Publicat: 29/11/2015

Aquesta setmana comence el meu resum pel final, pel que he fet hui mateix. I és que he estat present a un acte que ha organitzat el meu partit, el PSPV-PSOE, amb alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores i portaveus socialistes de la província de València. El nostre Secretari General i President de la Generalitat, Ximo Puig, ens ha posat les piles: anem a campanya i cal que guanyem. Encara que no ho semble, esta setmana comença la que, molt probablement, serà la campanya electoral més important de la història de la democràcia espanyola.

El PP, de manera tramposa i intencionada, ha ubicat les eleccions en plenes dates de preparació del Nadal. Entre les compres, els preparatius per als sopars i dinars, les reunions familiars i d’empreses… i abans que tornen els milers de joves que s’han hagut d’exiliar perquè la política laboral del PP els ha deixat sense oportunitats. Una vergonya.

Diana Morant Gandia

Doncs hui ens hem reunit al Jardí Botànic de València per analitzar tot el que ens juguem en estes eleccions. I a Gandia, com a la resta d’Espanya, ens juguem molt. Si no volem corrupció, ni retallades, ni més deute, ni menys llibertats, hem de fer que Rajoy no torne a governar. I, sens dubte, la proposta més seriosa, estable i de garanties és la socialista, liderada per Pedro Sánchez. Dijous començarem campanya, i em permetreu que, durant eixos 15 dies, vos vaja explicant per què cal lluitar per una victòria socialista el pròxim 20 de desembre.

Però tornem a Gandia i tornem a la gestió municipal. Si la setmana passada l’acabàvem parlant a Ontinyent de Comarques Centrals, esta la començàrem també treballant el mateix tema. Aquesta vegada en la inauguració de la Universitat d’Hivern d’Ontinyent que organitza la Universitat de València. Vaig poder compartir inquietuds i reflexions amb els meus companys d’Ontinyent, Alcoi i Xàtiva en un matí on els estudiants ens van aportar la seua visió i noves propostes per al projecte.

I el mateix dilluns de vesprada: més universitat. Al Teatre Serrano vaig compartir vesprada amb els majors més cultes i estudiosos de Gandia: els alumnes d’Unimajors, la universitat per a la gent gran de la Universitat de València. Vam fer entrega dels diplomes pels seus estudis i els vaig transmetre la meua admiració pel seu treball i la seua determinació per resistir-se a veure la vida passar a un ritme diferent del seu.

_MG_7587 copia

També hem tingut temps per a constituir les darreres Juntes de Districte. Dimarts va ser el torn de la de Marxuquera i dimecres la del Centre Històric. A aquesta darrera, malauradament, no vaig poder assistir, però tenen la meua paraula de què assistiré a la propera convocatòria.

El motiu de la meua absència no era altre que la coincidència en horari amb la lectura del manifest del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Va ser dimecres passat, i la jornada va estar carregada d’actes i emotivitat. Pel matí vaig visitar l’IES Tirant lo Blanch per acompanyar l’Associació Tirantianes en el seu dia especial, quan entreguen els Premis del Concurs de Microrelats i Contrapublicitat. Una meravellosa proposta del món educatiu per tal de conscienciar, des de ben menuts, de la igualtat de gènere i la gravetat del problema de la violència masclista. La meua enhorabona a tots els participants i les participants i, sobretot, a l’organització.

_MG_9029 copia

Per la vesprada vaig poder assistir a la representació de l’espectacle teatral “Nora”, pensat també per a la tasca de conscienciació entre el públic infantil i juvenil. I, després, vaig visitar l’exposició “Zapatos rojos contra la Violencia que Amnistía Internacional hi havia instal·lat a la plaça Rei en Jaume, on, uns minuts després, vam tancar la jornada amb la lectura del manifest. Tot i això, necessitem una reflexió: no podem ni devem perdre de vista aquesta xacra social. Un dia a l’any fem un extra d’esforç, però el treball per a eradicar la violència masclista i caminar cap a la igualtat és molt dur i ha de ser constant. Trencarem el sostre de cristall que no ens deixa ser iguals i, llavors, ho podrem tot.

_MG_0082 copia

Aquell dimecres també vaig tenir una estona per rebre a la directiva de la UE Gandia, que, aprofitant la jornada, va arribar amb una representació que demostra el seu treball per a aconseguir la igualtat, tant de gènere com de procedència dels xiquets i xiquetes. Tot un detall el que van tenir amb mi les jugadores de la secció de vòlei i les de futbol. Valentes!

_MG_9674 copia

El dijous va estar carregat d’activitat. Encetarem la jornada amb la visita de l’Alcalde de Xàbia, Jose Chulvi, acompanyat de dos regidors del seu govern: Cesc i Ximo. Acompanyats per uns representants de la Cambra de Comerç d’una regió francesa, vam visitar les instal·lacions de l’Urbalab. Una magnífica proposta que funciona de meravella i que atreu l’interés d’altres municipis i regions per tal d’exportar el model.

Després vaig tenir l’honor de participar en una ponència sobre Smart Cities aplicada al turisme que van organitzar uns alumnes del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. Una experiència genial compartir experiències i anhels per un futur millor.

Smart city Diana Morant

Per la vesprada vaig atendre alguns ciutadans de Gandia en l’horari que, setmanalment, reservem per a atendre les seues consultes i peticions, i després, vaig preparar amb el meu equip el primer debat post electoral que es va retransmetre per Ràdio Gandia i Tele 7.

El divendres i el cap de setmana ha passat amb moltíssima activitat social: inauguració de la nova exposició de la Coll Alas, “Mentre la vida…”, on hi ha creacions de grans amics i amigues. I dissabte, vesprada de gales: primer, la d’entrega dels premis del III Certamen de Microrelats Harvey Milk, que organitza el col·lectiu Independence Gay; i després, la 37 gala de l’Esport de Gandia, on vam premiar els i les millors esportistes locals en 2015. Tot un reconeixement a la cultura de l’esforç i al treball diari. Com bé deia l’eslògan de la gala: un any d’esforç mereix un premi. Enhorabona a totes i tots!

I acomiadem la setmana carregant piles per a la que encetem demà mateix. Setmana d’inici de campanya, de plenari ordinari i de reunions per tal de seguir gestionant el dia a dia de la nostra ciutat. Una ciutat que, malgrat el malson dels darrers quatre anys, té futur i en tindrà més quan completem el canvi Socialista el pròxim 20 de desembre amb Pedro Sánchez. ANEM!

blog