Publicat: 15/02/2016

Hi ha ocasions en les quals les coses urgents no ens deixen veure les importants. És un poc el que ens ha estat passant al nou govern de Gandia en els primers mesos de gestions. Uns mesos els quals ens hem dedicat a llevar la brossa que ens impedia veure la resta del bosc. Però a poc a poc hem aconseguit superar eixes urgències en forma de pagaments, sentències, acords d’última hora per a evitar mals majors… i va arribant el moment de centrar-nos en les coses importants, que sempre ho han sigut, però que no hem pogut tractar abans per eixes urgències que han anat arribant.

Així, esta setmana he tingut temps per tornar a seure amb diversos representants dels moviments associatius de Gandia per a planificar eixa Gandia del futur i conéixer de primera mà les necessitats que té cada col·lectiu. Matèria social, cultural i esportiva han centrat les meues reunions d’esta setmana.

En el vessant més social, destaca la cita del divendres a la vesprada, quan vaig acompanyar als amics d’ASMISAF en la inauguració de la seua nova seu a la nostra ciutat. El col·lectiu, que treballa des de fa ja més de 50 anys per la integració social de les persones amb alguna discapacitat intel·lectual. I tot i que ja eren un més en la família gandiana, aquestes són les seues primeres instal·lacions a la nostra ciutat. De moment, obren amb tallers i local per a comercialitzar els productes que ells mateixos creen. Però en poc de temps milloraran la seua oferta gràcies a la construcció d’un edifici que fa realitat el somni de desenes d’associats a ASMISAF. Tot un plaer per a la ciutat poder comptar amb la seua tasca per fer la vida més digna.

ASMISAF en la inauguració de la seua nova seu a Gandia

Dijous van visitar alcaldia un altre col·lectiu social, ASTEA Safor, que tracta amb familiars i amb persones autistes. Realitzen una tasca meravellosa respecte a la informació sobre aquest trastorn psicològic i també en la realització de tallers i activitats per als més menuts. Aquest proper dissabte, 20 de febrer, realitzaran una d’aquestes jornades pel matía la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, i ja els vaig dir que faré tot el possible per a acompanyar-los una estona.

En la part cultural, l’Associació Fotogràfica de la Safor (AFS) em van fer una visita per tal d’informar-me de les activitats que realitzen i posar-se a disposició de l’Ajuntament de Gandia per a col·laborar en tot el que siga necessari. Va ser una reunió molt gratificant, perquè tal com vos explicarem en uns dies, hem tancat alguns acords de col·laboració pe a dotar de contingut l’oferta cultural i turística de la nostra ciutat de la mà dels associats d’AFS.

recepció AFS

També ens va visitar Francesc Burgos, de La Casa Calba, en representació del Teatre del Raval, del qual és coordinador. Francesc ens va presentar algunes de les activitats que realitzen al Raval i els seus projectes de futur per a dinamitzar l’activitat cultural de Gandia i del barri del Raval. Propostes ben interessants i que compten amb el suport de l’Ajuntament de Gandia, com per exemple el Sona Baixet Fest, un conjunt d’espectacles artístic-musicals pensats i treballats per al públic familiar, i que es desenvoluparà al Teatre del Raval el cap de setmana del 27 i 28 de febrer.

casa calva

I en la part esportiva, el ciclisme ha estat el gran protagonista. El dimecres va començar amb una reunió tècnica amb els companys de l’organització de La Vuelta Ciclista a España, amb els quals vam deixar pràcticament tancat el traçat del final d’etapa que tindrà lloc a Gandia el proper dijous 8 de setembre. En breu podrem compartir amb vosaltres aquesta i altres informacions al voltant del dia gran per al ciclisme a Gandia.

I per la vesprada, vam completar la jornada ciclista amb la recepció al despatx d’alcaldia de la Penya Ciclista Beniopa, que ens va fer entrega del seu anuari on resumeixen els èxits que han aconseguit la passada temporada (ja vos anuncie que en són un fum d’èxits!). Els equips de la penya es presentaran la propera setmana en un acte molt vistós on estaran presents els campions que, de ben segur, tornaran a aconseguir èxits i triomfs esportius per a la ciutat.

penya ciclista
De la resta de la setmana cal destacar la notícia que ja vaig compartir amb vosaltres el dilluns, quan vaig rebre la visita del Secretari General de la Unió Estatal de Jubilats i Pensionistes de la UGT, Anatolio Díez, qui ens va anunciar que Gandia serà la seu del seu proper congrès estatal, que reunirà a la nostra ciutat a més de 250 persones en el mes d’abril.

_MG_2171 copia

També ha estat una setmana de jornades a Gandia. Dijous vam presentar la 33 edició de la Universitat d’Estiu, que enguany tractarà el tema de l’organització territorial, donant especial protagonisme al nou impuls que ha agafat el consorci de les Comarques Centrals Valencianes, amb l’objectiu de vertebrar, ara sí i de manera definitiva, aquesta unió de sinergies entre comarques i municipis veïns d’una zona amb un potencial econòmic, cultural, turístic, agroalimentari, industrial i comercial que, si treballem de manera coordinada, ens ajudarà a eixir de la crisi amb més força.

uv
I divendres tancà la setmana la Jornada de Transparència que la Generalitat Valenciana va organitzar a Gandia de la mà de la Secretària Autonòmica de Transparència, Zulima Pérez. Junts, els governs dels pobles de la comarca vam tractar els paràmetres que hem de seguir per a continuar caminant pel camí de la transparència. Un sa esport que practica des del primer dia aquest nou govern de Gandia, convençut que no hi ha millor medicina contra la corrupció i el balafiament dels diners públics.

_MG_4542 copia

Per això, tal com va anunciar el meu company José Manuel Prieto, en breu presentarem una nova Ordenança de Transparència i Govern Obert. Una magnífica notícia que, juntament amb la dels nous mecanismes de participació ciutadana, marquen les grans diferències d’aquest govern amb l’anterior, caracteritzat per l’obscurantisme, l’opacitat i el “ordeno y mando” d’uns pocs contra la voluntat de molts.

I amb aquestes reflexions, tanquem setmana per a continuar treballant per millorar Gandia. I comencem altra amb noves propostes turístiques que aniré compartint amb vosaltres. Que tingueu bona setmana!

blog