Publicat: 24/10/2017

Com cada any, la Trobada Empresarial i Premis FAES, suposa un acte de reconeixement a l’esforç, la passió, la valentia i la perseverança d’empresaris i empresàries exemplars. Una prestigiosa cita que enguany celebra la seua XVIII edició.

D’alguna manera, jo també em sent empresària. La meua empresa és dirigir un ajuntament, una administració reguladora dels drets i deures dels ciutadans i ciutadanes, però també de les empreses que desenvolupen la seua activitat a Gandia.

EL PAPER DE LES ADMINISTRACIONS

Crec que les administracions hem d’estar presents en actes com aquest per dos motius principals:

En primer lloc, per a retre reconeixement públic a la tasca dels nostres empresaris. Són els autèntics motors de l’activitat econòmica i els generadors de la riquesa, sense la qual no existeix res per repartir.

I, en segon lloc, ratificar un compromís: fer fàcil la difícil tasca que tenen les empreses. És obligació nostra, de l’administració, lluitar per les infraestructures necessàries, crear un clima de tranquil·litat i seguretat jurídica, i demostrar una actitud receptiva a les seues demandes.

GANDIA TORNA A SER UNA CIUTAT ATRACTIVA ON INVERTIR

Nosaltres, l’Ajuntament de Gandia hem fet ja part dels deures. A dia de hui, el consistori ja ha saldat tot el deute amb els seus proveïdors. També hem invertit 1,5 milions d’euros en la modernització dels polígons industrials, perquè competisquen en igualtat de condicions; s’ha instal·lat fibra òptica no sols a vivendes i als polígons, sinó, ara també a la platja on tenim el parc hoteler; i estem preparant una baixada d’impostos per a l’any 2018.

Per aquestes i moltes altres iniciatives, públiques i privades, hui Gandia torna a ser una ciutat atractiva on invertir. Torna la reputació moral i econòmica, fonamental per a generar confiança i oportunitats. Com a prova, la quantitat d’empreses importants que s’han implantat a la nostra ciutat els darreres mesos.

LA GENERALITAT APOSTA PER GANDIA

Voldria agrair-li al president de la Generalitat, Ximo Puig, la seua aposta per Gandia com a motor econòmic, amb mesures i inversions. Un bon exemple és l’aprovació d’Edificant, el més ambiciós programa per a convertir els col·legis i instituts en llocs de qualitat. La Generalitat pagarà el projecte, però delega la seua gestió en l’Ajuntament de Gandia.

Per encapçalar projectes com aquest, anuncie formalment que l’any 2018 Gandia tornarà a ser membre de ple dret de la Mancomunitat.

RECONEIXEMENT ALS PREMIATS

Abans de passar a reconéixer els premiats, voldria recordar també aquells bons empresaris que, malgrat els seus esforços, per les circumstàncies, han hagut de tancar la seua empresa. Sabem que el fracàs és només un pas enriquidor i imprescindible cap a l’èxit i que, com a bons lluitadors, tornaran a alçar-se i a intentar-ho de nou.

Entre els guardonats, si alguna cosa crec que tenen en comú, és que les seues són empreses amb ànima. Un concepte de Xavier Marcet, president de la Drucker Society, que es refereix a l’ànima de les empreses com «eixe intangible que fa que les situacions quotidianes de l’empresa tinguen sentit i que les adversitats es resolguen per una cadena de complicitats i inspiracions que no poden ser planificades».

La llista de guardonats:

RAFA JUAN, UN EXEMPLE

Permeteu-me que finalitze amb un xicotet homenatge a qui durant els darrers 8 anys ha estat el president de FAES. Rafa Juan és i ha sigut la moderació, la humilitat de qui és de veres gran, l’exemple on tots ens podem mirar orgullosos. Gràcies, Rafa, pel teu compromís i pel teu treball. Continues fent-nos molta falta com a empresari, com a líder empresarial i com a persona exemplar.

I a tots els empresaris: força i coratge per enfrontar-nos a un futur que, si el construïm junts, segur que serà millor i més pròsper.

Intervenció en la XVIII Trobada Empresarial-Premis FAES.

23 d’octubre de 2017, Campus de Gandia de la UPV.

blog En Portada