Publicat: 17/10/2016

L’històric i senyorial Palau Ducal de Gandia, casa del IV Duc i Patró de la nostra ciutat, Francesc de Borja, va ser, un any més, l’escenari escollit per a l’acte de presentació de Carmen Gregori com a Padrina de la Setmana Santa i Cambrera del Crist Ressuscitat de Gandia per a l’any 2017.

Fa unes setmanes, com a Alcaldessa de Gandia i Presidenta Honorífica de la Setmana Santa gandiana, vaig tenir l’honor de demanar-li a Carmen Gregori que acceptara ser la representant d’aquest col·lectiu durant el proper any. Sens dubte, tot un encert l’aposta per Carmen i per tot allò que representa.

Presentació de la Padrina de la Setmana Santa Gandia 2017

Perquè tant ella com la seua família, porten en els seus arrels i en el seu cor aquesta festivitat i la ciutat a la que ara representa. Carmen, des de la Germandat de la Verge de la Pietat, vinculada a la parroquia de Crist Rei, porta anys treballant per la Setmana Santa gandiana. Son pare, Salvador Gregori, és actualment Germà Major d’aquesta confraria. I sa mare, Dolores, i el seu germà, Javier, també formen part d’una manera activa en aquesta mateixa germandat.

He escoltat a Carmen aquestes setmanes dir que és una responsabilitat ostentar aquest càrrec i que espera estar a l’altura de les circumstàncies. Efectivament, és una gran responsabilitat, però que n’estic completament segura que sabrà portar a bon port la seua tasca.

Presentació de la Padrina de la Setmana Santa Gandia 2017

Són ja molts anys demostrant el seu ferm compromís per la Setmana Santa, i tots els qui la coneixen m’han fet arribar el testimoni del seu magnífic treball per aquest col·lectiu. Em consta l’esperança i la convicció que han depositat en Carmen per tal que amb la seua joventut, impregne la Setmana Santa d’un esperit i d’uns valors forts i renovats.

Com ja li vaig dir fa unes setmanes quan li vaig demanar que fora la Padrina per a l’any 2017, li desitge que visca molt intensament cada minut d’aquesta oportunitat que li han brindat els seus companys de la Setmana Santa perquè és un orgull i un privilegi a l’abast de molt poca gent.

També m’agradaria felicitar a Dolors Pallás, la padrina que ha representat de manera excel·lent al col·lectiu de la Setmana Santa de Gandia en aquest últim any. Ha estat un autèntic plaer compartir amb ella el meu primer any com Alcaldessa de la ciutat. Ha sigut molt gratificant per a mi i per això, guardaré sempre un molt bon record d’aquesta etapa.Presentació de la Padrina de la Setmana Santa Gandia 2017

Per altra banda, als confrares que treballen dia a dia des de les seues Germandats, des de les seues parròquies, voldria agrair-los tot l’esforç que fan no sols els dies de la Setmana Santa, sinó durant tot l’any. Un exemple de solidaritat i de convivència, de respecte i de tolerància. Conceptes tots ells bàsics i necessaris en la nostra societat.

Perquè si hem assolit una democràcia consolidada és per haver-la fonamentat des del respecte a totes les consciències privades, les creences de cadascú, i per haver garantit un espai públic on no cap la col·lisió entre les distintes creences ni tampoc la transgressió de l’àmbit de la privacitat, la moral i el respecte de ningú.

Presentació de la Padrina de la Setmana Santa Gandia 2017

En aquest sentit, he de dir ben clar que la discrepància és sana i acceptable, però no es poden combatre les idees a peu de carrer, un carrer que els confrares i les seues Germandats sempre omplin de vida amb activitats culturals i solidàries, fent de la nostra Gandia un lloc millor on viure. Una tasca encomiable amb els més necessitats que moltes vegades cobreix llocs on l’administració no arriba.

Un exemple d’aquest treball que per la nostra ciutat el tindrem l’any que ve, quan Gandia serà seu de La Diocesana, que està programada per la Junta Major de Germandats de la Diòcesi de València i que preveu activitats i processions amb els municipis que pertanyen a la mateixa. Una vegada més, la Setmana Santa contribuirà, amb la seua gent, a que Gandia torne a ser amfitriona de molts i puguem demostrar la nostra hospitalitat.

Per això, desitge que el proper 2017 siga un any d’èxits i participació per a la Setmana Santa de Gandia, perquè el vostre èxit serà el de tota la ciutadania.

blog