Publicat: 02/01/2018

Cada canvi d’any és un moment perfecte per fer balanç, per girar la vista enrere i agafar impuls per a encarar amb força el futur. A mi, a més, m’agrada aprofitar este moment per a marcar nous reptes que ens ajuden a seguir construint la Gandia que volem: una ciutat moderna, competitiva, amable, educada i educadora, solidària i plena de valors.

Gandia torna a ser una ciutat d’oportunitats. I ho és gràcies a l’esforç de la ciutadania i a una gestió seriosa del Govern municipal. En dos anys i mig, el treball de l’equip de Govern que represente ha fet possible que Gandia faça un gir de 180 graus a la situació dramàtica que vivia, demostrant amb fets palpables i sense fum que, amb honestedat, trellat, decència i bon treball, es pot recuperar econòmicament i moralment una ciutat.

Article publicat al diari LEVANTE (31-12-2017)

Un dels grans puntals de la nostra gestió és l’economia. Ara com ara, i després d’un esforç sobrehumà de la ciutadania i del Govern (amb el suport de Ciutadans), tots els paràmetres socioeconòmics indiquen que Gandia funciona. Des de juny de 2015 fins a juny de 2017, prop de 1.300 persones han trobat treball, reduint la llista de l’atur (tot i que encara resta molt per fer). Hem aconseguit reduir el deute comercial que l’anterior govern ens va deixar als calaixos: 60 milions d’euros; diners injectats en el teixit empresarial de la nostra ciutat i comarca. Una gestió que ens permet començar l’any amb un deute de “només” 7,5 milions d’euros de l’anterior legislatura, procedent d’IPG, i que liquidarem al llarg de 2018.

Malgrat tot, la situació continua sent delicada, perquè el deute bancari, que entre 2011 i 2015 va augmentar de 114 a 250 milions d’euros, encara està ahí i pesa com una llosa. Però seguint amb una gestió responsable i amb valentia, estic segura que acabarem la legislatura sense deute comercial, reduint deute bancari i, el que és més important, millorant la vida de les persones.

Gandia, Ciudad de la Ciencia y la Innovación | Diana Morant
Gandia és ciutat de la Ciència i la Innovació

Superat l’ofegament de l’inici de la legislatura, i amb els fruits del treball ben fet, continuem endavant amb polítiques que fan valdre el nostre coneixement, la nostra cultura i la qualitat de la nostra ciutat. Si l’any passat el Ministeri ens va reconéixer com a Ciutat de la Ciència i la Innovació pel treball conjunt amb empreses i Universitat, enguany la Generalitat Valenciana ens ha nomenat primera Capital Cultural Valenciana de la història, reconeixent l’aposta ferma de Gandia per la cultura i pel vast llegat que atresorem. I res millor per celebrar-ho que recuperar la gestió pública del Teatre Serrano després de la seua privatització per part de l’anterior govern, garantint així una programació de qualitat i per a tots els públics de la qual ja podem gaudir.

Estem reposicionant la marca Gandia, associada amb la qualitat i la cultura. En l’àmbit del turisme, 2017 serà recordat per ser l’any del ferri a Eivissa. Trasmediterranea va fer el pas i va convertir la nostra platja en epicentre del turisme valencià connectant-nos amb les Illes Balears en 2 hores. Prop de 35.000 persones han utilitzat esta línia que continuarà treballant en 2018. Un èxit que se suma al fet de seguir sent una de les destinacions turístiques amb millors dades d’ocupació hotelera de la Comunitat, amb molt bones dades de visitants estrangers i allargant la temporada fins ben entrat el mes d’octubre; sens dubte, fruits de l’aposta per la qualitat, que treballem conjuntament, braç a braç, amb el sector turístic, allunyant-nos així del malson Shore d’altres èpoques.

Gandia no quiere ser shore
La Mesa de Turisme de Gandia signa un manifest contra una nova edició de ‘Gandia Shore’

El treball amb el teixit empresarial també ha estat intens, amb la modernització dels polígons industrials, la millora dels accessos (tant a Benieto com a Alcodar) i el desplegament de fibra òptica, que millora la nostra competitivitat. També ens hem sumat, amb fermesa, a reivindicacions històriques dels empresaris de Gandia i la resta de la comarca, i amb la nostra insistència i la gana i la sensibilitat del Govern de Ximo Puig, hem aconseguit avenços per a la CV-60 que ens uneix amb l’interior, el desdoblament de la via fèrria entre Cullera i Gandia per millorar el viatge a València i Madrid, i el projecte de connexió en tren amb Oliva.

2018 arriba també carregat de bones notícies per a Gandia. Simancas tornarà a ser una barriada amb vida i vivendes plenes; farem un pas endavant en el turisme de reunions amb el Palau de Congressos de la plaça Baladre; la plaça del Tirant serà una balconada al riu plena d’activitats per als més menuts; Beniopa comptarà amb un centre cultural; l’entorn de l’església del Grau lluirà com mereix; els joves del Grau i la Platja tindran un Casal Jove; Gandia continuarà sent ciutat literària amb la Casa dels Escriptors a l’Alqueria del Duc; i, per fi, els nostres xiquets i xiquetes tindran escoles i instituts com cal, de qualitat i moderns, gràcies a la inversió més gran que s’haja fet mai en remodelació i construcció de centres públics d’educació amb el programa Edificant de la Generalitat Valenciana. A més a més, per al pròxim curs, l’escolarització de 2-3 anys serà gratuïta.

alqueria_del_duc_Gandia
L’alqueria del Duc on s’ubicarà la Casa dels Escriptors de Gandia.

En definitiva, moltes evidències que Gandia funciona quan la treballem tots units. Acabem un bon any i en comencem un que serà millor. Teniu el nostre compromís que seguirem treballant, amb responsabilitat, honestedat i valentia, per la nostra ciutat.

(Article publicat al diari LEVANTE el 31 de desembre del 2017)

blog