Publicat: 12/05/2015

«Se li està posant cara d’alcaldessa»

No és el primer debat que prepare amb Diana, i espere que tampoc siga el darrer. I he de dir que Diana comença a guanyar els debats com cal: amb la preparació del mateix. Només una fèrrea preparació permet al debatent mantenir la compostura i llençar el missatge de manera clara i concisa, sense deixar-se intimidar per l’oponent. Tal volta eixe siga el gran defecte de Torró en els debats.

Diana, una vegada més, s’ha mostrat com l’alcaldessa que mereix i necessita Gandia. Una persona calmada, segura i amb les idees clares. Una candidata que es presenta sense motxilles del passat i que té un projecte esperançador i il•lusionant en una ciutat que, després de quatre anys de Torró i del PP, ha oblidat com es somia el futur.
Deixant de banda la batalla de propostes i crítiques, de l’anàlisi del debat em quede amb una idea: no pot seguir governant la ciutat una persona que l’única cosa que sap fe bé és crispar a la majoria de la població de Gandia.
DIANA MORANT
Torró ha governat per als seus i ahir al debat ha parlat també per als seus, oblidant que qui governa i vol repetir al govern, ho vol fer per a ser alcalde de tots els gandians, i no només d’uns quants. I ha centrat el seu discurs en generar por pel que passaria si el PP no governa Gandia. I Diana ho ha deixat ben clar: als socialistes no ens tem la gent honrada i honesta de Gandia, perquè saben que amb governs socialistes els ha anat millor. Qui ens tem són els tramposos, amics de Torró, per a qui se’ls acabarà el joc en 12 dies.
Torró ha tornat a perdre els papers. Els seus gestos, els seus menyspreus masclistes a les contricants i les seues burles al públic, han deixat al descobert que està nerviós. I ho està perquè enfront té a una Diana a qui, com cada vegada més gent al carrer assegura, se li està posant cada dia més cara d’alcaldessa.
Borja Micó

Por favor, denle más tiempo a Arturo Torró

Se ha celebrado el esperado y, no se sabe a ciencia cierta, si único debate electoral, previo a las elecciones del 24 de mayo. Esta vez no ha sido un cara a cara entre el alcalde Arturo Torró y la aspirante Diana Morant, sino un debate a tres, con la incorporación de la líder de Més Gandia Lorena Milvaques.

Se fueron desgranando uno a uno los diversos apartados: economía, turismo, comercio, empleo, sanidad… Torró ha acusado en dos ocasiones a Diana Morant de haber acudido al San San Festival, obviando como le haDiana Morant apuntado ésta, que se trataba de una actividad que contaba con el visto de bueno del Ayuntamiento que preside el propio Torró. Diana ha manejado bien la entrevista realizada hace unos días por Las Provincias al conseller Moragues y en la que no dejaba en muy buen lugar al alcalde, citando frases concretas del responsable de la hacienda autonómica. Como es habitual en estos casos, Torró ha recurrido al chascarrillo, cuando no al chiste fácil o a calificar las actuaciones de sus rivales: “Ahí has estado bien”, ha señalado en más de una ocasión cual compasivo profesor.

Pese a que ni el formato, ni la distribución de los turnos de réplica le favorecían, Diana ha estado bien, tanto en la crítica a estos cuatro años de mayoría absolutista del PP, como en las propuestas de futuro de los socialistas. Y me atrevo a decir que, visto lo visto, la próxima vez los responsables de campaña de los Socialistas deberían cederle más tiempo a Torró. Cuantos más minutos dispone más se enreda en las cifras, en los datos y en los gráficos. O sea, cuánto más habla, más hace subir el pan.

Miguel Ángel Picornell

blog