Publicat: 17/01/2016

Des de la tranquil·litat de la vesprada del diumenge, mire enrere per repassar la setmana, com acostume a fer i compartir amb vosaltres. I el ben cert és que es nota que estem en temps de porrats i pocs dies abans de FITUR, perquè ha estat una setmana amb molta activitat relacionada amb el turisme i que ens ha portat els primers porrats aquest cap de setmana.La setmana venia marcada pels preparatius de la primera Taula de Turisme de l’actual legislatura. Un fòrum participatiu i molt representat on vam exposar, després de reunir-nos amb els distints agents del sector turístic, les línies mestres sobre les quals anem a pivotar la política turística en els propers anys. La taula va donar molt de , i podeu consultar la informació que allí vam tractar en el post que hi vaig dedicar al tema.

Però no només vam parlar dels eixos de la política turística, també vam parlar de FITUR i de les propostes que Gandia vendrà allí com a destí turístic. De l’oferta de Gandia a FITUR destaca un missatge per damunt de tots: GANDIA DEIXA D’ANAR A FITUR A VENDRE FUM. Perquè els salvapàtries que encara no han estat capaços de demanar disculpes a la ciutadania per la situació en què ens han deixat, diuen que no tenim projecte, que no tenim calendari i que el turisme va molt mal.

FITUR Gandia Diana Morant

De ben segur ja els dic que el que no tenim és una carpeta de fum, de mentides i de falses esperances com la que portava l’anterior govern a FITUR. Per favor, punxen en cadascú d’alguns dels projectes anunciats i mai fets. Comproven, a les notícies relacionades, la poca vergonya de l’anterior govern quan anunciaven tot aquesta fumaguera de mentides:

Aquest govern va a FITUR a vendre que Gandia és una ciutat magnífica de gener a desembre. Una ciutat per a gaudir d’una rica i variada oferta turística els 365 dies de l’any. Treballem en un calendari per a activitats esportives, culturals, gastronòmiques, d’oci, de posada en valor del medi ambient… I estem enllestint un calendari de paquets turístics amb aquelles activitats que per a nosaltres són quotidianes però que per als turistes són un tant exòtiques i els poden aportar experiències que facen memorable Gandia com a destinació turística.

anem, com no pot ser d’altra manera, amb propostes concretes. Algunes ja s’han donat a conéixer, altres les anem coneguen a poc a poc, i ens guardem alguna sorpreseta per a presentar-la a FITUREntre les principals propostes que contemplem hui en dia, destaquen:

Com vegueu, un nou model de Turisme. Participatiu, plural, obert i que pretén millorar la imatge de Gandia i recuperar el nostre valor per a vendre fora de la ciutat el que som, el que sabem i el que tenim tot l’any.

Per últim, destacar que el cap de setmana ha arribat plenet d’activitats. Com vos deia, és temps de porrats, i com diu la dita, “Dels porrats del gener, el de Beniopa el primer”. Puntual arriba el porrat de Beniopa, on he pogut compartir un temps meravellós amb els veïns i veïnes d’aquest districte on el proper divendres celebrarem un plenari molt especial en commemoració a l’aniversari de l’annexió del poble a la ciutat de Gandia.

Porrat de Beniopa Diana Morant

Però aquest cap de setmana també s’ha celebrat el Porrat de Benirredrà, que com sabeu, es realitza en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia. Divendres vaig estar present a la seua inauguració i a la foguera de l’Ermita de Sant Antoni acompanyant l’amiga Loles Cardona.

Porrat de Benirredrà Diana Morant

També vaig anar a la reunió del consorci de la Via Verda entre Gandia i Alcoi, de la qual vos parlaré més extensament esta propera setmana des de FITUR.

Via Verda Villalonga Diana Morant

vam inaugurar també l’exposició que l’amiga Adriana Serlik ha realitzat dintre del programa d’actes del I Memorial Marcel·lí Pérez, amb el qual recuperem la memòria històrica d’un alcalde que va perdre la seua vida per lluitar en defensa dels seus ideals.

Memorial Marcel·lí Pérez Diana Morant

Com veureu, una setmana intensa que dóna pas a la setmana de FITUR. Dimecres i dijous estarem a la capital madrilenya defensant Gandia i treballant per a aconseguir acords amb touroperadors i empreses del sector. Estic convençuda de què anem a canviar la imatge de la nostra ciutat i que aquest estiu millorarem les dades d’este últim, que ja van ser de les millors dels darrers 10 anys. Vos espere a tots esta setmana, i recordeu que dimecres tindrem una sorpresa des de FITUR!

blog