Publicat: 18/10/2015

“Els herois moderns són aquells científics, professors i estudiants que compleixen amb el seu deure”. Aquesta és la frase amb la qual em quede d’aquesta setmana. La va pronunciar l’escriptor i periodista Manuel Vicent durant la seua lliçó magistral en la inauguració del curs acadèmic 2015-2016 del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. I donant-li voltes a aquesta frase, i vegent el panorama polític de hui en dia, jo també afegiria en la llista d’herois moderns aquells polítics que treballem amb honestedat i que prenem decisions pensant en el bé de l’administració que representem i no en els vots que eixes decisions ens poden aportar o llevar.

Manuel Vicent al Campus de Gandia UPV
Manuel Vicent al Campus de Gandia UPV

Aquesta era una setmana que havia anat bé en termes generals i que s’ha vist un poc desmillorada amb una de les notícies amb les quals tanquem setmana: l’adéu del festival SanSan. És una decisió que ha pres l’empresa que organitza el festival, però per a nosaltres ha estat molt difícil assumir que no tenim els diners que necessitàvem per a poder mantenir el festival a la nostra ciutat. Entre d’altres coses, 150.000 euros tenen la culpa. Uns pensaran que son molts diners, altres que molt pocs, però la veritat és que en un Ajuntament amb un deute que supera els 320 milions d’euros, és una quantitat inassumible.

Diana Morant i Lorena Milvaques

La setmana, però, començava amb un dia festiu, el Dia de la Festa Nacional, el 12 d’octubre, que també és el dia de la Verge del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil. Vaig acompanyar els membres de la companyia de Gandia d’aquest cos de seguretat nacional en el seu dia gran. Li vaig dir a Pedro, el capità, que hem de seguir treballant conjuntament per tal de garantir el benestar dels nostres ciutadans i aconseguir una Gandia millor dintre d’una Comunitat Valenciana millor i una Espanya millor.

Festa Nacional Gandia Diana Morant
Dia de la Festa Nacional a Gandia

També ha estat una setmana amb bones notícies des del departament de Turisme i en matèria de subvencions. Primer vam anunciar que, amb les nostres gestions, hem evitat perdre dues subvencions de la Diputació i la Generalitat Valenciana per valor de 10.000 i 20.000 euros, respectivament. Les anavem a perdre per la desídia de l’anterior govern, però la paciència d’aquestes administracions i el bon fer dels nostres tècnics, ho han evitat. I divendres, ampliàvem les subvencions amb els 12.000 euros del conveni anual amb la Diputació per al programa d’Europlayas. En total, 42.000 euros que arribaran i que ens vindran de perles per a promocionar Gandia com a destí turístic.

firma conveni turisme Diputació Diana Morant
Firma conveni amb la Diputació per al programa d’Europlayas

I és que ja cal treballar de ple en la propera campanya turística. Al gener se celebrarà Fitur i hem d’anar amb la nostra proposta clara. En aquest sentit, esta setmana hem acomiadat a més de 200 escandinaus que ens han visitat gràcies a una operativa que ha treballat aquest Ajuntament i que, amb gestió, s’ha pogut fer estalviant a Gandia 19.500 euros respecte al cost de l’any passat. Com? Col·laboració publico-privada. El consistori només ha aportat 500 euros.

Diana Morant Gandia
Amb David Strand, representant dels més de 200 escandinaus que han passat 15 dies en Gandia

A poc a poc anem estabilitzant les coses. I ho fem amb decisions valentes. La setmana passada ens van aprovar el Pla d’Ajust, una altra gestió difícil i valenta, que garanteix la viabilitat econòmica d’aquest Ajuntament. Una viabilitat que van posar en perill els anteriors gestors amb decisions com les que hem conegut esta setmana: el PP va pagar diners de tots perquè Gandia Shore es realitzara a la nostra ciutat (pagant 17.200 euros per un grup electrogen); o l’avanç de 4 milions d’euros que es van demanar a l’Estat per a pagar a l’empresa de neteja de carrers i que es van gastar en altres coses que no sabem. Posem trellat al despropòsit.

Rematem aquests 7 dies amb una agenda social repleta de Falles i Setmana Santa: Dia del confrare, presentacions de Raquel i Lluna com a Falleres Majors… I mentre, carreguem piles per a una altra setmana que ja vos avance que vindrà acompanyada de bones notícies 😉

Que acabeu de passar un bon diumenge!

blog