Publicat: 01/11/2015

Acaba una setmana més i, com cada diumenge, posem el PUNT I SEGUIT. Un descans amb balanç de la setmana per a començar el dilluns amb força i continuar recuperant la Gandia que havíem perdut.

Aquesta ha estat una setmana plena d’activitats i de notícies que no han deixat ningú indiferent. Començàrem amb una inauguració que suposa una magnífica notícia per a Gandia. L’empresa d’automoció valenciana Valsur Car (de Grupo 4 Automoción) va inaugurar a Gandia les seues noves instal·lacions de la marca Ford.

Un nou concepte de botiga de cotxes, anomenat Ford Store, que suposa una aposta per la qualitat, la innovació i el disseny. En tota Espanya hi ha només 30 botigues Ford amb aquest concepte, i gràcies a la valentia de Valsur Car, a Gandia tenim la sort de tenir una. I parle de valentia perquè, en els temps de dificultat que vivim, decidir apostar fermament per invertir en un municipi i oferir als clients qualitat i innovació, és una gestió de valents que cal agrair.

Diana Morant FORD Gandia

El dimarts arribava al nostre Ajuntament una molt bona notícia des de València. Després de quatre mesos de negociacions entre l’Ajuntament de Gandia i la Conselleria d’Habitatge de la Generalitat Valenciana, aconseguíem signar, de nou, el conveni a tres bandes entre Ajuntament, Conselleria i Ministeri per a finançar a tres bandes les obres de Simancas. La ineptitud del PP en la seua gestió, tant a Gandia com a la Generalitat Valenciana, havia fet perdre a Gandia una subvenció de 4,4 milions d’euros.

Han estat les gestions del nou Ajuntament i la nova Generalitat les que han fet possible rescatar els diners. Vull agrair, de nou, la voluntat de la consellera Maria José Salvador, que aquell matí em va confessar que haguera estat imperdonable no aconseguir rescatar per a Gandia aquesta subvenció sabent la greu situació econòmica que viu la ciutat. Per això, reitere les gràcies a ella, als seus tècnics i als de l’Ajuntament de Gandia, que han estat treballant de valent per tal de no causar un nou forat en l’economia de la ciutat.

Diana Morant Firma SIMANCAS

Aquell mateix dimecres per la vesprada vam rebre en Alcaldia a la nova directiva de l’Associació d’Hotelers de Gandia, presidida ara per Vicente Frasquet. Va estar una recepció amb moments de balanç de la temporada turística que ha acabat i planificació de la propera campanya. Cal tenir en compte que aquest nou govern va començar a treballar amb la campanya encetada i amb poc marge de maniobra. El que sí que teníem clar que calia fer era posar cordura a una planificació despilfarradora que anava a gastar més d’un milió d’euros que no sabem ben bé com volia pagar l’anterior govern. El fet de començar a treballar amb la campanya encetada ha provocat alguns errors que, de ben segur, i amb l’ajuda dels agents turístics de la ciutat, millorarem en el futur. I així ho vam parlar amb els hotelers de la ciutat.

Va ser la primera de tres reunions que anem a mantenir amb els agents turístics de Gandia. Esta setmana que ve rebrem als empresaris dels lloguers d’apartaments i, a la setmana següent, als hostalers. I d’aquestes reunions (i d’altres periòdiques que mantenen amb membres del departament de Turisme) eixirà una gran mesa de treball on, tots junts i sense la tutela de l’Ajuntament, dissenyarem les línies principals cap on volem que camine el Turisme de Gandia. Per la nostra part, dos principis fonamentals i lligats: canviar l’etiqueta “Shore” per qualitat. I en eixa línia caminem de la mà. Els hotelers ens van demanar que eixa qualitat siga extensible a la neteja i manteniment dels carrers de la platja. I en això tenen tot el meu recolzament. Treballarem per tal que la nostra platja torne a ser la millor postal de la costa valenciana.

