Publicat: 21/07/2017

Des de fa uns anys, les sèries de televisió no tenen res a envejar al cinema. Tant pel nivell de les produccions com per la seua qualitat a l’hora de contar les històries, com l’expectació i les converses que generen amb els amics. No em considere una experta, ni de bon tros, però sí que n’he descobert unes quantes que m’han tingut enganxada en els últims mesos.

Ara que estem a l’estiu, i segurament tenim una miqueta més de temps lliure, he pensat que estaria bé compartir amb vosaltres les 5 sèries que més m’han agradat. Segur que molts de vosaltres també sou seguidors d’alguna sèrie. Estaria bé poder conéixer quines són les que més vos han agradat. Entre tots segur que faríem una llista ben completa.

Comprovareu la meua fascinació per les sèries policíaques, les intrigues i els assassinats. La culpa la té Twin Peaks. Molta gent ens vam quedar atrapats a la pantalla per l’originalitat de la sèrie de David Lynch i perquè volíem saber finalment ‘quién mató a Laura Palmer’.

Algunes d’aquestes sèries, donat el seu èxit, també les trobareu en la seua versió nord-americana. En qualsevol cas, si no teniu cap referència prèvia, jo començaria per les originals. Ací vos deixe la llista de les meues 5,  no segueixen un ordre jeràrquic:

BIG LITTLE LIES

Una sèrie on el protagonisme recau en les històries de tres dones que, amb el rerefons d’un assassinat, poc a poc veu aflorar els secrets que amagaven. Una primera temporada amb 7 capítols molt ben resolts que, segons s’ha anunciat, tindran continuació en una segona.

BRON (EL PUENTE)

La ficció nòrdica està molt ben reconeguda i aquesta sèrie és un exemple perfecte del perquè d’aquesta reputació. Una parella de policies, ella sueca i ell danés, que atresora una sèrie de contrasts ben peculiar, investiga un crim comés en el pont que uneix els dos països. Ja s’han emés 3 temporades però si la comenceu segur que se vos fa curta.

RIVER

Una policial. Té l’indubtable ganxo de les investigacions, però és el magnetisme i la humanitat del seu personatge principal, el detectiu John River, el que et manté apegada a la pantalla. Curta i també molt recomanable.

THE KILLING: CRÓNICA DE UN ASESINATO

Sarah Lund, la investigadora i protagonista, és un dels personatges més potents que he vist mai en una sèrie. La fórmula de partida és semblant a altres del mateix gènere, una complexa investigació policial on, a mesura que van passant els dies, un cada capítol, s’entremesclen diversos interessos i subtrames que li donen un atractiu molt especial.

THE YOUNG POPE

Les intrigues al Vaticà a través de les històries d’un papa fictici, Pius XIII. Al principi pot semblar una miqueta estranya però té una atmosfera fascinant que va atrapant-te poc a poc.

blog