Publicat: 11/07/2016

Que la sensació de conduir una demanà i formular la gran pregunta a una Fallera Major resulta indescriptible, ja ho vaig poder comprovar l’any passat. Però em reitere esta nit també: poques coses hi ha tan especials com acompanyar en els desitjos, i poder guiar en les primeres passes del somni, a una Fallera Major i a una família que s’estrenen en el seu any etern i que regalen el seu any a les falles de Gandia. Hui sent també el cuquet d’este moment tan singular, i això em confirma que la màgia de la festa no és sols un instant; és també el llegat per a la memòria del que vivim per a sempre.

Per això és un plaer acompanyar Marta i la seua família en la seua nit de la demanà. I formular-li una pregunta molt breu, que va seguida de la resposta més breu, però més contundent i fascinant, que pot amagar la formulació d’un desig que ja vos he confessat que considere etern. Respondràs ‘sí’, Marta, i amb eixa afirmació tan menuda, de dos lletres, encetaràs un àlbum de vivències que necessitaran moltes frases, de moltes sensacions inabastables que, com un puzle, conformaran eixa memòria que queda, després de tot.

demana fallera major infantil gandia 2

Diràs ‘sí’, Marta, i podràs sentir-te orgullosa de fer del teu somni, el somni de tots. Però no un somni grandiloqüent o abstracte, sinó humil i constant. El somni que és un poquet també de la teua germana Andrea, que amb molta generositat i entrega compartirà estos mesos amb tu; dels teus pares, Cristina, que també sap el que és ser Fallera Major infantil de Gandia, i Jose; dels teus iaios, entre els que estan dos presidents de falla i una altra Fallera Major de Gandia; però també de la teua falla, el Mercat, de la gent que t’envolta i, per què no, el nostre somni mateix.

demana fallera major infantil gandia familia

No hi ha honor més gran i més senzill, no hi ha oferiment millor ni més humil que el d’acceptar un càrrec com este, i gaudir-lo amb la sensació que les millors coses estan encara per vindre. I que hauràs d’afrontar-les amb la convicció de representar la petjada d’una família que estima la festa, d’una festa que s’entrega a una ciutat i una ciutat que t’estimarà també.

Les millors coses comencen amb les respostes més senzilles. Així que, amb les instruccions precises i amb tota la gent que t’estima al teu voltant, he de preguntar-te: Marta Ribera Ramos, vols ser la Fallera Major infantil de Gandia per a l’any 2017?

 

DISCURS DEMANÀ FALLERA MAJOR INFANTIL DE GANDIA

9 de juliol de 2016

blog