Publicat: 22/02/2016

Els dies passen i continuem treballant amb els darrers detalls del pressupost municipal per a 2016. El primer pressupost legal que tindrà Gandia després de tres anys foscos i obscurs del govern del PP. La magnitud del desastre del PP durant la seua legislatura de la majoria absoluta va ser tal que hui és realment complicat aconseguir aprovar un pressupost dintre del marc de la legalitat.

Tot i això, amb treball, esforç i diàleg, aquest govern està sent capaç d’aconseguir fer tot el que el PP va deixar per fer. Hem posat al dia les relacions amb les entitats bancàries per a tornar al camí de la legalitat i hem aconseguit estalviar per als gandians més de 10 milions d’euros en interessos que s’havien generat per no pagar l’anterior govern les seues obligacions creditícies. Hem aconseguit també començar a reduir el deute amb proveïdors, que superava els 80 milions d’euros. I hem aconseguit que ens aproven un Pla d’Ajust i un Pla Econòmic i Finançer, coses que al PP no li van aprovar en tres anys. En definitiva, hem tornat a la normalitat i la legalitat.

Però aquest treball i les gestions per a tancar el pressupost, ens obliguen a fer més vida als despatxos, llevant-nos molt de temps per a fer carrer i estar amb els veïns, que és una de les tasques més importants i boniques de treballar per a la ciutadania. Per això, durant estes setmanes, el volum de treball es concentra en reunions internes que ens ajuden a anar tancant eixos detalls que tenim pendents per a tirar endavant el pressupost municipal. I també estem tocant a totes les portes possibles per tal d’aconseguir ajudes que facen possible que el pressupost no tinga com a resultat un càstig sever per a la ciutadania.

Tot i això, aquesta setmana la vaig poder iniciar fent treball de Turisme. Vaig visitar, acompanyada pel meu equip del departament de Turisme, l’Estació Nàutica de Cambrils. Sens dubte, un model a seguir per a qualsevol ciutat portuària i turística. Vam anotar alguns dels aspectes positius i que poden funcionar a la nostra ciutat. I ara, amb el sector i amb les administracions superiors (Generalitat i Diputació), estudiarem la possibilitat d’importar aquest model a Gandia, amb la finalitat d’aconseguir enriquir el nostre producte turístic amb propostes molt atractives i que hui en dia atreuen un bon nombre de turistes. De fet, aquest serà un dels punts que es tractaran demà en la I Jornada de Turisme “Destinació Turística Gandia”, de la qual vos parlaré la setmana que ve.

Estació Nàutica de Cambrils Gandia turismo deportivo

De la resta de la setmana cal destacar, com no, que ja es respira l’ambient de les Falles… i de la Setmana Santa! Que enguany van quasi agafades de la mà. Així, divendres vaig poder assistir a la presentació del Passio 2016 al Palau Ducal. Tot un luxe i una tradició que neix de l’esforç de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia. I diumenge, vaig presenciar la cavalcada major de les Falles de Gandia, que ja omplen els nostres carrers de festa i il·lusió.

Passio semana santa Gandia

Divendres també vaig acompanyar als equips de la Penya Ciclista de Beniopa en la seua presentació. Sens dubte, enguany és l’any del ciclisme a Gandia! I de ben segur que els equips de la PC Beniopa tornaran a aconseguir èxits i passejaran amb orgull el nom de Gandia.

penya ciclista Beniopa

I tot i que l’agenda no em va permetre estar present, tal i com haguera estat la meua intenció, vull remarcar també dues cites de la setmana. Per un costat, una molt bona notícia: Gandia va presentar la tercera ambulància per a la Creu Roja local. Una reivindicació i una necessitat que s’han treballat de valent els companys de Creu Roja, als quals vull agrair i felicitar per les seues gestions.

ambulancia gandia cruz roja

I en segon lloc, la presentació de la VI edició del congrés Comunica2, en el qual l’Ajuntament de Gandia i la Universitat Politècnica de València col·laborem per a fer de Gandia el centre d’atenció de les xarxes socials durant dos dies (aquest proper dijous i divendres). Dijous inauguraré amb ells aquesta edició, molt recomanable per als amants de la comunicació 2.0.

I entre reunions, plenari i agenda, una setmana més que se’n va i dóna pas a una nova en la qual seguim treballant per a fer de Gandia una millor ciutat on viure. Una ciutat en la qual es puga mantindre el somriure i l’esperança de les persones que la fan possible.

blog