Publicat: 16/10/2015

(Nota de premsa de l’Ajuntament de Gandia)

Gandia 15 d’octubre 2015.– L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i la vicealcaldessa de la ciutat, Lorena Milvaques, han explicat aquest matí la postura que ha mantingut l’Ajuntament de Gandia en les negociacions que les últimes setmanes s’han realitzat amb l’empresa organitzadora del Sansan Festival i que han acabat amb els organitzadors anunciant ahir que traslladen l’esdeveniment a una altra ciutat.

Diana Morant ha destacat que “no es tracta d’una qüestió política”, ja que hi ha dos greus problemes que han impedit que les negociacions fructificaren.

En primer lloc, l’alcaldessa ha destacat el problema econòmic. L’empresa sol•licitava prop de 150.000 € que en la situació de fallida en què es troba el consistori no es pot assumir. «No podem pagar per a un festival mentre demanem a la ciutadania esforços econòmics. És una llàstima que ens trobàrem amb les arques municipals així, perquè nosaltres sí que creiem que aquest tipus d’iniciatives privades són bones per a la ciutat. Tant de bo tinguérem aquests diners per haver mantingut el Sansan a Gandia».

A més, l’alcaldessa ha criticat al PP «perquè ara qüestionen la mesura però l’any passat no van pagar els prop de 280.000 € que es van acordar amb l’empresa. 100.000 € en concepte de promoció publicitària i prop de 180.000 € per a facilitar la instal•lació de les infraestructures del Festival. Un acord del qual no hi ha cap contracte que reglara aquesta relació econòmica entre les parts».

El segon problema ha estat la localització que pretenia l’empresa. Un emplaçament que es troba en una situació irregular amb informes en contra de la Conselleria i que impedeix que la iniciativa es desenvolupe complint la llei. «Hem estat a Conselleria i hem tractat de superar aquest problema de l’ús del sòl però no es pot fer de cara al 2016. Tot i que la voluntat política fòra realitzar la reforma, no haguérem arribat. Era impossible que es fes al Wonderwall».

L’alcaldessa ha informat que el consistori va plantejar la possibilitat de traslladar l’esdeveniment a una altra part de la ciutat per evitar els problemes amb la Conselleria, però aquesta possibilitat va ser descartada per l’empresa, ja que suposava un augment dels costos que no podien assumir ni els organitzadors ni el mateix ajuntament.

L’alcaldessa també ha destacat que l’edició del 2015 es va celebrar sense els permisos pertinents de Conselleria i de l’Ajuntament de Gandia. «Celebrar un festival que acull prop de 10.000 persones sense les autoritzacions va ser un atreviment i fins i tot una irresponsabilitat que no estem disposats a assumir. Tots tenim al cap situacions que han succeït amb festivals que no tenien els permisos. Nosaltres treballarem dins de la legalitat, mentre no hi haja autorització de la Conselleria, nosaltres no podem fer res» i afegia que «esperem que es puga reconduir la situació i puguem tornar a seure amb l’empresa per acollir activitats en un futur. Ha estat una pena, però la situació heretada no ens ho ha permès».

Per la seua banda, Lorena Milvaques ha remarcat que no hi ha hagut intenció política en la decisió presa. «Les circumstàncies que hem explicat, han portat a l’empresa a decidir de manera unilateral marxar de Gandia. Ho lamentem, la voluntat d’aquest govern era que el Sansan continués però no podem consentir que es realitzés de manera irregular, una aspecte del que és conscient l’empresa». «Nosaltres estem del costat de l’economia i dels empresaris que vulguen treballar al costat de l’administració per reportar beneficis a totes i tots, però sempre dins dels marges de la legalitat».

Cal recordar que els gerents van presentar un recurs d’alçada davant la decisió de la Conselleria de tancament de les instal•lacions que en data de 29 de setembre ha estat desestimat i que impossibilita que el Festival es desenvolupe allà.

blog