Publicat: 12/11/2015

Hui hem pogut viure una d’eixes ocasions en què experimentes la meravellosa experiència que és governar una ciutat i pots comunicar bones notícies. I és que hui hem eixit a anunciar que la nostra platja de l’Auir serà una de les zones prioritàries que la Generalitat Valenciana va a incloure en el seu Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda (l’anomenat PATIVEL).

Fa unes setmanes ja vam saber, de boca de la pròpia consellera Maria José Salvador, de la intenció del Consell per protegir zones de platja verge com l’Auir. I com que les coses es demostren amb accions, ara ja tenim sobre la taula la primera acció del nou Consell valencià per protegir la platja de l’Auir: la Conselleria de Territori va a bloquejar durant un any els plans urbanístics en la zona de l’Auir, de manera que estarà prohibida la construcció en aquesta zona.

Diana Morant l'Auir

Així, durant eixe any, es treballarà el PATIVEL que confirmarà, de manera definitiva i per sempre, la protecció de l’Auir, la joia de la corona de Gandia, tractada ara sí, com a tal. Per tant, complim amb el compromís que, en campanya electoral, vam fer els dos partits que hui representem al govern de la ciutat.

I a més, la Generalitat Valenciana no només va a comprometre’s a protegir la nostra platja. Tal com la consellera va comunicar ahir en una reunió als nostres companys Vicent Mascarell i Xavi Ródenas, la Generalitat també es compromet a regenerar la zona i treballar per a la consecució de fons europeus per a fer-ho possible. De fet, demà mateix, acudirem a una reunió amb la Conselleria per a tractar assumptes relatius als fons FEDER, als quals podem acollir-nos per a portar a terme plans que servisquen per a regenerar i donar impuls a la platja de l’Auir.

Hui tenim motius per a estar satisfets i contents. El nou Consell aposta fort per Gandia i pel nostre entorn natural. Protegim la costa i li donem valor com a atractiu i motor turístic i econòmic. Així, treballarem colze a colze amb la Generalitat Valenciana i amb la ciutadania per buscar el millor projecte per a una de les poques platges verges que queden al litoral valencià. Un projecte que combinarà la protecció i cura de l’entorn natural, i l’abast del mateix a la ciutadania, per tal que tots puguem disfrutar dels tresors que s’amaguen darrere del cordó dunar.

Ara, decisions valentes de polítics valents, com és el cas de Maria José Salvador, han demostrat, en temps rècord, que apostem per la protecció de l’Auir i la portem endavant. Arrere han quedat les amenaces de construccions i projectes que posaven en perill la nostra estimada platja de l’Auir:

Partido Popular Auir

En breu, convocarem reunions públiques amb representants de moviments ciutadans que han defensat la protecció de la platja de l’Auir per explicar-los els detalls d’aquesta mesura històrica i modèlica al territori valencià, i per compartir amb ells els propers passos a seguir per l’Ajuntament de Gandia. A estos col·lectius, igual que al personal tècnic i polític que sempre ha cregut en la defensa i protecció de l’Auir i ha treballat per a aconseguir-lo, hui cal felicitar-los i agrair-los el seu esforç.

Hui podem dir, amb un somriure en la boca, que l’Auir està salvada.

blog