Publicat: 13/06/2017

Gràcies a la gestió responsable, seriosa i transparent que hem realitzat aquests dos anys, podem afirmar que el futur de la ciutat està assegurat. Hem treballat molt i molt dur, però els esforços comencen a donar resultats. Els dos primers anys, ens hem centrat en la resolució de problemes, a sanejar les arques municipals, a pagar els proveïdors. I, sí, seguim sanejant els comptes. No és una tasca fàcil després de la ruïna econòmica que vam heretar. Però ara ja, una vegada ha arribat l’estabilitat pressupostària a Gandia i una vegada hem retornat la reputació econòmica i moral de la institució, ens centrem a acabar de resoldre els problemes, però també a aprofitar la situació de seguretat, confiança i tranquil·litat que estem projectant.

La solució no pot arribar en un any (el Pla d’Ajust ens parla de 2032). Però la tendència ens diu que anem pel bon camí. De fet, en dos anys que portem en el govern, són moltes les empreses que han tornat a creure en Gandia i que han decidit invertir en ella, bé per a instal·lar-s’hi, bé per a créixer (Lidl, Decathlon, Leroy Merlin, Home, Telefònica amb la fibra òptica, Trasmediterranea…).

BAIXADA D’IMPOSTOS AL 2018

La bona gestió i la recuperació econòmica fan que estem preparant el camí per a reduïr els impostos en 2018. No és cap mesura electoralista sinó de justícia. L’anterior corporació va deixar 140 milions de deute, després d’haver pujat els impostos un 21%.

Ara que estem en una situació més estable, és de justícia començar a afluixar la pressió tributària. Igual que no va ser electoralista pujar-los per necessitat, no ho és baixar-los per justícia. El ciutadà no deu ser castigat per la mala gestió dels governants. A l’igual que vam dir que s’havia de fer un esforç col·lectiu per a traure a la ciutat del pou, també vam dir que en el moment en què millorara la situació, també milloraríem la situació de les famílies.

GENERACIÓ DE TREBALL I RIQUESA

El PP presumeix sempre d’haver tingut Plans d’Ocupació de 2 milions d’euros, però els he de dir que el nostre Pla d’Ocupació és de 70 milions d’euros, el deute comercial que hem pagat i que li hem retornat al sector empresarial d’esta ciutat. Estem pagant a tota la gent que el PP va deixar de pagar. Gent que no deixa mai de agrair-nos-ho quan ens veu.

A eixa xifra hauríem d’afegir 2,7 milions d’euros de la Diputació que vam repartir entre 60 projectes a empreses de Gandia i de la comarca, i que vam tractar de no repetir les empreses per tal de distribuir millor la riquesa.

En l’equador de la legislatura estem en disposició de dir que dos anys després d’haver entrat en el govern, tenim 1.400 desempleats menys si comparem amb juny del 2015. És cert que l’atur està baixant en tot Espanya, però també és cert que Gandia està per damunt de la mitjana de la Comunitat Valenciana. Esta xifra ens diu que a l’ocupació d’esta ciutat li ha anat bé governant nosaltres.

En estos moments, entre Dulcesol, el polígon Alcodar i Myo Ciutat del Transport hi ha al voltant de 3.200 treballadors. 200 treballadors s’han generat en estos dos anys de govern, segons ens diuen els mateixos empresaris. I la xifra podria arribar als 3.500 treballadors al final de la legislatura, precisament, pel bon clima que s’ha assegut a les empreses. El compromís del govern seguirà sent millorar els polígons, per això aspirem al fet que els nostres dos grans polígons tinguen la millor categoria estipulada pel Consell.

TANCAMENT D’IPG

El tancament d’IPG era una necessitat perquè en mans de l’anterior govern es va pervertir la finalitat amb la qual es va crear, i es va convertir en un instrument des del qual dur a terme les gestions més fosques que es recorden en aquesta ciutat. Van trencar el joguet i a nosaltres ens va tocar l’àrdua tasca de tancar l’empresa.

Però no bastava solament amb tancar-la. Hi havia empreses locals i, la qual cosa és pitjor, col·lectius de ciutadans sense ànim de lucre entrampats per la gestió del govern anterior als quals se’ls devien grans quantitats de diners.

Atès que la situació econòmica del consistori és més estable que fa uns mesos, ens podem comprometre a liquidar aquest deute entre el que resta d’enguany i els primers mesos del pròxim. D’aquesta manera, podrem complir l’objectiu de deixar a zero el deute a proveïdors en els tres primers anys de la legislatura, i sense cap pla de pagaments del Ministeri. Una cosa inimaginable a l’inici de la legislatura.

LA QUALITAT EL MILLOR ALIAT DEL TURISME

Estem canviant el model turístic. Creiem que el turisme de congressos i el turisme urbà són bons aliats del turisme de sol i platja.

Estem apostant, de la mà del sector, per la qualitat en la destinació i el segell SICTED. A més, estem transformant el port amb una magnífica novetat: la connexió marítima amb Eivissa que tant hem demandat i que per fi tenim.

I el nostre model turístic funciona. Segons el mateix sector, estem aconseguint xifres d’ocupació d’abans de la crisi. Bones dades que fan que des de Falles, Gandia i la platja estiga rebent a milers de turistes que saben que oferim molts atractius durant tot l’any.

GANDIA, CAPITAL CULTURAL

La Generalitat Valenciana ha reconegut l’aposta cultural d’esta ciutat i ens ha concedit fa uns mesos el distintiu de primera Capital Cultural Valenciana. Està en l’ADN de Gandia ser Capital Cultural Valenciana. Gandia té la ‘Capella Sixtina’ del Paleolític: la Cova del Parpalló; és bressol dels escriptors clàssics del Segle d’Or Valencià i també és Ciutat Borja, amb el Palau Ducal com a edifici referent.

Fins a la primavera del 2018, som Capital Cultural Valenciana. I ho mostrem i demostrem amb desenes d’activitats. El pròxim 22 de juny realitzarem un acte d’inauguració com a Capital Cultural Valenciana a la plaça Major de Gandia.

CIUTAT DE LA CIÈNCIA I LA INNOVACIÓ

Gandia també ha rebut en este temps el distintiu de Ciutat de la Ciència i la Innovació de la mà del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, un reconeixement que arriba especialment gràcies al potencial del Campus de la Universitat Politècnica de València i a una aposta de moltes entitats de la ciutat i la comarca per la innovació, la investigació i la ciència que ens permet millorar cada dia i ser més competitius.

Com alcaldessa de Gandia em sent molt orgullosa d’una ciutat que sempre està a l’alçada, fins i tot de les males circumstàncies i de les decisions difícils. Gandia té i tindrà sempre futur gràcies al compromís dels seus ciutadans i les seues ciutadanes. Estem en la senda de la recuperació i agafant forces.

Gandia ha demostrat voluntat i generositat amb la greu situació que teniem. Amb el treball de tots, i si continuem fent les coses amb trellat i fomentant que les bones coses passen, estic convençuda de què les oportunitats, les vertaderes i bones oportunitats, arribaran a tots els ciutadans de Gandia en els pròxims anys. Estem en l’equador de la legislatura, el més difícil ja ho hem superat i la ciutat està preparada per a encetar una nova etapa d’oportunitats i riquesa. Vos espere a tots per a fer-la possible.

blog