Publicat: 19/07/2016

La ciutat sempre mira a una Fallera Major. Més enllà de com llueix, del color dels teixits, la mirada d’una Fallera Major és la mirada d’una festa i el reflex de tota una ciutat. Als seus ulls estan com batega Gandia, de quina manera es mouen i sonen les desfilades de les comissions, quin és el color de l’espurna que prem els monuments o de quina manera s’adreça el solstici de la primavera que es converteix en el nostre any nou. A la mirada d’una Fallera Major està també la manera com es comporta un poble, l’alegria d’este comboi col·lectiu que són les falles i l’olor de la pólvora, l’aroma de l’atzar i el ritme dels pasdobles. Així que la mirada d’una Fallera Major no és merament representativa ni figurativa. És la mirada en majúscules, els ulls de tots els ulls, l’estendard d’un moviment i la representació d’una vila que viu les seues falles esperant els dies grans com qui espera les millors coses.

demanà de Maragda Escrivà Noguera, fallera Major de Gandia 2017

Maragda sap bé de què parlem. I per això sé que estarà a l’alçada de la responsabilitat immensa que suposa assumir eixe paper i desenvolupar-lo sense perdre mai l’alegria. Perquè Maragda sempre somriu, i ens ho ha demostrat sempre.

Tens preparació i t’avala un comboi més xicotet que el de la societat de què abans vos parlava, però immensament més fort, que és el de la teua família i el suport dels teus. Veig esta nit a Mina, ta mare, amb llarga trajectòria fallera, i observe eixe somriure teu amb l’orgull de saber que ha llegat a la seua filla l’estima per la festa i la manera com la representes. O a Jesús, el vostre company sempre fidel, amb altre extens currículum, de molts anys a la Junta Local Fallera com a ‘papi’ de moltes generacions de xiquets de la Cort d’honor infantil. O als teus germans, i també a Jacobo, als qui et volen, a la teua comissió, la de l’Avinguda República Argentina.

demanà de Maragda Escrivà Noguera, fallera Major Gandia 2017.jpg

Tots esperant que eixe somriure siga el detonant i l’espurna. Que amb la revolució de l’alegria, de la que som portadors els fallers i falleres, ens regales un any meravellós, que també et regalen a tu les falles de Gandia. Eixe és esta nit el meu desig per a tu, i també per a la teua família: que amb la revolució de l’alegria, compartisques amb tots nosaltres les emocions, els sentiments i la màgia que et sorprendran amb cada pas, a cada racó, amb cada col·lectiu d’esta meravellosa Gandia.

cort demanà de Maragda Escrivà Noguera, fallera Major de Gandia 2017.jpg

Però perquè això siga possible, m’has de respondre una pregunta massa breu per a l’etern que resulta l’afirmació amb què tot comença: Maragda Escrivà Noguera, vols ser la Fallera Major de Gandia per a l’any 2017?

 

Resum del discurs en la demanà de Maragda Escrivà Noguera, Fallera Major de Gandia 2017.

Gandia, 16 de juliol del 2016

blog