Publicat: 27/01/2016

Després de 20 anys en l’oblit de les polítiques educatives per part de la Generalitat Valenciana, de nou, per fi, Gandia torna a tenir el pes que mereix i que sempre ha merescut en els plans de la Conselleria d’Educació per a les infraestructures educatives de la ciutat.

El nou govern autonòmic, format pel PSPV-PSOE i Compromís, va presentar ahir el nou mapa educatiu 2016-2019 amb les actuacions previstes en infraestructures educatives per a esta legislatura. I aquest mapa ha portat per a la nostra ciutat actuacions molt reivindicades pel col·lectiu educatiu de Gandia i que, per fi, van a veure’s complides.

Així, abans que acabe la legislatura i seguint amb el Mapa Educatiu presentat ahir pel president Ximo Puig i el conseller Vicent Marzà, Gandia veurà reformat el CEIP Cervantes, la remodelació del qual es posarà en marxa en només uns mesos; s’iniciarà la construcció del CEIP Les Foies del Grau, l’únic col·legi en barracons que resta a Gandia; s’iniciarà l’adequació i ampliació de l’IES Ausiàs March, altra de les grans reivindicacions MAI ateses pels anteriors governs autonòmics del PP; s’iniciarà la rehabilitació de l’IES Maria Enríquez. A més, s’ampliaran aules a l’Enric Valor i al Tirant lo Blanc.

S'han acabat els barracons, la dignitat torna a Gandia 20 anys després

Hui els gandians podem estar contents i satisfets perquè, ara sí, hi ha un govern local i un govern autonòmic que posen entre les seues prioritats l’educació i el benestar dels més menuts de cada casa. Apostem per una educació pública i de qualitat que es realitze en centres educatius en condicions. S’han acabat els barracons i la dignitat torna a Gandia 20 anys després.

Per això, volem agrair el treball realitzat per la companya Laura Morant en les seues negociacions amb la Conselleria d’Educació. I, com no, agrair a l’equip del consell encapçalat per dos bons amics de Gandia: Vicent Marzà com a Conseller i Miquel Soler com a Secretari Autonòmic. Dues persones que, des del seu primer dia de mandat, han tingut en Gandia una de les ciutats més cuidades, tot actuant en millores necessàries en els centres com les que s’han realitzat a l’IES Ausiàs March.

El canvi. Cada dia es respira més i millor a la nostra ciutat. Perquè tot i que no tenim diners, tenim molta voluntat i moltes ganes de treballar i cridar a totes les portes que siguen necessàries per tal que Gandia no patisca ni un dia més les irresponsabilitats de l’anterior govern local. No anem a deixar de treballar per a que aquest canvi inunde els nostres carrers i ens òmpliga de satisfacció per aconseguir, cada dia, millorar la vida de les persones.

blog