Publicat: 25/10/2015

Governar i gestionar és molt més que fer i anunciar. És complir la paraula. I cada dia treballem per tal de complir la nostra paraula, la d’un govern que no té passat i que vol demostrar-li a la ciutadania que es pot governar d’una altra manera. I es pot arribar a moltes metes amb aquest estil.

Comence el meu «Punt i seguit» d’aquesta setmana pel final, per una de les bones notícies que hem pogut donar com a govern després de 4 mesos de gestió contracorrent i contra el desastre deixat per l’anterior equip de govern. Vos parle de la recuperació de gran part del servei de l’Urbanet, que en una de les primeres dures decisions del nou govern, vam haver de retallar per tal de rescatar de la seua desaparició, a la que havia quedat abocat perquè el PP no havia deixat ni un euro per a la renovació del servei. En aquell moment vam prometre una millora per a acabar l’any, i ja l’hem feta possible. Dit i fet.

Diana Morant Urbanet Gandia

Però la setmana començava amb una altra notícia que suposa una altra paraula complida. I és que des del passat dilluns, podeu consultar la meua agenda pública com a Alcaldessa de Gandia i secretària General dels Socialistes de Gandia. Era un compromís de campanya que hem fet possible i que vos permetrà saber, en tot moment i en temps real, el què, amb qui i on del meu dia a dia. Sens dubte, transparència per a acabar amb les especulacions.

I no només transparència, també proximitat, perquè des d’aquesta setmana, tots els dimecres dedicaré els matins a rebre a veïns de la nostra ciutat per tal d’atendre’ls i escoltar els seus problemes. Perquè un govern no pot governar d’esquenes a la seua ciutadania ni pot ser cec als vertaders problemes que hi ha al carrer. Este passat dimecres vaig tenir el plaer de rebre als primers veïns. La veritat és que és dur escoltar els problemes que hi ha a la nostra ciutat i sentir la dificultat de solucionar-los. Però els governants hem d’escoltar i fer. Sens dubte, poder ajudar a les persones és una de les gratificacions més dolces que et dóna la política.

Agenda Diana Morant Gandia

De la resta de la setmana, i tal com haureu pogut seguir a la meua agenda, vos puc dir que han estat set dies ben carregats d’activitat. Dimarts vaig poder assistir i fer entrega d’un dels premis que la Federació d’Associacions Empresarials de la Safor (FAES) entrega anualment per reconéixer la tasca d’algunes empreses de la comarca. Tot un plaer acompanyar al sector empresarial, encapçalat pel seu President, Rafa Juan. Hem de donar tot el nostre suport als empresaris que dia a dia treballen per innovar, créixer i generar economia i treball a la nostra comarca.

PREMIS FAES

El dimecres a la nit vaig poder assistir a la Gal•la d’entrega dels premis “Valencianos para el Siglo XXI” que organitza des de fa uns anys el periòdic Las Provincias, periòdic valencià que enguany ha fet 150 anys. Més reconeixements a trajectòries professionals que, enguany, han premiat l’oncòloga Anna Lluch per la seua lluita contra el càncer; el llegendari pilotari valencià Paco Cabanes “Genovés”; la científica Pilar Mateo pel seu treball intentant millorar la vida dels qui més ho necessiten; l’artista Carmen Calvo pel seu gran treball passejant el nom de València arreu del món; i José Manuel Casañ, líder del grup musical Seguretat Social.

Foto de Las Provincias

El dijous vam tenir la sessió plenària ordinària del mes d’octubre i divendres vam celebrar l’acte de la Policia Local de Gandia en honor al seu patró, Sant Miquel Arcàngel. Una ocasió que vaig aprofitar per agrair el gran treball que diàriament fan els nostres agents de policia i recordar-los la importància de la seua tasca per tal de garantir la convivència en la nostra ciutat. Una convivència que és el requisit fonamental per tal que Gandia siga una ciutat millor, eixa ciutat de la qual sentir-nos orgullosos.

policia local

I entre reunions i actes arribàrem a un cap de setmana carregat d’activitats: la I Menuda Marató de Gandia, on vaig poder gaudir de famílies fent esport juntes. Una activitat que va servir com a avanç de la 21 edició de la Mitja Marató de Gandia, que hui mateix s’ha celebrat pels nostres carrers de la nostra ciutat. 2.000 valents han desafiat el temps i han passejat la bandera de l’esport i la vida saludable per la nostra ciutat.

menuda marató

També hem tingut la celebració del 20 aniversari de la Cooperativa de Comerciants del Centre Històric de Gandia, a qui vull felicitar pel bon treball que realitzen a la nostra ciutat i que fa que el comerç es mantinga com un dels motors més importants de la nostra economia. Com li he dit al seu president, Juanjo Pérez, col•laborarem i treballarem de la mà per tal que Gandia recupere la força comercial d’altres anys, eixa que ens va fer créixer i tenir el pes que mereixem com a capital de les anomenades comarques centrals valencianes.

20 anys centre historic

I vull parar especial atenció a la festa solidària que va tenir lloc ahir dissabte: #RefugiatsBenvingutsGandia. Tota una demostració de la solidaritat que hi ha a Gandia. Un grup de ciutadans ha estat capaç de mobilitzar a centenars de persones i associacions que van aconseguir reunir a milers de veïns al Parc de Sant Pere i recollir més de 10.000 euros per a la causa en favor dels refugiats que arribaran a Gandia fugint d’una guerra injusta. Enhorabona i gràcies per la vostra solidaritat, amics i amigues.

Diana Morant Festa Solidaria Gandia

Esperem que la setmana que comença demà ens deixe més bones notícies i que no perdem mai el somriure. I recordeu que l’única manera de millorar és eixir a entrenar cada dia, encara que ploga. Que acabeu de passar un molt bon diumenge. Salut!

blog