Publicat: 09/05/2016

El dilluns, com ja és costum, compartisc amb vosaltres una anàlisi de la setmana anterior, el meu ‘Punt i Seguit’. I en aquesta ocasió em permetreu que destaque, per damunt de tot, el reconeixement que ha tingut, un any més, la nostra platja de Gandia amb l’obtenció de la bandera blava que certifica la qualitat de les platges. Un any més i ja en van 30 de manera ininterrompuda. Tot un èxit que només s’ha donat a altres sis platges espanyoles.

Que Gandia té la millor platja de la costa espanyola ja ho sabem, i que és una de les millors del Mediterrani, també. Però són aquests reconeixements els que premien el treball d’una ciutat per mantenir la seua joia sempre impecable. De fet, ahir mateix i analitzant aquesta notícia, el periòdic LevanteEMV escrivia de la nostra platja en un reportatge que és “la més ampla i la que més serveis té de tot el Mediterrani”.

https://twitter.com/DianaMorantR/status/728853155430174720

És un luxe i un orgull aparéixer als mitjans de comunicació per motius com aquests. I no és més que el fruit a un treball que es va encetar a l’Ajuntament de Gandia fa 30 anys i que apostava per la qualitat. Va ser un govern socialista qui va apostar per la qualitat com a element diferenciador i principal motor d’atracció per a fer que els turistes que ens visitaren, volgueren repetir. I hui, tres dècades després, celebrem aquesta efemèride i tornem, de nou, a apostar per la qualitat com a base per a redefinir el model turístic.

Des d’ací vull aprofitar per a agrair al departament de Turisme tot el treball que han realitzat en aquests 30 anys i que ha portat Gandia a ser notícia en l’àmbit nacional. Ells són els qui fan que la nostra platja siga la més neta, la que més serveis ofereix i la que més prompte els posa en marxa. Ells són els responsables d’eixa qualitat que va molt més enllà de la bandera blava, perquè cada any són més les banderes que hissem a la façana marítima i que reconeixen que la nostra balconada a la mar és d’una qualitat i d’uns serveis excel·lents. I unes paraules especials són per als tècnics Ximo Romero i Carmela Morant, que cada any es preocupen i vetllen per la qualitat de la nostra platja. Moltíssimes gràcies.

NOVA POLÈMICA ESTÈRIL DEL PP

A més d’aquesta notícia, la setmana ha vingut marcada per una nova polèmica (ja vos avance que també serà estèril) per part de l’anterior govern. Tal com vaig dir, no em preocupa en absolut la querella que em van posar quasi un any després dels complicats dies del canvi de govern. I no sols no em preocupa, sinó que no vaig a perdre massa temps en eixa qüestió. Perquè els problemes de la ciutadania són uns altres i jo, com a alcaldessa de la ciutat, em dec als meus ciutadans i treballe per fer-los la vida millor i més fàcil. I això és el que faré, i no preocupar-me per explicar un fet tan obvi com és protegir la informació de l’Ajuntament de Gandia i de l’empresa pública IPG de les mans que, durant quatre anys, van fer desaparéixer ordinadors, esborrar discs durs i protagonitzar notícies amb misteriosos i estranys robatoris.

Roban el cuarto ordenador en un año en la empresa pública de Gandia   Levante EMV
Levante -EMV (14.05.2013)

Aquells ja no eren els seus despatxos i la informació era propietat de Gandia. Gràcies a això, hui sabem què va passar realment en Gandia durant els 4 anys de govern del PP. A més, una vegada protegida la informació, van poder accedir a les oficines acompanyats per funcionaris de la casa per a recollir les seues propietats i fer-ho amb garanties que no s’emportaren res que no era seu.

PLENARI MUNICIPAL

_MG_1304 copia

Aquesta també ha estat setmana de plenari municipal. Un plenari sense massa continguts destacables però on, de nou, el PP va tractar de muntar un circ. Ja estem acostumats a escolar lliçons d’aquells qui, en quatre anys, han portat la ciutat a la fallida econòmica. Per tal que sapigueu que hi va passar, vos deixe l’enllaç a la notícia on l’Ajuntament de Gandia explica la qüestió.

I al plenari també vam viure un nou exemple de la gran diferència de gestió i actitud entre el PP i el PSOE a Gandia. En aquest cas, en l’assumpte de les escoletes.

El Govern del PP va ser obligat pel jutjat a indemnitzar a les antigues treballadores per la seua actuació calamitosa a l’hora de privatitzar les Escoletes Públiques a Gandia. Nosaltres volem que tornen a ser gratuïtes i públiques per a tots, i readmetre a les treballadores que el PP va acomiadar il·legalment. Però volem fer-ho sense criminalitzar als treballadors ni a l’empresa actuals i minimitzant els possibles perjudicis. Nosaltres demostrem sensibilitat i oferim diàleg.

EL ‘PACTE DEL BOTÀNIC’, A LA SAFOR

També vam acompanyar al president de la Generalitat Valenciana en un acte organitzat per l’Ajuntament de Bellreguard i on els protagonistes del conegut com “Pacte del Botànic” (Ximo Puig pel PSPV-PSOE, Mónica Oltra per Compromís i Antonio Montiel per Podem) van analitzar aquest primer any de treball del nou govern valencià i les línies encetades per a canviar la nostra terra i la imatge que d’ella tenen a la resta del país i d’Europa.

També va estar present el Conseller Vicent Soler, qui ens va parlar de les claus del nou model econòmic cap on vol portar el País Valencià aquesta nova Generalitat. El ben cert és que un any ha estat suficient perquè les coses hagen canviat, i la corrupció del PP haja donat pas a polítiques per garantir una Educació i una Sanitat públiques, universals i gratuïtes, i un major respecte cap a la Cultura i el Medi Ambient. I per cert, als amants d’Ovidi Montllor, vos anime a que visiteu l’exposició de l’artista alcoià i amic personal de l’Ovidi, Antoni Miró, que vam inaugurar divendres i que podeu visitar a la Casa de Cultura de Bellreguard.

AGENDA SOCIAL

_MG_2590 copia

De la resta, poc més que afegir. Vaig estar amb l’equip de Turisme a Murcia entrevistant-nos amb un touroperador europeu, i esperem poder donar-vos prompte bones notícies d’aquesta reunió.

La setmana acabà amb l’habitual agenda social, de la qual destaquem el campionat de natació José Maria Ángel “Pitet”, on van triomfar els i les esportistes del Club Natació i Esports Gandia (totes les fotos a Facebook), i la tradicional processó en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, que va recórrer ahir els carrers del centre de Gandia.

I així, amb la dolçor de saber que vivim en la millor terreta del món, amb una de les millors platges del món, encetem una setmana on, ara sí, rematem els pressupostos i ens preparem per a passar pàgina i començar un nou temps a la nostra ciutat. Un temps marcat per l’esforç, sí, però també per la il·lusió, la transparència i les ganes de tornar a fer de Gandia una ciutat exemplar.

blog