Publicat: 13/12/2015

Deixem arrere una setmana marcada per la campanya electoral i per una agenda social repleta d’actes solidaris que els moviments associatius de la nostra ciutat han portat a terme. Com recordareu, la setmana passada vos vaig publicar el Punt i Seguit el passat dimecres, degut a l’activitat de campanya que havíem tingut el cap de setmana, amb míting i paelles incloses a la nostra ciutat. Per això, hui reprenem l’anàlisi de la setmana des del passat dimecres, dia 9 de desembre.

Va ser el dimecres quan el meu company Jose Manuel Prieto i jo mateix vam fer una roda de premsa per explicar un dels principals problemes que tindrà Gandia si Mariano Rajoy continua sent president el proper 21 de desembre. Es tracta de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals (LRSAL), una llei injusta que va aprovar fa uns mesos en solitari el PP (sense cap suport) i que, fins i tot, comptava amb l’oposició frontal d’alcaldes del seu propi partit.

Diana Morant

Aquesta llei el que fa és trencar amb el municipalisme, llevar capacitats als Ajuntaments i fer que els alcaldes i alcaldesses siguem inútils. Així de clar. Ens lleven competències i les aboquen als governs autonòmics. I una de les competències que ens lleven, i tal volta la més greu pel moment que vivim, és la que implica a les polítiques socials, les de Benestar Social. A partir de l’1 de gener, els Ajuntaments ja no podrem destinar ni un sol euro a aquest tipus de polítiques, ho hauran de fer les comunitats autònomes. Quin és el problema? Molt senzill. Després d’anys de governs del PP, autonomies com la nostra, la valenciana, no tenen capacitat econòmica per a fer front a aquestes polítiques en tot el seu territori, i com que la llei no estableix com finançar-les, queden en perill les ajudes socials.

Així, a Gandia, que en estos sis mesos el govern ha pagat més rendes d’emergència que mesos portem governant, hem garantit que Gandia siga una ciutat lliure de desnonament gràcies al banc de vivendes municipals, hem donat beques de menjador en estiu a les famílies més necessitades, hem donat llibres gratuïts a tots els xiquets i xiquetes de Gandia, i hem lluitat amb ajudes contra la pobresa energètica, tot això seria impossible amb aquesta llei que va aprovar i que mantindrà en vigor el Partit Popular si continua governant. Per això, necessitem un canvi, necessitem que Pedro Sánchez siga president, perquè una de les primeres lleis que abolirà serà aquesta tan injusta i tan antimunicipalista.

Seguint amb l’agenda institucional, el dimecres pel matí vaig assistir a la presentació oficial del disc “A tu lado 4”, una proposta solidària que naix del Col·legi d’Advocats de la Comunitat Valenciana, concretament de l’oficina que tenen a Gandia, i que reuneix cançons de músics i cantants valencians. Els diners que es recapten amb les vendes d’aquest disc són per a projectes de lluita contra el Càncer a través de la Asociación Española Contra el Cáncer (AECC). Sens dubte, és un magnífic gest solidari i un bon regal per al Nadal. Jo li vaig comprar uns quants a un dels seus ideòlegs, l’advocat i cantautor gandià Javi Puig. Vos anime a què en compreu un!

_MG_8690 copia

Ja per la vesprada vaig rebre els representants del Club de Córrer El Garbí, una de les entitats esportives de la ciutat més actives i que, cada any, organitza dues proves molt seguides pels esportistes de Gandia i els voltants: la Mitja Marató i la Sant Silvestre Solidària (que per cert correrem d’ací a pocs dies). Treballarem colze a colze per tal que Gandia siga una ciutat més amigable amb la pràctica de l’esport i perquè els xiquets i xiquetes de Gandia que estimen l’atletisme, tinguen la possibilitat de practicar-lo en les millors condicions possibles. La regidora Lydia Morant està fent i farà un magnífic treball.

