Publicat: 24/02/2015

Vos animem a que DEIJEIM passar el fred del VERANO, el fred de l’hivern i busquem el caloret faller, SIN DUDA, el caloret del foc i la flama

Rita Barbera, alcaldessa de València. 22 de febrer de 2015, Crida Fallera.

No vos enganyeu. El #caloret ha estat trending topic, hem compartit milers d’acudits I “jajajas” per Whatsapp, Facebook o Twitter, ha inspirat desenes de memes…

Rita Barbera, Ana Botella, alcaldesas enseñan idiomas

ha propiciat una genial intervenció de Xavi Castillo…

[iframe id=»https://www.youtube.com/embed/XHpvM-XETDU?rel=0″]

Tot i això, NO hem sigut nosaltres qui ens hem rigut de Rita. Una vegada més, ha sigut un govern popular qui s’ha rigut de tots nosaltres, a la nostra cara, en viu i en directe, des de la balconada de l’administració pública, en una burla vergonyosa i indignant a la nostra llengua i a la nostra cultura. Però el més trist no ha estat el minut de glòria en que Rita Barberà vomitava sobre el valencià, sino la resta de 364 dies, 23 hores i 59 minuts en què no l’usa ni ella, ni el President de la Generalitat Valenciana, perquè el menyspreen. Com a mostra, una perla de Fabra:

[iframe id=»https://www.youtube.com/embed/oV0d70IFQ28?rel=0″]

El valencià no és la llengua vehicular en els ajuntaments on governa el PP. A Gandia, per exemple, des del perfil institucional del consistori es disculpen si alguna vegada, per error, l’usen. Se’n recordeu d’esta polèmica?

Tuit disculpa Ajuntament de GandiaPerò el PP no es conforma amb la inacció en la promoció de la llengua, també la persegueix. Van tancar RTVV, el mitjà autonòmic que podia articular el valencià i mantindre’l viu també en els àmbits formals. I poc a poc han emprés una campanya per acabar amb les línies en valencià a les escoles; l’última acció, la consulta lingüísitica a les famílies que la pròpia FAPA va considerar una mofa.

Tot i esta indiferència que partix del menyspreu i acaba en el maltractament de la llengua valenciana, els polítics del PP tenen la barra d’apropiar-se de les senyes d’identitat, usar-les per a crispar i dividir, i enlairar senyera i himne cada 9 d’Octubre. Cal ser molt cínics per protagonitzar vídeos com este de l’Ajuntament de Gandia: “Per damunt de tot, valencians”.

[iframe id=»https://www.youtube.com/embed/PIPHwACipqE?rel=0″]

És insultant escoltar també al propi Fabra que, després d’enfrontar-se a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per la definició que equipara valencià i català, es proclama garant del “artículo 6 del Estatut”. En perfecte castellà- per ser fidel al cinisme i la incoherència del seu discurs- declara: “El artículo 6 de nuestro Estatuto es muy claro: todos aquellos que tenemos responsabilidades y representación en la Comunidad Valenciana, desde cualquier ámbito, debemos defender nuestras señas de identidad y nuestra lengua”.

[iframe id=»https://www.youtube.com/embed/xRhOZ8SsY4g?rel=0″]

Doncs emparant-nos en eixe mateix estatut i en les paraules del propi Fabra, quasi podríem demanar la dimissió de l’Excel·lentíssima i del Molt Honorable, no penseu? Ja està bé de riure’s dels valencians i valencianes. “No me negarán de la autoría de nuevas palabras”- així es disculpava ahir Rita. Sense comentaris. Prou.

blog