Publicat: 19/02/2015

És cert. El lema “primer les persones” està ja tan manit que quasi sona a buit. Esta setmana l’estem usant nosaltres, els socialistes de Gandia; l’abanderen també altres partits d’esquerres dins i fora de la nostra ciutat  i fins i tot- i el que sembla més increïble- ha estat slogan del PP i d’alguna entitat bancària (l’acabose). Tot i això, el meu equip i jo alcem la veu de forma alta i clara per a afirmar que, si governem Gandia, sense cap tipus de dubtes, PRIMER, LES PERSONES. I podem proclamar-ho amb rotunditat perquè el nostre treball passat, present i futur ens avala. Si em permeteu, començaré de forma molt breu pel passat.

Diana Morant

Sabeu eixos “28 anys d’herència socialista” dels que renega Torró? Doncs han estat quasi tres dècades dedicades a fer de Gandia una ciutat pensada per a les persones, model de convivència, solidaritat i referent en l’àmbit social, cultural i educatiu. Gandia va ser pionera amb la seua xarxa pública d’escoletes infantils, en establir una renta mínima garantida, en subvencionar medicaments per als majors. Es van crear centres de convivència per a la tercera edat, s’incrementaren les beques menjador, es creà un programa d’emergència alimentària, es va treballar colze a colze amb les ONG’S. Sempre es va apostar pels serveis públics: el transport, les universitats, la UPG, la UPI, el Teatre, l’esport… I, malhauradament, també es cometeren errades: la darrera legislatura, molts esforços se centraren en planificar infraestructures de futur quan la gent demanava solucions per al present. I si els èxits ensenyen, més  s’aprén de les equivocacions.

Sí, esta és l’herència socialista que Torró ha dilapidat privatitzant-ho tot per al benefici d’uns pocs (els amics) i en detriment d’uns molts (els ciutadans). L’última privatització, la de l’arena de la platja, per a que l’exploten quatre empresaris. La resta dels esforços i diners els emplea en saraos de circ i pipes i grans events ruïnosos en projectes fantasma (camps de golf, creueres, barcos enfonsats o parcs aquàtics). Tot fum que emboira la realitat: l’atur ha pujat a Gandia i les ajudes i serveis públics s’han retallat.

Anais-Meguzzatto_PrimerlesPersones_

És innegable que no som iguals i que governem de forma molt diferent. Per això, també en el present, els socialistes de Gandia seguim treballant primer per a les persones, per a millorar la seua qualitat de vida i establir una gran xarxa de benestar social per a que, si algú cau, no es trenque la crisma.

Ja portem mesos reunint-nos amb ciutadans i col·lectius, escoltant-los i recollint les seues propostes. I també volem conéixer l’opinió d’experts acreditats en la matèria. Amb eixe objectiu, hem organitzat unes Jornades de Benestar Social que comencen esta vesprada i on tots els ciutadans podrán participar i debatre sobre els serveis que el seu ajuntament els deuria garantir.

Demà divendres clourà les Jornades la conferència de l’exministre d’Afers Socials, Jesús Caldera, pare de la Llei de la Dependència. En acabar, vos presentarem els compromisos de futur que l’equip dels socialistes de Gandia adquirim amb la ciutat en el nostre programa electoral. Vos esperem. Vosaltres, primer. Anem.

[iframe id=»https://www.youtube.com/embed/y6To2mm3vNU?rel=0″]

blog