CORRER GARBI

El dijous era un dia que havíem previst per a anar a fer campanya electoral al Grau de Gandia, aprofitant el mercadet setmanal que es fa al districte marítim de la nostra ciutat. Malauradament, l’oratge ens va obligar a suspendre la nostra agenda de campanya, i vam aprofitar per a quedar-nos en l’Ajuntament de Gandia, on vaig poder mantenir algunes reunions internes per a planificar el futur més immediat de la gestió municipal.

El divendres pel matí vam celebrar una nova sessió del patronat del Palau Ducal, on vam poder compartir amb el delegat provincial dels Jesuïtes algunes de les qüestions més urgents per a tractar en el Palau Ducal de Gandia.

La vesprada de divendres va ser per a fer campanya en el districte de Corea. Vam visitar comerços, cafeteries, l’eixida de l’escola, el poliesportiu i l’estació de tren, on cada divendres arriben centenars de joves estudiants que passen la setmana a València i que han vist retallades les beques, augmentades les matrícules i suprimits els descomptes en els trens de rodalia. Tot, per la política d’un PP insensible amb els nostres joves.

_MG_0004 copiaDel cap de setmana haureu pogut anar seguint la frenètica activitat en les meues xarxes socials: Dia de la bandereta de la Creu Roja, campanya al mercat de Gandia, Gala Solidària del Club de Gimnàstica Rítmica Vida Gandia, Passarel·la de moda infantil benèfica al Palau Ducal o el vibrant partit de l’Units pel Bàsquet Gandia.

I com no, el míting central de campanya del PSOE a la Comunitat Valenciana, que ha tingut lloc hui mateix a la Fonteta de Sant Lluís. Piles carregades després de notar el calor de més de 8.000 valencianes i valencians que hem omplit la Fonteta per dir-li a Pedro Sánchez que estem amb ell i que, entre tots, el farem President el proper diumenge.

1450019713245

La campanya electoral va avançant i, malgrat la pressió mediàtica de la dreta, que controla la major part dels mitjans de comunicació, he vist a Pedro molt fort i amb més ganes que mai. Sap que l’única alternativa amb propostes, experiència, capacitat de gestió i unificadora que hi ha és la que representa el PSOE, i així ho explica en cada acte durant la campanya.

Diguen el que diguen, la carrera a la Moncloa presenta dos opcions: continuïtat o canvi. Mariano Rajoy o Pedro Sánchez. Qualsevol altra opció de canvi que no siga la socialista, és un vot regalat a la dreta. Per això, el nerviosisme els porta a una lluita mediàtica en la que sempre perd Pedro Sánchez. Perquè el PP vol aplicar el “divide y vencerás”, i ha posat en marxa una perversa acció per a donar alè als nous partits i arraconar al PSOE. En els mitjans tradicionalment de dretes, la vida segueix igual; els més progressistes han experimentat un viratge cap a les forces emergents i els atacs continuats cap al PSOE. Una maniobra que han explicat estos dies de meravella dos magnífics periodistes: Iñaki Gabilondo i Carles Francino. Oblidem enquestes i opinions manipulades. La realitat és una altra:

No ho aconseguiran. Perquè Espanya no vol més retallades en Sanitat i Educació. Espanya no vol més copagaments farmacèutics. Espanya no vol més corrupció (Bárcenas, Gürte l, Brugal, Púnica, Bankia…).

Diana 2
Foto: LAS PROVINCIAS

Espanya no vol un govern que es gaste els diners de la guardiola de les pensions. Espanya no vol més ‘contractes basura’ que condemnen als nostres joves i a les nostres millors ments a l’exili.

Volem canvi. Volem honradesa, llibertats, sanitat i educació universals, públiques i gratuïtes. Volem igualtat de gènere i lluita efectiva contra la violència masclista. Volem que Espanya torne a ser model a Europa. I això, els únics que ja ho hem fet abans i estem preparats per a tornar a fer-ho possible, som els socialistes.

Per això, abans de votar diumenge que ve, penseu que si no voleu més a Mariano Rajoy, la millor opció és Pedro Sánchez. Espere que el proper Punt i Seguit siga en el que celebrem que Pedro és el nostre President. ANEM!

Foto de portada: LAS PROVINCIAS

 

blog