Publicat: 06/04/2017

El meu govern sempre ha dit que en el moment que poguera abaixaria els impostos. I ara podem. Era el nostre compromís i el complirem. Ja estem preparant eixa baixada d’impostos que tindrà efecte a partir del 2018.

PER QUÈ PODEM?

El Ministeri d’Economia ha concedit a l’Ajuntament de Gandia una carència de tres anys per als préstecs formalitzats amb el Fons d’Ordenació entre els anys 2012 i 2016. Un reconeixement a l’estricte compliment del Pla d’Ajust realitzat per l’actual govern i la responsabilitat amb què s’estan gestionant els comptes municipals. Una mesura que el Ministeri només ha concedit a unes poques entitats locals pel seu compliment de les mesures d’ajust.

AIXÒ QUE SUPOSA?

El consistori no haurà de pagar 4,1 milions d’euros el 2018, 11,2 el 2019 i 15,6 el 2020. En haver-nos alliberat d’aquesta obligació de retorn, tenim més llibertat per utilitzar aquests fons. No farem servir aquests diners per a gastar més, això seria electoralista, continuarem pagant altres compromisos de deute que té el consistori i una part d’aquestes quantitats es destinarà a abaixar impostos. Volem que les famílies no tinguen aquesta pressió fiscal i que aquests diners tornen a les cases.

GRÀCIES A TOTS, LA SITUACIÓ HA MILLORAT

Quan vam prendre la decisió d’apujar impostos va ser perquè no hi havia altre remei. Vam haver de posar fi a la crisi econòmica en la qual estava el consistori fruit de la nefasta gestió de l’anterior govern. En aquell moment vam demanar a la gent un esforç col·lectiu i vam trencar el paradigma del polític que només pensa en les urnes. Gràcies a tots, ha estat possible millorar la situació econòmica de Gandia i tal com ens vam comprometre, a la primera oportunitat que hem tingut, decidim rebaixar la pressió impositiva als ciutadans.

Sabíem que el Pla d’Ajust que vam aprovar era molt dur i vam demanar disculpes als nostres veïns perquè pensem que no és just que els ciutadans paguen per les nefastes decisions de l’anterior govern del PP. Un govern que va triplicar el deute que va trobar en 2011, quan va arribar a l’Ajuntament, i que es va gastar els diners dels gandians en festes i saraos mentre que els ciutadans estaven apretant-se el cinturó. Aquell govern del PP tampoc pagava als proveïdors. Millor dit, pagava a qui volia, als amics que li feien favors. Uns despropòsits que van fer que el deute municipal augmentara en 136 milions a entitats bancàries, es devien 76 milions d’euros a proveïdors, i les relacions de convivència i cordialitat en la ciutat es van perdre totalment.

TORNA LA NORMALITAT ECONÒMICA

El nostre govern ha treballat de valent aquest últim any i mig per tractar de retornar la normalitat econòmica i també la reputació a aquesta ciutat. M’agradaria agrair el treball i compromís de tots i cadascun dels membres del govern i del Grup Municipal Ciutadans, per la seua responsabilitat.

El govern de Gandia anuncia una baixada d'impostos

Estem pagant als proveïdors, hem restablert relacions amb empreses i entitats que ja no volien saber res de Gandia pel deute que el govern del PP tenia amb elles; ja ha arribat l’estabilitat pressupostària a l’Ajuntament i ja estem en la senda de la recuperació. I tot, gràcies a l’esforç que vam demanar als ciutadans i gràcies també a una bona gestió econòmica.

Per això, és de justícia que ara que podem alleujar la pressió impositiva als veïns, ho fem.

blog