Publicat: 01/02/2016

Tanquem setmana amb el Punt i Seguit que posa final al primer mes de l’any 2016. Una setmana que va ser molt embolicada en l’àmbit polític i que ens ha deixat titulars que, tot i que per a molts provocaven sorpresa, altres ja esperàvem feia temps que es fes justícia. El pitjor de tot és que el resultat de les detencions d’aquests dies acaba redundant en eixe sentiment de necessitat d’allunyar-se de la política, precisament en un moment on fa més falta que mai.

Més endavant tornaré amb el tema, però primer vull fer un breu repàs pel que han estat els últims dies. Una setmana marcada per una magnífica notícia per a Gandia que ens arribava des del govern de la Generalitat Valenciana, concretament des de la Conselleria d’Educació. I és que el nou mapa per a les infraestructures educatives 2016-2019 farà realitat a Gandia diverses reivindicacions de la ciutat, algunes ja amb molts anys de trajectòria.

Reformas de centros educativos en Gandia

En els propers anys, i de la mà del govern progressista de la Comunitat Valenciana, Gandia tindrà un centre renovat per al Cervantes, un centre nou per a Les Foies, un centre ampliat i millorat per a l’IES Ausiàs March, així com una rehabilitació per al Maria Enríquez i l’ampliació d’aules per al Tirant lo Blanc i l’Enric Valor.

Sis mesos han sigut suficients per tal que Gandia torne al mapa en les decisions de la Generalitat Valenciana després de 20 anys de ninguneix del PP. Per això, no podem més que estar agraïts i agraïdes a la nova Generalitat, al seu President, Ximo Puig, i a dos amics de Gandia que dirigeixen la Conselleria d’Educació: Vicent Marzà i Miquel Soler.

La setmana també ens va deixar les valoracions del que ha estat la presència de Gandia a FITUR, el mateix dia que visitaven la nostra ciutat dos Diputats Nacionals (Ana Botella i Erick Campos) i un Diputat Autonòmic (David Cerdán), que van passar el dia a la nostra ciutat per explicar amb detall els pressupostos de la Generalitat Valenciana, els primers de la nova etapa progressista.12513998_10153350601866027_6628234052020103032_o

Van visitar centres de majors per explicar les mesures contra el copagament farmacèutic, i van estar amb els companys de l’agrupació socialista de Gandia fent un balanç del primer semestre de govern, marcat també, com a Gandia, per les dificultats derivades de l’herència enverinada dels anteriors gestors.

Aquesta setmana també hem dedicat dues vesprades a l’atenció a ciutadans de Gandia, donat que amb les vacances de Nadal i alguns compromisos durant les darreres setmanes, tenim una llarga llista d’espera que hem d’anar alliberant.

El dimecres vam rebre a Alcaldia dues visites: la d’ASPID, una associació que, després de 35 anys lluitant contra la drogodependència, ens van anunciar que deixen la seua activitat, donat que cada vegada era més complicat portar-la a terme i tenint en compte que, amb el pas del temps, els serveis públics han anat cobrint aquesta atenció tan necessària. L’altra visita que vam tenir va ser la de la directiva de la Casa de Andalucía, amb els quals vam poder parlar de la celebració de la propera Fira d’Abril i altres qüestions que interessen i preocupen l’associació.

_MG_7500 copia
Dijous vam rebre una visita des de la Generalitat Valenciana. Federico Buyolo, Director General de Cooperació, ens va visitar per oferir-nos l’adhesió a la Xarxa de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible. Un oferiment que vam acceptar gustosament, unint-nos a les ciutats més grans i importants de la Comunitat Valenciana i demostrant que per a nosaltres, les persones són el primer.

_MG_7670 copia

I dijous va ser jornada de plenari i de sorpreses. Com titulava el diari Las Provincias, Torró abandonà la vida política en la setmana més negra del PP valencià, la setmana de la detenció del seu amic Alfonso Rus.

El temps deixarà les coses clares, però de moment, i amb les detencions d’aquesta setmana i la nova imputació (i ja en van 3) d’Arturo Torró, vull fer una reflexió: continua el PP considerant que estan legitimats per a formar i liderar governs en un temps on la societat demana canvis? Un ha de demostrar la seua legitimitat per a governar amb fets. I els fets del PP són Brugal, Gürtel, Púnica, Taula, Aplauso, Tele 7, Cooperación, Bárcenas, Fabra, Rus… I amb este historial, tot baix el mandat de Rajoy, encara aspiren a conduir el país?

Per a tancar la setmana, divendres vam visitar l’exposició sobre història de la Cartografia Oficial que han organitzat a la Casa de la Marquesa la Universitat de València i la delegació del Govern en la Comunitat Valenciana. Una interessant mostra que ens explica els darrers 175 anys d’història d’aquesta ciència.

_MG_9129 copia
I després del merescut descans del cap de setmana (amb actuació de Xavi Castillo el divendres i d’Eva Dénia el dissabte), encarem una nova setmana i un nou mes, seguint treballant amb el pressupost i atenent a una agenda que, com cada setmana, comentaré amb vosaltres.

blog