Publicat: 22/11/2015

A poc a poc el nou govern anem agafant les regnes de la gestió del dia a dia de l’Ajuntament de Gandia i anem aconseguint noves i bones notícies per a la nostra ciutat. De fet, l’altre dia ho parlava amb els meus companys: probablement han visitat Gandia més alts càrrecs de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València en cinc mesos de nou govern que en tota la legislatura passada. I, per sort, sempre venen amb alguna bona notícia baix el braç.

És el cas de la que, tal volta, ha estat la visita que amb més felicitat hem rebut. Va ser dijous quan la Consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, va estar a la nostra ciutat per visitar la joia de la corona gandiana, la platja de l’Auir, que recentment ha protegit gràcies a una moratòria que impedirà enrajolar la platja durant un any, mentre la inclouen en l’anomenat PATIVEL, un pla d’acció que acabarà protegint, de manera definitiva, la nostra platja verge.

_MG_4394 copia

Vam estar a l’Auir amb la consellera i amb representants dels moviments ciutadans que, durant aquests anys, ens han ajudat a reclamar la protecció de l’Auir. Allí, Maria José Salvador els va explicar els següents passos a seguir i ells li van explicar diverses anècdotes i la història de la platja de l’Auir. Sens dubte, una jornada molt emotiva i carregada d’alegria. La Consellera ens va confessar que, quan va sorgir el projecte de portar a terme el PATIVEL i protegir les platges verges del litoral valencià, un tècnic li va dir: però, Consellera, encara queda alguna cosa per protegir? I ella li va respondre: només per protegir la platja de l’Auir, ja paga la pena treure endavant aquest projecte.

També ens ha visitat esta setmana el Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, qui ens va acompanyar en la gala d’entrega dels Premis Literaris de Gandia 2015, que han guanyat Lucia Pietrelli (el Joanot Martorell de Narrativa per l’obra “Cadenes”) i Xavier Macià (l’Ausiàs March de Poesia per l’obra “Obre les mans”). La nostra més sincera enhorabona. I aprofitant la seua estada a la nostra ciutat, també ens va portar una altra bona notícia. Vam visitar l’IES Ausiàs March amb representants de la comunitat educativa (docents i AMPA), i ens va garantir que la remodelació del centre serà una de les principals prioritats per a la seua conselleria. De ben segur que la promesa es fa realitat en breu.

_MG_5653 copia

La tercera visita de la setmana va ser la de la directora general d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana, Blanca Marín, qui ens va explicar de la intenció de la Generalitat per revitalitzar i millorar la promoció de vivendes públiques que té l’IVSA al sector Beniopa–Passeig, al carrer Benicanena. Després de quatre anys d’haver patit l’abandonament per part dels governs del PP, aconseguim actuar en la zona i oferir 62 vivendes a preus assequibles (entre 170 i 270 euros mensuals) per a joves i famílies sense recursos. Primer, les persones, i Gandia: ciutat lliure de desnonaments. Més promeses complides.

_MG_2449 copia

I, per últim, la Directora General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Anaïs Menguzzato, ens va acompanyar en les II jornades de Coeducació i Prevenció contra la Violència de Gènere. Sens dubte, una veu experimentada en la lluita contra aquesta xacra social que ja s’ha cobrat massa vides en tan poc de temps.

Diana Morant Gandia

I entre tanta visita amb bones notícies, l’agenda habitual ha continuat amb visites i reunions amb representants de col·lectius de la ciutat. Una de les més importants va ser la de dijous amb la nova directiva dels representants dels hostalers, ASEMHTSA. En un ambient molt cordial, vam compartir valoracions de la temporada que ha acabat i inquietuds de cara a la propera. I com a conclusions, les seues peticions per modificar les ordenances d’horaris de tancament i ocupació de via pública, i la necessitat de revisar les operatives en temporada baixa per a poder magnificar els beneficis de les mateixes. Peticions que tindrem molt en compte.

_MG_4498 copia

Amb aquesta recepció, hem completat la sèrie de reunions amb els distints agents del sector turístic (hotelers, apartaments i hostalers), i ara només queda convocar eixa gran mesa de treball amb tots els implicats en la matèria. Una mesa on també tindran presència representants d’altres sectors com la Cultura, l’esport, el Medi Ambient, el Comerç o l’Urbanisme, per tal que planifiquem molt més que tres mesos de l’any. Perquè Gandia serà una ciutat bona per a fer turisme si és bona per a viure tot l’any.

També han passat per alcaldia representants del congrés Comunica2, per a tractar qüestions de l’edició de 2016 (ja vos anunciaran algunes novetats). I la UAM Sant Frances de Borja, amb els quals vam parlar del futur de les bandes i escoles de música de Gandia, que necessiten del nostre suport.

Aquesta setmana, a més, hem constituït tres noves Juntes de Districte: la del Grau, Venècia i Rafalcaid, la de Beniopa i la de Roís de Corella. I el nostre company José Manuel Prieto, coportaveu del govern i portaveu del Grup Municipal Socialista, ens ha presentat públicament la seua segona obra de poesia. Després de “El món sense precipici”, arriba “L’Aire absent”. Li desitgem molta sort, se la mereix.

La setmana acabà amb molta intensitat el divendres. Pel matí , vaig tenir l’honor de formar part d’una taula rodona que pot ser històrica. Alcaldes i alcaldesses de les ciutats més importants de les Comarques Centrals Valencianes, acompanyats pel President de la Generalitat, el de la Diputació de València, i representants sindicals, empresarials (entre els quals estava el nostre amic Rafa Juan) i de les Universitats valencianes, vam traçar els reptes econòmics de les comarques centrals i les principals línies d’actuació per afrontar-los. És una oportunitat històrica i l’anem a aprofitar. Perquè junts, treballem millor que per separat. Un bon projecte per a eixir amb força de la crisi.

reunió comarques central ontinyent

I també ens van visitar a Gandia dos dels principals candidats del PSPV-PSOE a les eleccions generals del proper dia 20 de desembre. Dimecres va ser el número 2, José Luis Ábalos, que va anunciar a la nostra platja que si Pedro Sánchez és president, s’abolirà la Llei de Costes per a garantir la protecció del nostre litoral. I divendres va estar a la Casa del Poble de Gandia Maria Such, la candidata número 3. Aire fresc i jove per al Congrés dels Diputats. Molta sort a Maria, de ben segur que serà una magnífica parlamentària per a una etapa on esperem que els socialistes tornem a governar el país.

Hui diumenge he estat a la presentació dels equips base de U.D. Portuarios. Un luxe veure que els equips de Gandia tenen cantera i molt de futur! Aquest govern estarà al costat de la promoció del futbol base. Gràcies per haver-me convidat a participar i per la samarreta amb el meu nom.

_MG_6639_1 copia

I després d’un cap de setmana carregat d’activitats socials (concerts de Santa Cecília, mercat solidari, o Teatre Solidari, entre d’altres), encarem una nova setmana. A poc a poc vegem brillar la llum del sol. Seguim treballant perquè torne a brillar amb tota la seua lluentor.

blog