Publicat: 10/01/2016

Després d’un descans de vacances nadalenques, torne a obrir aquesta finestreta de la meua vida com a alcaldessa de Gandia on compartisc amb vosaltres, cada diumenge, unes reflexions sobre el que ha estat la setmana. I com que és el primer “Punt i seguit” del nou any 2016, vaig a dedicar-lo a fer un resum de 2015 i un full de ruta de 2016.

Tot i això, no vull deixar passar l’oportunitat d’agrair a tot el personal tècnic de l’Ajuntament i a les associacions de la ciutat que han treballat i han fet possible la campanya nadalenca a la nostra ciutat. També volia reiterar la meua disculpa a la UE Gandia, amb la que hui m’havia compromés a acudir al seu partit, en el qual s’inaugurava la nova gespa artificial del Guillermo Olagüe, però un retard en l’eixida del vol des de Santiago de Compostela m’ho ha impedit. Des d’ací els envie una cordial salutació i l’enhorabona per la victòria contra el Xàbia!

Fa uns dies recordava amb companys del meu partit que feia un any vam celebrar l’entrada a 2015 inaugurant una nova casa per als Socialistes de Gandia. Anava a ser la nostra casa de manera temporal i per a preparar la campanya electoral. Li vam posar de nom “L’espai de les Idees”, perquè la nostra intenció va ser compartir allí, amb la major quantitat de gandians possible, idees i projectes per a conformar un programa de govern participat que ens ajudara a guanyar les eleccions.

Espai de les idees

Recordava aquella jornada, amb el brindis que vam fer per felicitar el nou any, amb certa nostàlgia, perquè ara, ja en 2016, mirem enrere i ens emociona veure tot el que hem aconseguit. No va ser un camí gens fàcil, i vam patir molt, però finalment vam aconseguir el canvi que necessitava i que mereixia Gandia. I allí, en l’Espai de les Idees, vam celebrar la nova etapa per a Gandia. Va ser el millor comiat possible per a aquell local que vam estrenar en gener de 2015.

Sens dubte, l’Espai de les Idees va ser la meua segona casa (i de vegades quasi que la primera) durant el primer semestre de 2015. Un semestre marcat pel treball. Ens vam reunir amb associacions, clubs esportius, entitats culturals, sanitàries, educatives, persones individuals… amb tot el teixit associatiu de Gandia. Més de 1.000 persones van col·laborar amb nosaltres per a elaborar el nostre programa de govern, al que vam titular “Primer les persones”. Va ser una època, com deia, de treball, però també d’aprenentatge. Cadascuna d’aquelles reunions em servia per a absorbir idees, pensaments i objectius que vaig anar fent meus i que hui em serveixen per a anar marcant el meu dia a dia.

RP #primerlespersones
L’any 2015 va canviar radicalment quan s’havia consumit la meitat de l’any. Aquell 13 de juny el plenari de l’Ajuntament de Gandia va viure l’arribada del canvi, i les coses ja no van tornar a ser iguals: la decència, el trellat i la transparència es van instal·lar a Gandia, d’on mai devien haver marxat. El treball de tantíssima gent, i l’entusiasme de tots els ciutadans que van votar pel canvi, es va fer realitat aquell dia, tres setmanes després d’unes eleccions on el meu partit va ser la segona força més votada a la ciutat amb el suport de 9.491 gandianes i gandians.

Diana Morant, Alcaldessa de Gandia
Els altres sis mesos de l’any, ja en el govern, van estar un temps molt complicat. L’altre dia en una entrevista concedida a Ràdio Gandia SER vaig fer un símil que acostume a utilitzar: els primers sis mesos ens han servit per a desbrossar el camí, perquè com se sol dir, “les branques dels arbres no et deixen veure el bosc”. Tot i que sabíem que heretàvem un Ajuntament endeutat fins a les celles i amb uns vicis molt dolents, la situació era molt més complexa del que es podia imaginar, i encara hui ens anem trobant sorpreses desagradables que ens suposen autèntics maldecaps.

Però a poc a poc ens vam anar assentant. Amb els companys de Més Gandia vam conformar un bon equip de treball que cada dia està més unit i compenetrat. Vam anar desbrossant i el camí va anar descobrint-se. Tot i que, com sabeu, no ha estat una tasca gens fàcil, i ens ha obligat a prendre decisions molt dures i complicades de les quals no estem gens orgullosos, però que han portat a Gandia al camí de la legalitat i ens han garantit un futur sòlid, lluny de la deriva a la qual l’anterior govern havia portat la ciutat. De fet, l’altre dia llegia una notícia que em va fer sentir satisfeta del treball que estem realitzant: en desembre, l’Ajuntament de Gandia va pagar més de 21 milions d’euros a proveïdors, molts dels quals estaven esperant a cobrar des de 2010. Una gestió responsable i que garanteix el futur de moltes xicotetes empreses que, durant molt de temps, han estat en perill pels impagaments de l’anterior govern.

Gobierno transparencia
I així hem arribat a 2016, un any on, ara sí, amb el camí visible i amb uns pressupostos que dissenyarem i treballarem nosaltres, estic ben segura que serà un any ple d’il·lusions i d’oportunitats per a Gandia. De moment, ja estan en marxa quasi tots els projectes que hem finançat amb els fons de la Diputació de València, que van portar a Gandia 2,7 milions d’euros que vam repartir en 45 xicotets projectes pensats a millorar la ciutat i la qualitat de vida dels nostres veïns. Alguns, fins i tot, ja estan inaugurats, com la nova gespa artificial del Guillermo Olagüe que podran gaudir centenars de xiquets i xiquetes de Gandia.

També hem sabut que 2016 serà l’any en què La Vuelta tornarà a la ciutat! Serà elproper 8 de setembre i acollirem un final d’etapa, un fet que no passava des de feia 24 anys. També hem sabut que el SanSan Festival es quedarà a Gandia, i que ja ens hem posat en marxa per a reactivar la Via Verda del Serpis per a unir Gandia i Alcoi en una ruta que volem protegir, enriquir i omplir d’activitats que encara li donen més atractius que els que ja té. I també serà l’any en què treballarem en la protecció definitiva de la platja de l’Auir, que ja va ser signada en 2015 però que acabarem de completar enguany.

AoqIOIz_LqUAfoW5Cq7fAZ46QFd8qfTWOS8ipW6flwE8

Com vegeu, molt de treball i moltes il·lusions per a un any que, de ben segur, serà l’any de Gandia. De moment, mans en l’obra per a tancar pressupostos i per a rellançar la nova imatge turística de Gandia a FITUR. Estes són les dues principals tasques per al primer mes del nou any. A per elles!

blog