Publicat: 28/04/2017

Cinquanta anys no es compleixen cada dia i el col·legi Joan XXIII de Gandia, per la seua trajectòria i història, es mereixia un homenatge. 50 anys d’educació en valors, que l’han convertit en un referent de l’escola pública a la nostra comarca.

De segur que la comunitat educativa del centre i tots aquells que han passat per l’escola guarden records de les classes, d’excursions, de festes, d’actes solidaris i culturals, de companys… El millor de tot és que els llaços que s’estableixen a les aules mai es trenquen. Com ells mateixos diuen, són 50 anys educant i estimant. Mig segle d’ensenyament de qualitat i de formació per a la vida. Perquè la vida -ja ho deia Flaubert– és una incessant educació.

UNA HISTÒRIA LLIGADA AL COMPROMÍS AMB LA SOCIETAT I EL DISTRICTE

Tot va començar en 1967, quan la professora Milagros Macías del Valle va fer possible reunir les cinc escoles unitàries que funcionaven aleshores al districte del Grau. El Joan XXIII va nàixer amb vocació de servici i col·laboració amb el barri que l’acull, una premissa que ha romàs intacta amb el pas del temps.

Celebració del 50 aniversari del col·legi Joan XXIII
Foto: Natxo Francés

També, és molt important la vostra relació amb el Campus de la Universitat Politècnica de València, amb el qual treballa per a desenvolupar activitats vinculades a la mar. Una altra fita destacada va ser l’any 2000, quan vau organitzar la Trobada d’Escoles en Valencià, que va ser multitudinària al Port i on van realitzar un mural en homenatge a Enric Valor, que va implicar a tota la societat. Ja en 2010, el col·legi va col·laborar en l’Any Borja, amb una magnífica exposició sobre la família valenciana més universal.

Aquests exemples, demostren que el compromís del Joan XXIII no només ha estat amb l’educació, sinó també amb la societat.

GANDIA, CIUTAT DE LA XARXA ESTATAL DE CIUTATS EDUCADORES

A Gandia, ciutat que pertany a la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, apostem per l’ensenyament públic, gratuït, democràtic, inclusiu, laic, coeducador i en valencià; un ensenyament que conjugue la qualitat i l’equitat, de manera científica i crítica, i que ajude al desenvolupament general de l’alumnat de qualsevol etapa educativa. I el Joan XXIII és gran exemple: és el primer centre públic de Gandia que està en el projecte de tauletes digitals i el primer centre públic de Gandia que està en la Xarxa de Qualitat de la Conselleria.

Diana-Morant-Celebració del 50 aniversari del col·legi Joan XXIII
Foto: Natxo Francés

Reitere les meues felicitacions al col·legi per l’aniversari, desitjant-li que complisca moltíssims anys més. Sempre podran comptar amb el nostre suport en la lluita per un ensenyament millor i en la defensa dels seus drets amb la finalitat que les noves generacions puguen multiplicar el seu talent.

M’acomiade amb una frase que m’agrada molt de Phil Collins i que podem identificar amb l’esperit del Joan XXIII: “Aprenent ensenyaràs i ensenyant aprendràs”.

blog