Publicat: 24/11/2015

No és la primera vegada que vinc a un acte de la Universitat dels Majors. I sens dubte, no serà l’última. Perquè qualsevol govern que treballe per tal d’aconseguir el millor per a la seua ciutat, ha de centrar una part important dels seus esforços en l’educació i la formació pública i universal, i per a totes les edats. Aquest és el projecte que pretenem recuperar a Gandia els membres del nou govern de la ciutat. El projecte d’una ciutat educativa i educadora, on tots els gandians i gandianes tinguen l’oportunitat d’aprendre, de formar-se de manera continuada, pràcticament des del seu naixement i fins que cadascú vulga.

Universitat Majors Gandia Diana Morant

Perquè a Gandia sempre hem tingut eixe esperit educatiu, eixa fam per aprendre. Per això, hem estat sempre una ciutat universitària, que vam acollir la primera universitat jesuïta del món i l’única d’Espanya a la nostra ciutat, de la mà del nostre sant patró, Sant Francesc de Borja. Un altre membre històric de la família Borja, el Papa Alexandre VI, va ser qui va signar la bula papal per a la fundació de la Universitat de València, que hui té presència a la nostra ciutat des del Centre Internacional de Gandia, que porta a terme aquest programa formatiu per a gent gran. Tot i que la tradició universitària de Gandia es va perdre durant uns segles, va ser recuperada per aclamació popular d’una ciutat que sempre ha respirat universitat. I hui, gaudim d’una bona presència universitària que, tant de bo, puga créixer en els pròxims anys.

[pullquote]Més fotos de l’acte a Facebook[/pullquote]

Quan a Gandia recuperem les escoletes públiques, tornarem a cobrir la totalitat del cicle educatiu públic en la nostra ciutat: des de l’educació 0 a 3 anys, passant pels centres de primària i secundària de la nostra ciutat, els instituts que ofereixen Formació Professional, les Universitats, tot un seguit de cursos formatius per a totes les edats que imparteixen el Centre Internacional Gandia, la Universitat Popular de Gandia, i el centre Urbalab que gestiona l’Ajuntament de Gandia, i completant el cicle, amb vosaltres, en l’oferta de formació per a la gent gran. Sens dubte, una oferta educativa i formativa de la qual sentir-se orgullosos i que compta amb tot el suport institucional del govern que represente, perquè creguem fermament en la importància de l’educació i la formació contínua al llarg de les nostres vides.

I hui, com no pot ser d’altra manera, vull dedicar-vos unes paraules a vosaltres, els nostres majors. La veu de l’experiència per als més joves que, no obstant eixa experiència, encara manteniu molt vives les ganes per seguir aprenent i estudiant.

Diana Morant Gandia Universitat Majors

Per a alguns de vosaltres, aquesta Universitat dels Majors és una plataforma que teniu per a recuperar aquella època en què vau ser estudiants. Per a d’altres, aquest és el seu primer contacte amb el món de la Universitat, perquè durant la seua joventut no va poder estudiar en un país on l’educació universal no fa tants anys que és una realitat. I, com que ja ho diu la dita popular: “Mai no és tard si la dita és bona”. Siga quin siga el vostre cas, vull manifestar-vos tota la meua admiració i respecte.

Sou els representants d’eixa nova generació de gent gran que vol molt més que televisió, dominó o cartes. Sou una generació de gent gran que es resisteix a veure passar la vida i no seguir el ritme que va marcant. I per a mi, sou tot un exemple a seguir. Hui és la vostra festa i jo, que enguany acudisc per primera vegada com a Alcaldessa de la ciutat, vull aprofitar per donar-vos l’enhorabona i les gràcies.

Diana Morant Gandia Universitat Majors

L’enhorabona pel treball que, cada curs, realitzeu per tal de ser la gent gran més culta i preparada que es puga tenir. I les gràcies, per ser eixa veu de l’experiència que ens aconsella i que, malgrat l’esforç de tota la vostra vida, ajudeu a mantenir en peu aquesta societat en moments tan complicats de crisi com els que hem viscut i estem vivint.

Que ni el pas del temps, ni les crisis vos lleven les ganes de seguir estudiant.

 


Intervenció en l’entrega de diplomes de la Universitat dels Majors de la Universitat de València.

Gandia, 24/ 11/ 2015

blog