Publicat: 05/04/2015

25 anys de tradició televisiva a Gandia i la comarca no poden esborrar-se de la memòria en una única decisió d’un govern amb majoria del Partit Popular. Gandia Televisió era molt més que una televisió. Va nàixer amb l’objectiu de mostrar les notícies i activitats més pròximes als veïns de la ciutat i la comarca i va aconseguir ser una televisió referent a tot l’estat. Però, no només això era important, amb el pas del temps s’havia convertit en molt més que això i per explicar-me vos contaré la meua pròpia experiència.

Ana Blanco, periodista GandiaTV

Vaig estudiar Comunicació Audiovisual al Campus de Blasco Ibáñez de València i la primera experiència laboral que vaig tindre va ser a Gandia Televisió en concepte de pràctiques. El meu cas no és únic: cada any la televisió pública de Gandia acollia entre 10 i 20 persones que, igual que jo, tenien el seu primer contacte amb el món laboral en esta casa.

Temps després em van oferir un contracte laboral per a fer les festes de les poblacions de La Safor. Tenia 23 anys, ja havia tingut algun contracte previ en Barcelona, on estudiava un màster de publicitat i aprofitava per fer el CAP, però poder tornar a Gandia Televisió em va semblar molt atractiu. Sabeu per què?: sempre l’he considerada ma casa; i als companys, una família.

D’aquella casa recorde persones que temps després van donar un important salt professional i hui encara treballen a televisions, ràdios i periòdics a nivell nacional, però no cal anar tant lluny, molts companys continuen desenvolupant el seu currículum laboral a Gandia i a la comarca. I és que esta que vos explique també era una de les funcions que sense adonar-nos, acomplia Gandia Televisió, era la plataforma de llançament de molts professionals que hui treballen fent tasques semblants en organitzacions de renom, però algú havia de donar-los la primera oportunitat, i eixa era la nostra televisió pública.

Edifici de GandiaTV

Però si d’una de les tasques que acomplia aquesta gran casa n’estic ben orgullosa és de la que menys es veia i que personalment pense que en el futur més valor tindrà.

Algú recorda com era el Carrer Major abans de ser per a vianants? Jo n’he vist imatges d’aquell moment. Gandia Televisió, amb els seus 25 anys d’història havia acompanyat a la ciutat i a la comarca en momenst històrics.

Recordeu l’explosió de la fàbrica de Borredà? Veient les imatges dels meus companys que treballaven en aquella època podeu reviure aquells moments i fer-vos una idea de l’angoixa que es va passar. Està clar que l’arxiu de la ciutat es pot fer també amb documents escrits, però estareu d’acord amb mi que poder recuperar imatges que expliquen el pas del temps de la ciutat té un valor no només econòmic sinó també sentimental. Gandia Televisió era testimoni fidel de pràcticament tot el que passava a la ciutat i a la comarca.

Gandia Televisió era més que una tele, era la nostra casa, la vostra, la de tots els gandians i saforencs. Tres anys i mig després del seu tancament, els treballadors que ens va tocar viure la seua apagada rebem resposta judicial al nostre acomiadament, però ja mai tornarem a aquella casa, plena de vivències, plena d’història.

Anna Blasco

Extreballadora de Gandia Tv. Integrant de la candidatura dels Socialistes de Gandia.

blog