Publicat: 14/03/2016

Tot i que hem tingut un hivern molt suau i ara sembla que el famós “caloret” no acaba d’arribar, estem en el mes de març, amb la primavera al girar la cantonada i les Falles ja manen als carrers de la nostra ciutat. És temps de festa, tradició, música, flors, pólvora… i també de paciència per als veïns que, cada any, fan un esforç per compaginar el soroll i l’ambient faller amb la seua vida normal.

Entrem en la setmana fallera, però venim d’una setmana on els astres es van alinear per tal que no poguérem compartir amb vosaltres moltes de les activitats que vam realitzar. I és que un problema informàtic ens va deixar sense web durant uns dies. No va anar del tot malament, donat que un refredat em va deixar a casa els darrers dies de la setmana passada… coses que passen amb aquests canvis de temperatura!

Tot i això, vam tenir temps de celebrar, dilluns passat, una de les Juntes Generals més importants de la història de l’empresa pública de Gandia, IPG. Perquè l’empresa pública que el PP va pervertir i utilitzar com un instrument fosc per a les operacions més obscures i la col·locació de personal de confiança, arriba a la seua fi. Tan nefasta va ser la gestió dels membres del PP, que amb milionàries pèrdues anuals, ens vegem en l’obligació de liquidar i tancar portes.

 plenari ajuntament gandia IPG

Complim així amb un altre compromís de campanya i d’aquell decàleg que vam signar el 13 de juny les dues forces que governem: PSPV-PSOE i Més Gandia. I, el que és més important: s’han acabat a Gandia les gestions sense cap tipus de control; regna la transparència i la fiscalització, tant dels tècnics de la casa, com de qualsevol ciutadà que així ho demane. I un apunt més: tal i com vam prometre, exigirem responsabilitats als anteriors gestors per tal que aquell qui haja pres decisions perjudicials per a l’economia de tots els gandians, pague per les seues males gestions.

També vam poder celebrar el Dia Internacional de la Dona. Un dia per reivindicar i per dir que seguim lluitant. Que cada vegada som més les valentes que, dia a dia, fem tot el possible per trencar eixe sostre de cristall que ens impedeix aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones. A Gandia, un govern que compta amb més dones que homes, podem estar orgulloses de les polítiques per la Igualtat que estan portant-se a terme. I des d’ací, demanarem que s’actue amb contundència des de les administracions superiors.

dia de la dona gandia

I després d’una jornada a València atenent a les meues responsabilitats com a Diputada Provincial, em vaig veure obligada a suspendre la meua agenda de dijous i divendres, afectada per un refredat. Els meus companys, però, em van suplir de meravella al Plenari Ordinari del mes de març.

I amb el cap de setmana arribaven els primers actes de les Falles 2016 i de la Setmana Santa, que no oblidem que comença també aquest proper diumenge amb la tradicional processó de rams! Dissabte vaig poder fer un esforç i vaig acompanyar els amics de la Falla de Sant Nicolau en el seu tradicional Putxero del Mosquit.

putxero falla mosquit gandia

Malauradament, no vaig poder assistir, com els darrers anys, al Sopar de la Plantà de la Falla de Beniopa (vos dec una!). I diumenge, ja un poc més recuperada, vaig estar a la lectura del Pregó de la Setmana Santa de Gandia, a càrrec d’En Vicent Fontestad.

PREGO SETMANA SANTA GANDIA

I ara, amigues i amics, entrem en la setmana de Falles. Vos desitge que gaudiu de l’ambient i de la festa, i vos demane, sobretot, civisme i convivència. Passem-ho bé des del respecte, el civisme i la cordialitat. Gandians i gandianes, Falleres i Fallers, ens vegem estos dies als carrers! Que l’oratge ens acompanye!

blog