, serietat, sense xantatges ni extorsions i, el que és més important, amb el consens de la Mesa de Turisme, que ja va ser informada en la seua última reunió de l’interés mostrat per diverses empreses en presentar propostes a Gandia. Qualsevol acord que s’assolisca serà transparent, legal, consensuat i ajustat a la realitat econòmica del consistori.

5.- Hui s’ha fet pública la nova ubicació de l’esdeveniment, però després de la mala experiència del 2016, fa mesos que es va descartar la celebració d’una altra edició a Gandia.

 

blog