Publicat: 02/05/2016

Quina setmana la que acabem de viure! Que Gandia és una ciutat viva, amb un moviment veïnal increïble i amb moltíssimes coses per fer, ho sabíem. Però tot el que hem viscut aquesta setmana… ha estat espectacular! Hem assistit a tantes coses que em resulta complicat destacar algunes sense estendre’m massa. Per això, passaré un poc per cadascuna en aquesta anàlisi del que ha estat la setmana que etiquetaria com “La setmana Cortoons”.

He escollit com a títol del Punt i Seguit aquella frase amb la qual els socialistes vam batejar unes jornades, quan estàvem en l’oposició, per mostrar que la sortida de la crisi, lluny de la política de terra cremada del PP, estava en apostar per la cultura. I això és el que ha fet aquest govern amb el treball de Cortoons. Quin gust veure la ciutat respirant cultura! Quina passada veure la quantitat de xiquets i xiquetes, i joves i no tan joves, que en algun moment d’aquests quatre dies hem gaudit de la programació de Cortoons.

El festival, enguany en format de mostra, ha obtingut uns bons resultats de participació, i és molta la gent que ja ens ha felicitat per l’organització. És genial estar al Teatre del raval fent un taller de plastilina i pensar que, al mateix temps, s’estan fent altres activitats al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València a la platja de la nostra ciutat. Aprofite per a agrair a l’organització, al departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, a l’empresa Formigó, que ha treballat amb molta cura el projecte, i a la Universitat Politècnica i a tots els seus estudiants que han col·laborat en fer realitat aquest projecte, Des de demà mateix, hem de posar-nos a treballar en el Cortoons de 2017, que ja serà concurs i portarà a la nostra ciutat a gent de tot arreu!_MG_8664 copia

Però la Cultura, aquesta setmana, ha estat molt més present que al Cortoons. I és que Gandia ha estat a València, al nucli polític de la nostra terra: les Corts Valencianes. Perquè en la commemoració del Dia de les Corts, Gandia ha estat ben present de la mà de la Cultura i dels Borja. Així, l’exposició inaugurada al Palau dels Borja de València (també conegut com palau de Benicarló), conté obres que pertanyen al Museu de les Clarisses de Gandia. I els esbossos de les escultures de la família Borja que presideixen la nostra Plaça de les Escoles Pies, presideixen l’entrada principal a les Corts Valencianes. Tot un luxe per a la nostra ciutat.

_MG_9198 copia

Aquesta setmana també ha estat la del renaixement del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes, un ens que ha estat adormit durant més de 10 anys per la inacció del PP però que ara, de la mà de nous governs amb un esperit renovador important, recupera la seua activitat per a fer de les terres de les comarques centrals, unes terres d’oportunitats. Treballarem per millorar sinergies, millorar les comunicacions i compartir experiències per poder eixir amb força d’aquesta crisi. La meua enhorabona al nou President del consorci, l’amic i company Toni Francés, que també és Alcalde d’Alcoi. I ànims a tots els qui, com la meua companya a Gandia Alícia Izquierdo i jo mateix, conformem un equip que, junt amb Toni, farem d’aquest consorci una eina útil per als nostres veïns i veïnes. ANEM!

consorci comarques centrals

També hem tingut temps aquesta setmana per a signar el primer conveni de la legislatura. Ha estat un conveni a tres bandes entre l’Ajuntament de Gandia, l’associació Asmisaf i la Fundació Mapfre, i servirà per a que usuaris d’Asmisaf puguen fer pràctiques professionals en les dependències municipals de l’Ajuntament de Gandia. Una oportunitat per a introduir al mercat laboral a persones amb capacitats especials. Com vaig explicar, hem pogut signar aquest conveni perquè no suposa cap cost econòmic per a l’Ajuntament, per la qual cosa compleix amb la legalitat encara que no tinguem els pressupostos aprovats. Vos anticipe que no tardarem a tenir-los enllestits i, a partir d’eixe moment, podrem signar els convenis amb col·lectius i associacions de la nostra ciutat. Els desitge una bona experiència als amics d’Asmisaf, i tant de bo puguem seguir donant-los oportunitats.

Signatura Conveni amb Asmisaf

I si la setmana ha estat plena… el cap de setmana ha estat replet d’activitats. Hem pogut viure a Gandia una nova edició de la Fira d’Abril que cada any organitza la Casa de Andalucía de Gandia. Alguns han volgut envoltar-la de polèmica, però sobren les paraules quan expliques que l’any passat, la Fira d’Abril del PP va costar més de 75.000 euros. Quantitat que aquest govern, que ha vingut a posar realisme i trellat a les despeses, no pot permetre’s. Hem fet una fira molt digna en un espai privilegiat de la ciutat: el jardí de la Casa de la Marquesa. I divendres que vaig estar amb els amics de la Casa de Andalucía, vaig poder veure que estaven satisfets amb el resultat. Valorarem aspectes positius i negatius i seguirem treballant. De moment, un 10 per a la Casa de Andalucía per seguir oferint una proposta distinta en terres valencianes.

_MG_9800 copia

També hem celebrat a la platja una jornada del duatló escolar. Centenars de xiquets i xiquetes han practicat esport en la postal incomparable que és la nostra platja. Cal apuntar, però, que hem de tractar d’organitzar aquestes activitats en caps de setmana en els quals la platja no està tan concorreguda. Hem pres nota i millorarem per a l’any que ve.

_MG_9308 copia

I els veïns han tornat a donar vida al carrer en un cap de setmana on el Molí de Santa Maria al Grau, i Benipeixcar, han eixit al carrer a fer festa i menjar paella. Ni la pluja va poder parar la festa del Traguet ni les paelles del Molí. Bon ambient, bon menjar i magnífica companyia. Una llàstima no poder dinar als dos llocs… però sí que vam estar acompanyant-los per a agrair-los la tasca associativa que fan a la nostra ciutat.

_MG_9675 copia

I diumenge vam acabar la setmana amb un poc més de tranquil·litat, en família celebrant el Dia de la Mare, i amb companys de partit i d’ideologies progressistes que, com cada Primer de Maig, homenatgem al nostre cementiri a aquelles persones que van perdre la seua vida lluitant per la llibertat. També, és clar, commemorant el Dia del Treballador. Enguany ha estat un 1 de Maig ben especial.

I així acomiadem la setmana, esperant que aquesta ens deixe tan bon sabor de boca com la que hem deixat. I per si no vau tenir l’oportunitat de conéixer Cortoons ni escoltar el mestre Bill Plympton, ací vos deixe un dels curts que més han agradat aquests dies. Que tingueu molt bona setmana!

blog