Diana Morant Gandia Hotelers

El dijous va estar un dia de reunions amb diferents col·lectius de la ciutat, preocupats pel seu futur i pels espais on realitzen les seues activitats: el Club de Pesca de Gandia, la Comunitat de Regants de la Marjal o l’Associació de malalts de Parkinson, van poder visitar Alcaldia i compartir amb mi les seues inquietuds. I entre totes les reunions, una visita molt especial al CEAM de Gandia, on jo mateixa, acompanyada de la vicealcaldessa i la regidora de Sanitat, vam poder compartir una estona del nostre temps amb els majors de la ciutat. Ens van poder fer preguntes sobre els dubtes que tenen del dia a dia i els vam poder garantir que anem a treballar de valent per tal que Gandia torne a ser eixa ciutat amable amb la gent gran, oferint activitats i propostes que els faça sentir orgullosos de viure ací.

Diana Morant CEAM Gandia

I divendres, a més d’acompanyar el Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a la inauguració de la 669 edició de la Fira de Cocentaina, vam poder conéixer més detalls d’un dels projectes que anem a portar a terme amb els 2,7 milions que ens va a injectar la Diputació Provincial de València procedents del superàvit de 71 milions d’euros que va tenir aquesta administració en l’exercici passat. Com sabreu, aquests diners es reparteixen entre tots els municipis de la província de València seguint un criteri de quantitat de diners per habitant. Són diners que hem de destinar a remodelacions o actuacions de millora en espais ja existents en la ciutat (no està permesa l’obra nova ni l’actuació sobre espais que no siguen propietat municipal).

Amb Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, el President de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de les Corts, Enric Morera
Amb Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de les Corts, Enric Morera

Un dels projectes que vam decidir cobrir amb aquests diners és la creació d’un parc que completa l’anomenat Parc de l’Est de Gandia. Es tracta d’una zona que al Pla General apareix com a zona de parc i jardí, però que mai s’havia completat i havia estat sent usada com a aparcament de vehicles. El nou govern creu en la necessitat d’augmentar els espais verds en la ciutat i que el xicotet comerç de Gandia, per a poder competir amb les grans superfícies en igualtat de condicions, mereix d’aparcaments de qualitat i en condicions competitives. Per això, vam decidir portar a terme la següent operació: completar el Parc de l’Est amb una zona enjardinada on ara hi havia un aparcament precari, i treballar amb la concessionària de l’aparcament del Riu Serpis i amb el parking del Prado (que ara és propietat municipal), per tal de recuperar promocions i ofertes que atraguen als veïns de la comarca a vindre a comprar al nostre centre comercial obert.

Parc de l'est Gandia

En la legislatura del PP es van perdre propostes com la primera mitja hora gratuïta o l’aparcament gratuït a canvi de compres en les botigues del Centre Històric Comercial de Gandia. Hem de recuperar aquest tipus d’ofertes i donar als nostres visitants la possibilitat de tenir els seus cotxes estacionats en recintes de qualitat, coberts i vigilats. I això és el que anem a fer. De fet, vos anticipe que un altre dels projectes que realitzarem amb els diners de la Diputació és la millora de l’aparcament subterrani del Riu Serpis, que actualment presenta una imatge degradada que no és la millor per a atreure clients.

Per cert, demà mateix coneixerem la resta de projectes que realitzarem amb els 2,7 milions d’euros de la Diputació. En total, més de 40 xicotets projectes per a ajudar a millorar la vida de les persones.

Així que hem acabat la setmana amb una magnífica notícia com l’anunci de l’adjudicació de les obres del CEIP Cervantes de Gandia, i començarem la nova setmana amb un seguit de projectes que dibuixaran un somriure a molts ciutadans. Per això, m’agrada dir que seguim treballant per a recuperar la Gandia que havíem perdut.

Com podeu comprovar, aquest govern té la intenció d’arribar a acords, confia en el treball en equip i està convençut que qualsevol persona o entitat amb bones idees pot sumar en aquest projecte comú que es Gandia.

Que acabeu de passar un bon cap de setmana i molta força per a la que encetem demà!


Recorda que pots seguir el meu dia a dia a les xarxes socials:

Facebook Instagram LinkedIn Twitter YouTube.

 

 

blog