Publicat: 25/04/2017

Fa ara quasi dos anys, en juliol de 2015, un mes després de configurar-se la corporació municipal de Gandia en la qual vaig ser escollida alcaldessa de la ciutat, al si del PSPV, els meus companys em van designar com a representant del Partit Judicial de Gandia a la Diputació Provincial de València, que aleshores encetava també una nova legislatura. I ara que tanque la meua etapa a la Diputació, crec que s’han complit els objectius que vam plantejar fa 2 anys.

En aquell moment, la inestabilitat econòmica i política de Gandia centraven el dia a dia en la gestió de l’Ajuntament, amb una administració que havia augmentat el deute bancari dels 114 milions d’euros de 2011 als 250 milions d’euros de 2015 i amb un deute a proveïdors de 56 milions d’euros en l’Ajuntament de Gandia i de vora 30 milions d’euros a l’empresa pública IPG. El govern del Partit Popular d’Arturo Torró dels darrers quatre anys havien dut Gandia a una situació de fallida econòmica, i això havia provocat també problemes a la resta de la comarca de la Safor, de la qual Gandia és capital.

Diana Morant, tanca el treball en la Diputació amb els objectius complits

Aquella situació requeria que Gandia tingués presència i pes allà on es prenen decisions que ajuden a millorar la vida dels ciutadans. Necessitàvem l’ajuda i comprensió de les administracions superiors, tant la Generalitat Valenciana com la Diputació Provincial de València perquè tot l’esforç no recaiguera en els ciutadans. Era l’única manera de recuperar una ciutat forta que ajudara a tenir també una comarca forta, tornant a exercir de capital solidària i cooperant amb la resta de municipis, eixa capitalitat que Gandia mai hauria d’haver perdut. Per tots aquests motius, entrava a formar part de la Diputació.

UNA FEINA QUE HA AJUDAT A SUPERAR LA GRAVETAT ECONÒMICA

Quasi dos anys després d’aquella investidura d’emergència, la situació de Gandia és radicalment distinta. Hem pogut superar la gravetat econòmica aconseguint l’estabilitat pressupostària de l’Ajuntament de Gandia, i hem saldat pràcticament tot el deute comercial amb els proveïdors de la ciutat, provocant que les empreses recuperen la confiança en Gandia i tornen a invertir els seus diners ací, creant riquesa i oportunitats de treball.

L'Ajuntament de Gandia paga el seu deute als proveïdors

En menys de dos anys, les gestions que com a Diputada i Alcaldessa he realitzat amb els companys i companyes del govern de la Diputació i les decisions que hem pres junts, han permés que a Gandia s’hagen injectat prop de 8 milions d’euros. D’aquesta quantitat, més de 5,8 milions d’euros han arribat a mode de subvencions directes, del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles i del PPOS (que per primera vegada arribava a les ciutats de més de 20.000 habitants i el podíem destinar a pagar despesa corrent); l’altre 1,2 milions d’euros ha arribat a mode d’estalvis, com la quota de manteniment del Parc de Bombers o la reducció del cànon que paguem per tal que la Diputació ens recapte els impostos. A aquesta xifra cal sumar els quasi 800.000 euros que Gandia ingressarà amb el Fons de Cooperació Municipal, dels quals el 50% el posa la GVA i l’altre 50%, la Diputació. Per últim, hi ha prop de 200.000 euros invertits en esdeveniments com La Vuelta Ciclista a Espanya, que han portat a Gandia un inestimable impacte econòmic i mediàtic.

TOCA GESTIONAR ELS PROJECTES ENCETATS DES DE GANDIA

En l’equador de la legislatura encetem un nou camí a Gandia: el de la recuperació reputacional i la generació d’oportunitats. Un nou moment que requereix tota la meua atenció i, per això, vull destinar el 200% del meu temps a treballar per Gandia des de Gandia, i poder fer així realitat el projecte de ciutat amb el qual em vaig presentar a les eleccions en maig de 2015. Tenim en marxa molts i molt il·lusionants projectes que ens animen a seguir endavant en el nostre treball per recuperar eixa Gandia capital comarcal que sempre ha estat orgullosa del seu passat i esperançada amb el seu futur.

Amb Voro Femenia
Amb Voro Femenia

Gandia és i ha sigut sempre el meu projecte. I quan desenvolupes l’exercici de la política has de saber on has d’estar en cada moment, quin és el lloc idoni des d’on treballar pels teus ciutadans. Per això, a partir de hui, centre tots els meus esforços en Gandia, sabent també que la ciutat de Gandia i jo mateixa podem continuar comptant amb el suport dels companys de la Diputació i, sobretot, amb la complicitat del proper diputat de la Safor, el meu amic i company Voro Femenia. A ell i a la resta de companys i companyes de la Diputació els agraïsc infinitament l’estima amb la qual han tractat Gandia i els desitge un camí ple d’encerts.

blog