Publicat: 16/05/2016

Encetem setmana després d’un cap de setmana (un altre) molt viu a la nostra ciutat. Fira del Motor, Campionat de Beisbol, concert solidari d’Strong People… una ciutat viva i que no deixa de reinventar-se per generar oportunitats. Tot i això, ha estat també un cap de setmana trist amb la notícia de la mort de Juan Román Catalá, qui va ser el primer Alcalde de la democràcia a Gandia.Juan Román Catalá És tot un honor ocupar el despatx d’una persona que, en moments complicats, va agafar les regnes d’una ciutat i va crear els fonaments per a una nova Gandia, que va créixer ja en democràcia després d’una transició que va conduir molt bé Juan Román. El destí ha fet que jo hui ocupe el despatx d’Alcaldia, aquell qui el seu dia va ocupar Juan Román Catalá, amb la família del qual guarde molta complicitat i una magnífica relació. Per això, des d’ací també els envie els meus ànims i una forta abraçada.

Quasi 40 anys després d’aquella transició, Gandia viu un moment complicat per la seua situació econòmica. Però aquest govern no deixem de treballar per superar també aquest entrebanc. I en aquest sentit, aquesta setmana coneixíem que en només 10 mesos de treball del nou govern, hem aconseguit pagar la meitat del deute a proveïdors que va deixar l’anterior govern. En total, en 10 mesos, hem pagat 27 milions d’euros, la major part d’ells a xicotetes i mitjanes empreses a les quals els impagaments de l’administració pública, governada pel PP, les estava ofegant. La fórmula és senzilla, però impopular: gestió responsable, estalvi en allò prescindible i, sobretot, pagar el que es deu i no gastar més del que es té. Com dic, no és una gestió popular, però un govern ha de ser valent i fer el que és millor per a una ciutat, no el que és més popular.

Així, seguim pel bon camí en matèria econòmica. I seguirem treballant per tal d’acabar la legislatura pagant les factures com mana la llei: en una mitja de 30 dies. Era la nostra promesa electoral i cada vegada estem més prop d’aconseguir-la.

SEMÀFOR EN VERD I… ARRANQUEM MOTORS A GANDIA!

Com deia a l’inici, la Fira del Motor, que enguany celebrava la seua cinquena edició, ha estat la gran protagonista del cap de setmana. De nou, els concessionaris han treballat de valent per mostrar els seus productes als potencials clients, i Gandia ha estat la ciutat valenciana del motor durant estos dies, amb molt bones ofertes i uns bons nivells de venda que analitzarem amb calma estos dies.

fira motor gandia

Va ser un plaer recórrer la Fira del Motor en la seua inauguració, i poder agrair en persona als concessionaris la gran tasca que han realitzat. La situació econòmica ens ha obligat a retallar els diners públics per a aquesta activitat, però ells han entés la situació i hem treballat colze a colze per fer realitat una nova edició de la Fira. I a l’any que ve, més, perquè a Gandia han de continuar creixent les oportunitats de treball, i propostes com aquesta, ho fan realitat.

CONCERT SOLIDARI STRONG PEOPLE I MOLT ESPORT

La solidaritat també ha estat present esta setmana a Gandia, amb Strong People, que ha celebrat la seua tercera edició amb el concert de La Frontera en la Casa de la Marquesa. Una altra bona iniciativa per a la lluita contra el Càncer de la mà de la Fundació IN, que destinarà els beneficis per a acabar de pagar les actuacions realitzades a la sala de dia d’administració de quiroterapèutics de l’Hospital Francesc de Borja.

STRONG PEOPLE GANDIA

L’esport, com és habitual cada setmana, també ha tingut la seua part de protagonisme amb la Little League de Beisbol que s’ha celebrat a la platja de Gandia, i que ha portat fins a la nostra ciutat a uns combinats de jugadors de Catalunya, Madrid, Navarra i la Comunitat Valenciana. Una bona iniciativa d’un esport que es consolida a la nostra ciutat i que ens ajuda a promocionar-la turísticament. De fet, i com a prova pilot, hem treballat amb l’Spiaggia Gandia i els hotels de la ciutat per deixar en cada habitació ocupada per visitants del campionat, informació detallada i fullets promocionals de la nostra ciutat. Una acció que repetirem el proper cap de setmana amb els play-off d’ascens que juga a casa l’Units pel Bàsquet Gandia.

Little League de Beisbol Gandia

L’esport també va estar present al despatx d’Alcaldia de la mà de tot un ‘crack’, Héctor Cabrera, atleta de la comarca que practica esport al CC El Garbí de Gandia. Héctor passejarà el nom de Gandia pels Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro el proper mes de setembre. I ho farà perquè aquesta temporada ha aconseguit superar la mínima per a fer-ho en la modalitat de llançament de javelina. Un exemple de superació i d’esforç que cal reconèixer. Molta sort Héctor, Gandia espentarà amb tu per a que aconseguisques una medalla!

hector cabrera atleta

GANDIA LA PROMOCIONEM ENTRE TOTS

I a poc més de 60 kilòmetres de Gandia, la nostra ciutat es promocionava a la Fira de Turisme de les Comarques que la Diputació de València ha desenvolupat aquest cap de setmana a la plaça de bous de la capital. Allí hem venut Gandia i ho hem fet gràcies a l’ajuda de la nostra ciutat: Falles, setmana santa, Tio de la Porra, Palau Ducal dels Borja… tots ells, com a FITUR, han anat a mostrar el nostre producte, el que som i el que oferim als qui ens visiten.

Fira de les comarques

Especial agraïment, com no, per a l’Associació Gastronòmica i Cultural Fideuà de Gandia i al seu President, Avelino Alfaro, que han cuinat el nostre plat per a donar-lo a tastar a tots els visitants. I també a l’Associació d’Hostelers del Centre Històric – Raval – Prado de Gandia i al seu President, Salva Sanchis, que amb la col·laboració de Camilo Giner han promocionat la marca ‘Destapa’t’ amb clàssics de Gandia i la comarca com els Figatells o les Coquetes de Dacsa. I també un agraïment per a Raül Segura, que ha portat fins a València la Tarta de Gandia, un dolç que ha agradat molt a tot aquell qui l’ha tastat.

FERNANDITO I LA FAMÍLIA ESPURNA

fundacio espurna volta a peu

I acabe l’anàlisi amb una de les activitats més boniques de la setmana: la quarta edició de la Volta a Peu d’Espurna. Esport i solidaritat de la mà gràcies al treball d’una fundació que continua creixent en el seu treball per a la integració de les persones amb capacitats especials. Enguany, per primera vegada, vaig participar amb ells sent l’alcaldessa de Gandia. I vos confesse que, quan vaig acabar la carrera, vaig sentir que són moments com eixos els que fan que treballar pel teu poble valga la pena. Vull enviar per això un fort agraïment a la família d’Espurna, i en especial a Fernandito, el meu company de cursa i a qui vaig conèixer l’any passat. Com vam parlar durant la cursa, ja entrenem per a fer la cinquena edició junts!

blog