Publicat: 24/02/2016

Des que vaig decidir vincular la gestió del Turisme de la nostra ciutat a l’Alcaldia, ho vaig fer pensant en una idea fonamental: el Turisme és una qüestió de ciutat, que hem de treballar de manera transversal i entre tots. Perquè són moltes les oportunitats que tenim per a fer de Gandia una destinació turística modèlica, però per a aconseguir-ho cal l’esforç de totes i tots: de les diferents administracions públiques; dels sectors empresarials que desenvolupen els seus negocis al voltant del Turisme i també d’altres que, tot i no estar directament vinculats en la matèria, poden aportar molt a l’oferta turística de la ciutat; de les universitats, que aporten a la societat coneixement i investigació; dels col·lectius i associacions que vertebren i enriqueixen la vida social de la ciutat; i, com no, també de la ciutadania en general.

Aquest govern de Gandia vol treballar el Turisme des de la participació de tots els implicats en la matèria. I volem fer-ho treballant colze a colze amb el sector. Fruit d’aquesta voluntat va nàixer la convocatòria de la Primera Mesa de Turisme, que vam celebrar poc abans d’anar a FITUR i que va servir per a fer una primera diagnosi de la situació a la nostra ciutat.

En aquella cita ens vam comprometre a convocar sessions de treball que ens serviren per a identificar els principals problemes i les millors oportunitats que tenim i així establir, de manera conjunta, com treballar per solucionar els problemes i aprofitar les oportunitats. I ací estem, hui, en el punt de partida d’un treball apassionant que, de ben segur, farà del destí turístic de Gandia un model a seguir.

I Jornada de Turisme Destino Turístico Gandia

De la reunió de hui extraurem una sèrie de conclusions que condicionaran el treball de les properes taules en una doble direcció: posar solució als problemes que el sector detecta que afecten la nostra oferta turística, i marcar les línies de treball per potenciar els nostres punts forts i aconseguir-ne de nous.

Per primera vegada en molt de temps, hem aconseguit confluir el compromís de l’administració local, l’autonòmica i la provincial, i també la dels distints sectors privats preocupats i interessats pel bon funcionament del Turisme a la nostra ciutat. I aquest compromís és per treballar conjuntament en la creació d’una oferta turística potent, única i consolidada per a Gandia.

En estes setmanes que han passat des de la celebració de la Mesa de Turisme, des del departament hem seguit treballant en les línies que es van marcar i analitzar en aquella primera reunió. Així, hem aconseguit ser reconeguts dintre del Club de Producte de Turisme Familiar. Un pas important per a Gandia si tenim en compte que som una destinació turística perfecta per al turisme familiar, amb activitats i ofertes per a tots els públics i durant tot l’any. A més, treballem ja amb iniciatives i propostes que facen de Gandia una ciutat adaptada a la talla XS, és a dir, adaptada als més menuts i a fer la visita a Gandia més fàcil per a les famílies.

_MG_3919 copia

També hem seguit treballant en la incorporació de Gandia dintre del projecte de Estaciones Náuticas. En este sentit, fa només uns dies vam visitar el model d’Estació Nàutica que es va implantar a Cambrils fa 15 anys i que està donant uns resultats molt positius. D’allí vam tornar amb les piles carregades i amb moltes ganes de treballar en un model que pot oferir-nos moltes oportunitats per a enriquir l’oferta turística de Gandia cap a nous camps que atreuen cada any a milers de turistes nacionals i internacionals. Parlem del Turisme Esportiu i, més concretament, dels esports nàutics.

A Gandia tenim molta matèria primera per a aconseguir eixe producte turístic que tots desitgem. Cal només treballar units, ser forts i creure’ns que tenim una magnífica oportunitat per a créixer com a destinació turística. No volem treballar un model turístic caduc, perquè els governs van i venen, però Gandia i la nostra platja continuen, i moltes famílies de la nostra ciutat viuen de l’activitat turística. Per això, tal com vos he dit moltes vegades, no pretenem tutelar-vos. Volem ser el braç executor que vos ajude a solucionar els vostres problemes i a generar noves oportunitats que siguen beneficioses per a vosaltres. Volem ser, i de fet som, els vostres aliats.

Compartim objectiu. Compartim prioritats i ganes de treballar. Per això, no abandonem aquest camí de col·laboració i enteniment i enfoquem els nostres esforços en fer millor allò que sabem fer bé. Així, i només així, Gandia serà el destí turístic que tots volem.

OBERTURA I JORNADA DE TURISME: DESTINO TURÍSTICO GANDIA

Gandia 23 / 02 / 2016

blog