Publicat: 27/10/2016

Va ser un grandíssim honor per a Gandia, una de les ciutats valencianes que ha liderat el creixement turístic d’enguany, ser l’amfitriona de la reunió del Consell Valencià de Turisme, que es va celebrar ahir, i que va estar presidida pel Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i pel Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. Quan vam rebre la invitació de celebrar aquesta reunió a Gandia, vam pensar que no hi havia millor entorn per celebrar-la que el Palau Ducal dels Borja, un dels edificis civils més representatius del patrimoni històric valencià, el qual està impregnat d’estils artístics que van des del segle XV fins al XIX.

Reunió del Consell Valencià de Turisme, celebrada al Plau ducal dels Borja de Gandia

En els darrers anys, al Palau Ducal s’han fet obres de rehabilitació i millora amb inversions públiques, amb la finalitat de retornar-li tota la seua esplendor i aprofitar que hui en dia, els Borja continuen sent un reclam i un atractiu per a ciutadans i turistes. Ho diuen les xifres: aquest mateix Palau ha rebut, aquest estiu, un 20% més de visites i ha assolit els 11.200 visitants, xifres rècord des que el Palau va obrir les seues portes a turistes i visitants.

MOLT MÉS QUE SOL I PLATJA

Gandia no sols és una destinació turística de sol i platja: atresorem moltíssims espais emblemàtics que la dignifiquen. És història, patrimoni, cultura, gastronomia, comerç, educació, Universitat, medi Natural, festa, tradicions… És mar i muntanya, camp i ciutat. Gandia és sinònim de literatura, bressol dels Clàssics més reconeguts del Segle d’Or de les lletres valencianes: Ausiàs March, Joanot Martorell i Joan Roís de Corella. Aquesta és la ciutat que ens enorgulleix i ens prestigia.

Aquesta ciutat representa eixa diversitat de productes únics i identitaris que els valencians podem oferir amb orgull a tot el món. Sense grans obres ni esdeveniments milionaris: amb el que som, hem sigut i sabem fer. Per això a Gandia hem apostat, de manera decidida, per un model turístic concret i definit, que ofereix un producte especialment treballat per a un públic familiar, per a la pràctica de l’esport i amb els complements d’aquest ric patrimoni cultural, històric i mediambiental.Reunió del Consell Valencià de Turisme, celebrada al Plau ducal dels Borja de Gandia

Gandia és una localitat excepcional i rica en experiències turístiques inoblidables que es poden experimentar els 365 dies de l’any. El repte és posar en valor tots els recursos, convertir-los en bons productes consumibles i comercialitzar-los. Aquest passat estiu hem enregistrat la millor xifra d’ocupació hotelera de la Comunitat Valenciana, durant les quinzenes de juliol i agost. El percentatge, en la capital de la Safor, ha estat del 96,4%, el que suposa un creixement de 3,4 punts respecte de l’any passat. Uns magnífics resultats que han contribuït a les bones xifres de tot el territori valencià.

Així ho ha sabut reconéixer el President Ximo Puig en afirmar que no hi havia millor lloc per celebrar la reunió del Consell de Turisme que Gandia. Un reconeixement a unes bones xifres fruit de l’esforç de molts professionals, treballadors i empresaris que cada dia s’esforcen per millorar la qualitat i desestacionalitzar. En aquest sentit, el President també va manifestar el desig de debatre en els pròxims mesos l’avantprojecte de la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat que impulse la prosperitat valenciana.

Des d’aquest Ajuntament, tal i com vaig traslladar al President i al Secretari Autonòmic, posem disposició de la Generalitat tot el potencial cultural, patrimonial i mediambiental que atresora Gandia, per tal de contribuir a fer que la marca Comunitat Valenciana es consolide com a destinació turística líder a Espanya i a Europa.

blog