Publicat: 11/03/2015

Des que es va fer pública la meva incorporació a la candidatura encapçalada per Diana Morant, molta gent amiga m’ha trucat dient que s’havien sorprès per aquesta decisió. És la mateixa gent que quan comentem els desgavells que dia rere dia es perpetren contra aquesta ciutat (la prepotència municipal en el cas del parc de Sant Pere, o la grotesca intenció de nomenar alcaldessa perpètua a la Mare de Déu dels Desemparats, per nomenar sols els darrers disbarats del Sr. Torró), acaben confiant en què prompte canvien les coses.

Però si volem que les coses canvien, i que ho facen en la direcció que creguem correcta, alguns pensem que no podem ser actors passius, que cal mullar-se, donar un pas endavant i involucrar-nos. Des de las nostra independència com a ciutadans no militants en cap partit, cal que participem, no sols anant a votar el 24 de maig, sinó donant la cara aquells que vulguen o, al menys, exposant en qualsevol debat, reunió o assemblea quin és el model de ciutat somniada. No podem estar immòbils, doncs la manera de governar una ciutat ens afecta a tots.

Joan Muñoz amb Diana Morant

He de reconèixer, que una vegada passades les pors, els dubtes i les indecisions per acceptar formar part d’aquest projecte tan il·lusionant, estic encoratjat. Vinc del món de la cultura on el que es transmeten són valors (eixes coses immaterials, a vegades tan vilipendiades, però tan importants) i, precisament, ens cal recuperar les eines necessàries per poder tornar a transmetre eixos valors a la ciutat.

Joan Muñoz Diana Morant

Hi ha molta feina per fer, perquè costa molt fer brillar la cultura, però molt poc enfonsar-la, i això és el que s’ha fet ací. Hi ha que treballar pel retorn dels públics consumidors de cultura, però hi ha que aconseguir que eixe públic a més de client siga còmplice de les propostes culturals, hi ha que… En fi, hi ha tanta tasca a realitzar, però tan necessària, que conte esperançat els dies que manquen per al canvi.

Joan Muñoz.

Productor Cultural i fundador de Pluja Teatre. Integrant de la candidatura dels Socialistes de Gandia.

Vídeo de la presentació:

[youtube id=»MzJwz8b2PGw» autoplay=»no»]

blog