Publicat: 19/10/2018

Un any més, vaig tindre l’honor de donar la benvinguda en la Trobada Empresarial-Premis Faes, que enguany ha complit la seua XIX edició. Uns premis que reconeixen esforços i reten un senzill homenatge a aquelles empreses i persones per la seua tasca. Des d’ací, la meua enhorabona als guardonats.

AL COSTAT DE LA CIUTAT EN ELS MOMENTS DIFÍCILS

Aprofitant que la trobada s’ha celebrat a l’Espai Baladre, he volgut mostrar la meua profunda admiració i l’agraïment per part de la ciutat de Gandia a FAES i les seues empreses, per la solidaritat demostrada en els moments més tristos i difícils d’aquest estiu en l’incendi de Marxuquera. Una complicada situació que en la qual vaig conéixer-los de veritat. Gràcies per la immensa ajuda prestada.

NOVES METES

La Trobada Empresarial-Premis Faes suposa una magnífica oportunitat per a obrir un diàleg públic entre els que allí ens trobem. Un diàleg constructiu i sincer; un diàleg per a fer balanç, però també per a establir noves metes i, amb elles, aconseguir millorar les expectatives de prosperitat, les condicions de vida de la ciutadania i l’esperança d’un futur millor.

Els empresaris tenen i tindran la meua implicació i em tindran al costat posant la meua il·lusió i les meues capacitats i les de Gandia per a fer possibles les seues reivindicacions, algunes ja velles, perquè són justes i redunden en el benefici de totes i tots.

«VULL QUE M’AJUDEU A ENCERTAR»

Així els ho vaig demanar, humilment. Que junts pensem de quina manera podem fer les coses millor perquè les persones tinguen més oportunitats i esperances. Gandia ha sigut motor, ho té tot i, després de la crisi i la fallida de l’ajuntament, després dels esforços demanats a la ciutadania, crec que ja ha arribat el moment d’alçar-se i de tornar a ser el referent d’aquesta Comunitat. I ho hem de fer amb valentia, però aprenent dels errors comesos, encara que siga per a no repetir-los.

HEM ESTAT FENT COSES, PERÒ NO ÉS PROU.

Malgrat les dificultats, hem estat fent coses, no hem parat. Per exemple, finalitzar l’edifici que ha acollit la Trobada, l’Espai Baladre, un lloc destinat a ser un punt dinamitzador de la platja, a disposició del sector turístic, associatiu i empresarial, i un punt generador d’impacte econòmic a la nostra ciutat. Però tots els nostres esforços no són suficients.

No és prou que paguem puntualment alhora al nostres proveïdors. Que tinguem millor imatge reputacional com a ciutat. Que fem una aposta conjunta pel turisme de qualitat i intel·ligent, per la innovació. No és prou que millorem col·legis, instituts, entrades de la ciutat, el vell hospital, els nous jutjats en Sant Anna…

Tot són coses bones, necessàries… Però sóc plenament conscient que no és suficient.

«NECESSITE LA VOSTRA AJUDA»

I els ho he fet saber. La necessite per agafar nous reptes, per a contribuir a un canvi cultural del conjunt de la societat de Gandia i La Safor. Demane la vostra ajuda:

  • Per a millorar la governabilitat i el clima d’entesa de la ciutat i la comarca. És necessari fer eixe canvi cultural d’entendre’ns distints i competidors i prioritzar a la societat per a progressar junts.
  • Per a impulsar l’emprenedoria en la nostra societat i prestigiar-la. Dir que no passa res si algú cau i s’alça de nou. Que és necessari tindre ambició per a generar riquesa i oportunitats. Ambició també per a canviar l’administració i que aquesta estiga al servei de la gent inquieta, col·laborant i posant les coses fàcils, i no entrebancs per aquells que innoven, comencen de nou o busquen nous camins.
  • Per a canviar la política, que no és cosa de polítics, sinó un reflex de la nostra societat i del seu model de convivència. La vull, la voleu i la necessitem més educada, profunda, inclusiva, útil, respectuosa i justa. Perquè serà convenient que siga així si volem crear les condicions per a generar eixa confiança i esperança en un futur millor que tots junts busquem.
Rafael Climent, Diana Morant, Miguel Todolí, Enric Morera, Juan Carlos Fulgencio i Salvador Navarro en els Premis FAES 2018

Es donen les premisses per a encetar eixos nous reptes, molt més complexos i més rellevants. Estic disposada a emprendre eixe nou i imprescindible camí, a caure i alçar-me per a continuar, però vull recórrer-lo agafada de la mà d’empresaris que són exemple de dinamisme, de superar dificultats, d’èxit enmig de la tempesta. I perquè sóc conscient, de què hui, sense sumar, sense treballar junts, sense associar-se, farem coses, però no podrem aconseguir-ho. Junts creem i creguem en el nostre propi futur.

blog En Portada